כאבי קוליק של תינוקות: מה זה ואיך לטפל?
זה מתחיל כמעט בלי התראה מוקדמת בשעות אחר הצהריים כשהתינוק שלכם שהגיע לגיל שבועיים, מתחיל לבכות ולהתפתל מכאבי בטן. למה זה קורה, מתי זה עובר, האם יש תינוקות שחסינים מפני התופעה ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה
כאבי הקוליק מוכרים כמעט לכל ההורים הטריים. זה מתחיל בשעות אחר הצהריים כאילו לפי פקודה, ומפסיק במקרה הטוב לפנות בוקר. ואז יום אחד, כשאתם כבר מותשים, זה מפסיק. אם תבדקו בלוח השנה, תראו שהתינוק שלכם חצה את גיל 3 החודשים, והוא כנראה כבר התגבר על הכאבים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אבל למה זה קורה, איך ניתן למנוע ולטפל בבעיה הכואבת ומה הקשר בין הכאבים לתזונה של התינוקות? שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה ומנסה להרגיע.
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
לקראת העונה החמה: לטפל בכפות הרגליים
עצירות: כל הסיבות והטיפולים שיעלימו
אלרגיה של אביב: מה הטיפול שיעלים?
כאבי הקוליק באים לידי ביטוי בהתקפים של כאבי בטן ועוויתות המתחילים באופן פתאומי. "זה מתחיל בדרך כלל בגיל שבועיים ולרוב נפסק בגיל 3 חודשים, אם כי יש תינוקות שממשיכים לסבול גם אחר כך.
"הסיבות לתופעה אינן ידועות כאבים, אם כי אחת ההשערות היא שמערכת העיכול של התינוק עדיין לא מספיק מפותחת. על פי דיווחי הורים, נראה שתינוקות יונקים סובלים פחות אבל לא "חסינים לגמרי" מהתופעה", אומרת קטרון.
התזונה שעשויה לעזור
קטרון מסבירה כי למרות שלא ניתן כנראה למנוע את התופעה לגמרי, ניתן לנסות ולמזער את הנזקים.
לאמהות מיניקות: כדאי לנסות להימנע ממאכלים מסוימים ולבדוק אם יש שיפור וזה עוזר. בכל פעם כדאי לנסות להימנע מסוג מזון אחד למשך יומיים שלושה ואז לראות. כמו למשל, מוצרי חלב, קטניות, כרוב ועוד. אם אין שינוי אין טעם שתחסכו את המזון הזה מעצמכן, אפשר לנסות ולשתות תה שומר.
לנסות להחליף את תחליף החלב: זו שיטה שלא תמיד עוזרת, אבל יש תחליפי חלבם שיכולים להקל על התינוקות. ישנם תחליפים פחות לקטוז, סוכר הנמצא בחלב, ושמכילים מרכיבים שיכולים לעזור בהתפתחות אוכלוסיית החיידקים הטובים שבמעיים (הפלורה הטבעית), שכן הם עוזרים בעיכול המזון ומסייעים בהקלה על גזים כמו למשל: מטרנה אקסטרה קייר קומפורט, סימילאק קומפורט, נוטרילון קומפורט ועוד.
מאחר שלקטוז לא מפורק במעי עלול לגרום לגזים, תינוקות שהאנזים לקטאז - שתפקידו לפרק את הלקטוז, נמצא בכמות מופחתת, עלולים לסבול מהתופעה יות ודווקא אצלם כדאי לנסות לתת תחליף חלב עם פחות לקטוז.
בכל מקרה, חשוב להימנע מהאכלת יתר ולאפשר לתינוקות לפלוט את הגזים לאחר הארוחות.
תכשירים שיקלו על הכאב
אם כל זה לא עוזר, ניתן לנסות ולהקל על הכאב באמצעות תכשירים טבעיים. אפשר להשתמש בטיפות שניתן לתת לפני ו/או בין הארוחות לפי ההוראות, חשוב לשים לב למינון המקסימלי ביום, אם תכשיר מסוים לא עזר לכם נסו תכשיר אחר על בסיס חומר שונה.
בין התכשירים המומלצים: טיפות הומאופטיות: כמו HOMEO COLIC לייף ו-R37, תכשירים טבעיים כמו גרייפווטר למשל או תרופות במקלות על הגזים כמו למשל, סימיקול, בייביזים, קוליקול מבית "תפוח טכנולוגיות", שהוא פורמולה טבעית של תמציות צמחים, נטול סוכר, אלכוהול וחומרים משמרים ועוד.
חשוב לשים לב לתכשירים המכילים אלכוהול ולפעול על פי הוראות השימוש המצורפות.
ואם כל זה לא עוזר? לכל תינוק יש שיטות אינדיבידואליות שיכולות לסייע. טיול בעגלה, מנשא, החזקה בצורה שהבטן של התינוק מונחת על כף היד והאמה של המבוגר, עיסוי הבטן עם כיוון השעון בשכיבה על הגב, קיפול הברכיים לכיוון הבטן. ובכל מקרה, בגיל 3 חודשים זה אמור לעבור.