בן 14 לממשלת ארה"ב: שנו פונט, תחסכו הון
תלמיד חטיבה מפנסילבניה הגה רעיון מבריק לחיסכון בכמות הדיו, "היקר פי שניים מבושם צרפתי טוב". תגידו שלום לפונט "טיימס ניו רומן"
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
סוביר, תלמיד חטיבת ביניים בבית ספר בפיטסבורג, יחד עם חבריו לשכבה, קיבל פרויקט מדעי להכין. סוביר, המתעניין במדעי המחשב וביישומם למען הסביבה, רצה לבדוק אם ניתן להפחית את הכמות הרבה של הנייר והדיו שבהם משתמשים בבית ספרו. כולם כבר יודעים כיום שאפשר לחסוך באמצעות הדפסה על שני צדי הדף וכן באמצעות מחזור. אולם, כמעט שלא מתייחסים לדיו עצמו.
הוא בדק באיזו תדירות כותבים את האותיות הללו בארבעה פונטים שונים - גרמונד, טיימס ניו רומן, גותי וקומיקס סנס. לאחר מכן בדק בכמה דיו משתמשים לכתיבת כל אות באמצעות תוכנה הקיימת בשוק, APFill® Ink. הוא הגדיל את האותיות, הדפיס אותן והדביק על ניירות קשיחים - ושקל אותם. כך עשה כמה פעמים לכל אות כשיטה נוספת לבדיקת כמות הדיו. הוא הסיק שבאמצעות שימוש בפונט גרמונד הדק, השכונה שבה נמצא בית ספרו יכולה להפחית את צריכת הדיו ב-24% וכך לחסוך לא פחות מ-21 אלף דולר בשנה.
הוא פנה לפרסם את ממצאיו בביטאון של בוגרי הרווארד, Journal for Emerging Investigators. אחת מייסדות הביטאון, שרה פנקהאוזר, סיפרה שהפרויקט שלו משך את תשומת לבם בזכות הבהירות של הממצאים והפשטות של הפרויקט. הם ביקשו ממנו להרחיב את הפרויקט - לא לקנה מידה עירוני או פדרלי - אלא כדי לבדוק כמה יכול לחסוך כך הממשל האמריקני. הוצאות הממשל על הדפסות עומדות על 1.8 מיליארד דולר בשנה, פרויקט מאתגר קצת יותר מאשר הוצאות של בית ספר.
סוביר לא נרתע. הוא ערך את אותן בדיקות על חמישה דפים ממסמכים ממשלתיים שמצא באתר אינטרנט ממשלתי, והגיע לאותן מסקנות - שימוש בפונטים מסוימים חוסך כסף. הערכת המנהל הרלוונטי בממשל היא שעלויות הדיו עומדות על 467 מיליון דולר בשנה. סוביר בדק ומצא שאם הם יכתבו רק בפונט גרמונד, הם יכולים לחסוך 30%, שהם 136 מיליון דולר, בשנה. הם יוכלו לחסוך עוד 234 מיליון דולר בשנה אם גם כל מדינה בארה"ב תירתם לכך.
בכיר בלשכה הממשלתית להדפסה, גארי סומרסט, אמר שעבודתו של סוביר "יוצאת דופן", אולם לא ציין אם משרדו ייאמץ את ההמלצה. לדבריו, מאמציהם להיות ידידותיים לסביבה מתבטאים בהפחתת כמות ההדפסות ובהדפסה על נייר ממוחזר. כמו כן, ישנה יוזמה להפחתת השימוש בדיו המכונה Printwise ומלמדת את אנשי הממשל להפוך את הפונטים החסכוניים, בהם גרמונד, לברירת המחדל במחשביהם.
סוביר מודע ליזומה זו, אולם שואף להגדיל את השפעת הפרויקט שלו אף יותר מכך: "אנשים עדיין מדפיסים בבתיהם. גם הם יכולים ליישם את השינוי הזה". הוא מבין שלא קל ליישם זאת: "ברור לי שקשה לשנות התנהגות של בני אדם. זהו החלק הקשה ביותר. אבל, אשמח לראות שינוי ואלך לשם כך רחוק ככל האפשר".