שתף קטע נבחר

 

"המבול מתקרב". SMS מציל חיים באפריקה

שירות הודעות לסלולר יזהיר את תושבי הכפרים מוכי השיטפונות ביבשת מסכנה מתקרבת, במטרה למזער את מניין הקורבנות הגבוה מנזקי מזג האוויר

למיליונים ביבשת אפריקה אין טלוויזיה, רדיו או אינטרנט, אבל יש להם טלפון סלולרי - גם אם הם גרים באזורים הנידחים והעניים ביותר. הודעות טקסט במכשירים הניידים, שמשמשות פעמים רבות לשיחות חולין ולא לנושאים חשובים במיוחד, עשויות הפעם להציל את חייהם של תושבי הכפרים שסובלים מגשמים עזים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד חדשות בעולם :

ניו יורק: הפרדה בבתי"ס בין שחורים ללבנים

שוד האמנות: תמונות יושבו ליורשי הקורבנות

הפרס על כיבוש קרים: הדולפינים האוקראינים

עולי הגרדום: שיאנית ההוצאות להורג היא...

 

חברת הסלולר הספרדית Nivia פיתחה את פרוייקט Gooard, מערכת שבה עוקבים לוויינים ותחנות מזג אוויר אחר סערות וגשמים עזים שעתידים לפקוד את הכפריים ושולחת לתושבים הודעה בתוך רבע שעה, בתקווה שהדבר יאפשר להם מספיק זמן להתפנות. "הטכנולוגיה מסוגלת לזהות אם הטלפון הסלולרי נמצא בקניון, בפארק או בכפר, ולשלוח הודעה ללא רישום קודם", מתגאה מנהל החברה אלברטו פרז.

כפר בסנגל אחרי גשמים עזים. SMS ימזער נזקים? (צילום: AP) (צילום: AP)
כפר בסנגל אחרי גשמים עזים. SMS ימזער נזקים?(צילום: AP)
 

"עם המערכת אנחנו יכולים לשלוח מידע חיוני לאנשים על אסונות טבע, כדי להציל את חייהם ולמזער נזקים", סיפר פרז ממשרדו ביוהנסבורג. השירות יינתן בחינם עבור המקומיים, אך בחברה הספרדית לא פירטו לגבי המחיר שיידרשו הממשלות האפריקניות לשלם. ברחבי העולם כבר משתמשים בטכנולוגיה, אך בעיקר לצרכים מסחריים כמו קידום מכירות בקניונים שבהם נמצא בעל המכשיר.

 

"אין טלוויזיה אבל לכולם יש טלפון נייד"

"זה שירות יקר, אבל הממשלות יודעות שזה יכול להיות משמעותי לתושבים, וגם יחסוך הרבה כסף בכל הקשור לשירותי החרום", אמר פרז. "באפריקה, במיוחד ביישובים עניים, לתושבים יש גישה מוגבלת לאינטרנט, לרדיו או לטלוויזיה, אבל לכולם יש טלפון נייד. זה הסיבה שהתוכנית יכולה להיות שימושית כל כך", מסביר פרז.

 

משרד הסביבה בדרום אפריקה וסוכנות השירות החשאי הביעו עניין בפרויקט, ו-Nivia מתכוננת להציג אותו רשמית לרשויות הדרום אפריקניות. בשבועיים הראשונים של חודש

מרס נהרגו 32 דרום אפריקנים בגשמים העזים, במשקעים שחזאים טוענים שהם הגבוהים ביותר זה יותר מעשור.

 

מנתונים שונים עולה כי כ-38 מיליון בני אדם נפגעו ב-2012 בדרכים שונות (נהרגו, נפצעו או איבדו רכוש) כתוצאה מאסונות טבע. הנזק מוערך בכ-80 מיליון דולר. רק יבשות אסיה ואמריקה סובלות יותר מאסונות מסוג זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"יציל חיים וימזער נזקים"
צילום: AP
מומלצים