שתף קטע נבחר

 

מאות מפגינות בת"א: "די לתרבות האונס"

הנשים הפגינו בין השאר על רקע התלונה נגד השר שלום, ודורשות לבטל את חוק ההתיישנות על עבירות מין. "לא נזוז מפה עד שיתרחש שינוי מערכתי"

כמה מאות נשים הפגינו אמש (שבת) בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ובן ציון בתל אביב נגד "אוזלת היד בטיפול במקרי תקיפה מינית נגד נשים". ההפגנה התנהלה תחת הסיסמה: "מפסיקות לשתוק - עכשיו תורכם".

 

צילום: מוטי קמחי

צילום: מוטי קמחי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאחורי ההפגנה עומדות כמה נשים, כולן פעילות חברתיות, שהחליטו למחות נגד המקרים האחרונים שנחשפו בתקשורת, בהם גם התלונה נגד השר סילבן שלום.

 

המפגינות הניפו שלטים שעליהם נכתב: "די לתרבות האונס", "אנחנו מאמינות לך", "פגיעה מינית = תופעה חברתית" ו"ב-87% מהתקיפות המיניות הפוגע מוכר לנפגעת". מקצתן הופיעו בחזה חשוף.  

המפגינות אמש      (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המפגינות אמש (צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"המערכת לא ערוכה להתמודד עם מקרים של תקיפה מינית נגד נשים ונוצר מצב של האשמת הקורבן", אמרה ל-ynet שלי, אחת מיוזמות ההפגנה. "כולם מתעסקים בלהגיד למה היא, ולא למה הוא. אנחנו מבקשות להביע סולידריות עם המתלוננות ולהגיד 'אנחנו מאמינות לכן'. מעבר לכך, אנחנו דורשות להפסיק את התרבות המשמרת אונס. אנחנו דורשות שינוי מערכתי".

 

"אנחנו רוצות לשבור את תרבות האונס", מסכמת שלי, "אנחנו לא נזוז מפה עד שיקרה השינוי הזה". בהזמנה להפגנה נכתב כי לנשים בישראל אין כיום "מרחב בטוח מפני אלימות מינית ואין מענה הולם לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. זה חייב להשתנות. פגיעה מינית מכל סוג היא אירוע טראומתי ומשנה חיים הגורר בושה, אשמה, פחד וחוסר אונים. גורמים אלה בשילוב עם זיכרון טראומתי חייבים להילקח בחשבון ולהיכלל במערכת החוקים והאכיפה של מדינת ישראל".

 

המפגינות דרשו בין השאר לבטל את חוק ההתיישנות על עבירות מין, להחמיר את הענישה ולהביא לכדי חינוך מתקן בנושא זה.

"אנו ילדות, נערות ונשים, למדות בעל כורחנו מכלי התקשורת, במערכת החינוך, בחקיקה לקויה ובאכיפה כושלת, שעלינו להגן על עצמנו", נכתב.

 

"במקום זאת על מנגנונים אלה לחנך ילדים, נערים וגברים איך לקחת אחריות על מעשיהם, ללמדם מהי הסכמה חופשית ועיגונה בחוק, ביטול אפליה על רקע מגדרי, חקיקה בלתי מתפשרת, מתן עונשים מחמירים יותר לתוקפים ואכיפתם. אנחנו לא צריכות 'לדאוג' לא להיאנס, אנחנו צריכות מרחב בטוח וחופשי מאלימות מינית", הוסיפו.

 

עוד נכתב: "פגיעה מינית היא חלק כואב ובלתי נפרד מהחיים, היא טראומה שנשארת עם הנתקפת לכל ימי חייה. קשה עד בלתי אפשרי לשבור שתיקה בכלל ובפני רשויות החוק בפרט. אם הנפגעת אוזרת אומץ להתלונן, אחריותנו כחברה לעזור לה בכל האמצעים הדרושים".

 

Read this story in English

 


פורסם לראשונה 29/03/2014 23:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
"מפסיקות לשתוק"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים