שתף קטע נבחר

הסוף לסיגריה אלקטרונית: ייאסר שיווקה בישראל

אחד מכל 10 תלמידים בישראל מעשן סיגריה אלקטרונית. עכשיו החליט משרד הבריאות לאסור את מכירתן ושיווקן בישראל: "הן מכילות חומרים מסוכנים העלולים לגרום לאסתמה, לסרטן ולפגיעה בכליות ובפוריות - ומהוות שער לעישון סיגריות רגילות. מדובר בסכנה חמורה לבריאות הציבור"

משרד הבריאות יאסור על שיווק סיגריות אלקטרוניות בישראל: בטיוטת התקנה שפורסמה אתמול (א') נקבע כי לא יהיה ניתן לייצר, לשווק או לאחסן למטרת שיווק סיגריות אלקטרוניות או את מוצריהן, כגון חומר המילוי לסיגריות או המחסנית המכילה את חומר המילוי.

 

 

עוד על סיגריות אלקטרוניות:

 

לפי נתוני משרד הבריאות, כ-10% מתלמידי התיכון בישראל משתמשים בסיגריות אלקטרוניות - וכעשירית מהם כלל לא עישנו לפני כן סיגריות רגילות. כלומר, הסיגריות האלקטרוניות מהוות שער לעולם העישון עבור חלק מבני הנוער.

 

סיגריות אלקטרוניות נתפסות כתורמות לגמילה מעישון, אך יעילותן לא הוכחה והן אינן מוכרות בעולם כתרופה לעניין זה.

 

לפי פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, דווקא ההפך הוא הנכון. "הסיגריה האלקטרונית ומוצריה מהווה סיכון חמור לבריאות הציבור", הוא כותב בטיוטת התקנות.

 

סיגריה אלקטרונית היא מכשיר הדומה בצורתו החיצונית לסיגריה רגילה, ומורכב מגוף חימום, סוללה ומחסנית. המכשיר מחמם את הנוזלים או את האבקה שבמחסנית והופך אותם לאדים. כך שואף המעשן אדים, ולא עשן בשל שריפת טבק כמו בסיגריה רגילה.

 

עם זאת, על פי משרד הבריאות, כמות הניקוטין המצויה בסיגריות אלקטרוניות גדולה יותר מאשר בסיגריות רגילות והוא אף מרוכז יותר. הסיגריות האלקטרוניות מכילות גם פרופילן גליקול שעלול לגרום לבעיות בנשימה ולאסתמה, דיאתילן גליקול שעלול לפגוע בכליות, בפוריות ובמערכת העצבים, וחומרים מסרטנים שונים.

 

במהלך זה תצטרף ישראל למדינות שונות האוסרות שימוש בסיגריות אלקטרוניות כמו רוסיה, קנדה, חלק מאוסטרליה, הונג קונג, ברזיל, נורבגיה ועוד. משרד הבריאות יקבל הערות בעניין הטיוטה עד 26 באפריל, והתקנות ייכנסו לתוקף חצי שנה לאחר פרסומן הסופי.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שער לעולם העישון. סיגריות אלקטרוניות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים