שתף קטע נבחר

בונוסיארה: ארוחת הערב האיטלקית שלי

משפחות בכל העולם מתיישבות לאכול ארוחת ערב, בין אם זה בבית או בחוץ. ב-8.4 נשב כולנו לארוחת ערב משפחתית ב"שלישי משפחתי" ולכן, "שולחן משפחתי" לוקח אתכם למסע מסביב לעולם - והפעם לאיטליה. אז כך עושים את זה חברינו האיטלקים

האנטיפסטי היא מנת הפתיחה הכי פופלרית לארוחת ערב איטלקית כהילכתה. המנה כוללת ירקות קלויים, מטוגנים, צלויים או שלוקים מתובלים בשמן זית ובמגוון תבלינים ותוספות, לפי החשק, הטעם והמלאי במזווה. מאחר וזו מנת הפתיחה שלנו הערב, בחרנו במנת קישואים קלילה וטעימה, של השף דוד גרויסמן ממסעדת "לוקה" שמפתחת תיאבון לקראת המנה העיקרית.

 

 

 

זוקיני עם ריקוטה ופרמזן בשמן זית

המרכיבים:

1 זוקיני טרי גדול, פרוס דק-דק לפרוסות

100 גרם ריקוטה

1 כף פרמזן איטלקי איכותי, מגורר

מעט שמן זית

מלח, פלפל 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את פרוסות הזוקיני במחבת עם מעט שמן זית 20 שניות כל צד עד ריכוך. מתבלים את פרוסות הזוקיני במלח ופלפל ומניחים על נייר סופג.
  2. מערבבים בקערה ריקוטה, כף פרמזן, קורט מלח וקורט פלפל ומעבירים לשק זילוף.
  3. מגלגלים את הזוקיני לצורה של טבעת ומעמידים בצלחת הגשה. מזליפים בכל אחת מהתערובת. מעבירים למקרר לקירור של 20 דקות לפחות. מגישים מוצף בשמן זית.

 

 

פתיחה מושלמת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פתיחה מושלמת(צילום: ירון ברנר)

 

פסטה פרימוורה

לכבוד האביב בחרנו למנה עיקרית את פסטה פרימוורה, אביבית, עשירה אך קלילה

 

המצרכים:

ראש ברוקולי מחולק לפרחים

1.5 כוסות אפונה ירוקה (אפשר קפואה)

500 גרם פסטה יבשה

1 בצל ירוק קצוץ

2-3 שיני שום כתושות ומגוררות על פומפיה דקה (או לפי הטעם)

גבינת פרמזן, מגוררת

שמן זית

חופן עגבניות שרי חתוכות לחצאים

מלח (לפי הטעם)

פלפל גרוס (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים סיר עם מים מומלחים וחולטים בו את ברוקולי לכמה דקות. לאחר מכן שוטפים היטב במים קרים או באמבט מי קרח.
  2. חולטים באותו האופן את האפונה
  3. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן לדרגת 'אל דנטה' ומסננים.
  4. בקערה מערבבים את הפסטה עם הברוקולי, האפונים, בצל ירוק, עגבניות ושום.
  5. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, טועמים ומתקינים תיבול לפי הצורך.
  6. מגישים מיד, עם גבינת פרמזן מגוררת

 

אביבית (צילום: sutterstock) (צילום: sutterstock)
אביבית(צילום: sutterstock)

 

טרמיסו

הקינוח האיטלקי האולטמטיבי - טרמיסו, כאן בגרסה קלה וזולה של איילת בן יוסף

 

המרכיבים:

חבילת בישקוטים - מהזן המאורך עם הקצות המעוגלים

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה

1 גביע גבינה לבנה 5%

1/3 כוס סוכר

1 כוס קפה נמס או אספרסו חזק במיוחד - קר

1/4 כוס אלכוהול ברנדי, קלואה, או ליקר שוקולד

לקישוט:

מעט אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה א' מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה. בקערה ב' מקציפים ביחד גבינה לבנה, סוכר ושמנת מתוקה שניה - לקצפת-קרם יציב. מאחדים בעדינות את תכולת שתי הקערות.
  2. לקערה נוספת, שטוחה ורחבה יוצקים את הקפה והליקר וניגשים למלאכת ההרכבה: נוטלים קערה או תבנית מלבנית (20X30) - טובלים בישקוט - בישקוט בקערת הקפה (2 שניות מכל צד, לא יותר, אחרת זה נהיה סמרטוט) ומרפדים את התבנית בשכבה צפופה של בישקוטים. מעל מורחים חצי מכמות הקצפת. חוזרים על הפעולה שנית - עם הבישקוטים והמחצית השניה של הקצפת.
  3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. לפני ההגשה זורים אבקת קקאו.

 

מפנק (צילום: sutterstock) (צילום: sutterstock)
מפנק(צילום: sutterstock)

 

גם אתם אוכלים ארוחת ערב משפחתית?

מחקרים מראים שלארוחת ערב משפחתית חשיבות רבה מבחינה תזונתית רגשית ואפילו חינוכית. ניתן לשפר בעזרתה את תזונת הילדים, למנוע השמנה ולשפר מיומנויות רגשיות ולימודיות. "שולחן משפחתי" הינו פרוייקט משותף של קבוצת אסם, ynet וידיעות אחרונות, שנועד ליצור שינוי באורח החיים של המשפחה הישראלית ולעודד ארוחת ערב משותפת באמצע השבוע.

 

  • מתכונים נוספים, טיפים וסדרת הריאליטי שולחן משפחתי - הכל מחכה לכם בעמוד שולחן משפחתי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
פסטה אביבית
צילום: sutterstock
צילום: sutterstock
טירמיסו קל
צילום: sutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים