תיעוד מזוויע: כך מייצרים נקניקיות בלי פיקוח
משרד החקלאות פרסם צילומים קשים מפשיטה על מפעל לעיבוד בשר שפעל ללא רישיון והחרים 13 טונות של שאריות בשר ומוצרים. "להקפיד על קניית מוצרים ממקומות מוכרים"
כך מייצרים נקניקיות בישראל, וזה מה שמגיע לצלחת שלנו: משרד החקלאות פרסם היום (ד') צילומים קשים מפשיטה על מפעלים לעיבוד בשר שפעלו לפי הנטען ללא רישיונות עסק, ללא פיקוח וטרינרי, בתנאים תברואתיים ירודים ובניגוד לחוק.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
לפי הודעת המשרד, ביחידה לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) התקבל מידע מודיעיני על אתר החשוד כמפעל לא מורשה לייצור בשר. מפקחי היחידה פשטו על האתר הנמצא בחצר אחורית בבית במושב בשפלה, וחשפו מכלים מזוהמים, אשר אינם ראויים לאחסון בשר, מלאים בחלקי שאריות בשר עוף ובבשר טחון בהיקף כולל של כ-11 טונות. חלקי העוף נטחנים במקום לטובת ייצור "נקניקיות". עוד נמצאו באתר אריזות של נקניקיות שיוצרו ומוכנות לשיווק, שעליהן הודבקו מדבקות שנשאו שם של מפעל בשר שנסגר לפני כחודש וחצי.
בעקבות הפשיטה במושב, החליטו מפקחי משרד החקלאות לבדוק גם את מבנה המפעל שנסגר לפני כחודש וחצי הנמצא ביישוב סמוך. לבדיקה הצטרפו גם מפקחי משרד הבריאות והווטרינר הרשותי. לפי ההודעה, המפעל נמצא עובד כרגיל, ללא רישיון עסק, למרות שכאמור
נסגר לפני כחודש וחצי בשל עניינים עסקיים. במקום נתפסו כשני טונות מוצרי נקניק ופסטרמה, אשר מקורם לא ידוע. את תגובת המפעל לא ניתן היה להשיג.
מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, רואי קליגר, מסר ש"שני המפעלים עבדו ללא היתרים או
רישיונות והמצב התברואתי בשניהם היה מחפיר. כל 13 טונות הבשר הושמד בצו רופא וטרינר. בנוסף, בשני המפעלים נמצאו חמישה עובדים, והם כולם נחקרים כדי לבדוק אם ישנם מפעלים פיראטיים נוספים הקשורים לפרשה. הנושא עדיין בחקירה".
בעל המשק שבחצרו האחורית נמצא מפעל הבשר הפיראטי אמר ל-ynet כי "לא ידוע לי שעושים שם נקניקיות. במפעל משתמשים בעור של העופות והופכים אותו לביו-דיזל". משרד החקלאות בודק את הקשר בין המשק למפעל "נעשה ונצליח" בקריית עקרון.
במשרד החקלאות ופיתוח הכפר מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.