SP1 - רמקול סביר אך משתלם
לא מדובר ברמקול שיחליף את האוזניות שלכם או את הרמקולים השולחניים או הרצפתיים שלכם, אבל ה-SP1 משפר את חווית המוזיקה ב-300 שקלים
יצרניות רבות מעולם המחשבים מנסות את מזלן לאחרונה בעולם הסמארטפונים והטאבלטים, בו הן מקוות למצוא פיצוי לירידה המתמשכת בהכנסות שלהן, שנפגעו עקב העלייה המטאורית בפופולאריות של מכשירים ניידים והירידה במעמדם של המחשבים השולחניים. אחת מהיצרניות הללו היא אנטק (Antec), אחת החברות המובילות בעולם בתחום ספקי הכוח והמארזים, שהשיקה ליין מוצרים מיוחד למכשירים ניידים, ליין ה A.M.P (ר"ת Antec Mobile Products), שמציע מגוון רחב של סוללות ניידות, אוזניות חוטיות ואלחוטיות ורמקולים ניידים, לסמארטפונים ולטאבלטים.
בדקנו את ה-SP1, רמקול בלוטות' נייד מסדרת ה A.M.P, שאמור לשפר את חווית ההאזנה למוזיקה, צפייה בסרטים או הסאונד בזמן משחק, בסמארטפון או בטאבלט שלכם. ה SP1 מגיע באריזה מרשימה, עם מכסה פלסטיק שקוף דרכו אפשר להתרשם מהמוצר עוד לפני שפתחנו אותה. בתוך האריזה אנו מוצאים מדריכים למשתמש, כבל USB לטעינת הרמקול וכבל PL לחיבור סמארטפונים או טאבלטים, וכמובן הרמקול עצמו.
נכנס לתיק
הרמקול עשוי מפלסטיק צבעוני, והוא מגיע במגוון רחב של צבעים, כשהוא עשוי מפלסטיק נעים למגע. הרמקול מגיע בממדים קטנים באופן יחסי – ובמשקל של בסך הכל – נכון, לא קל כמו הסמארטפון שלכם, אבל עדיין לא נורא אם תסתובבו איתו בתיק.
בצד הרמקול אנו מוצאים את כפתור ההדלקה שלו והחיבורים השונים, כשבחזית שלו אנו מוצאים כפתורי ווליום וכפתור לסנכרון המכשיר עם מכשירים שונים בחיבור בלוטות'. אם המכשיר המחובר הוא סמארטפון, ניתן אפילו לקבל ולנהל שיחות בעזרת הרמקול, כשכפתור הצימוד משמש ככפתור מענה וניתוק השיחה.
הפעלה ושימוש
סנכרון ה SP1 פשוט ומהיר – לחיצה ארוכה על הכפתור האמצעי ברמקול, סריקה לזיהוי רכיבי בלוטות' במכשיר הנייד שלכם, בחירת הרמקול, וזהו - הרמקול מחובר לסמארטפון או לטאבלט שלכם.
התחלנו לבדוק את ה SP1 כשהיינו סקפטיים למדי לגבי איכות המוצר, בעיקר בשל הגודל שלו, וניסיון העבר עם מוצרים דומים, אבל הופתענו לטובה.
למרות הממדים הפיזיים הצנועים יחסית, הסאונד שיוצא מה SP1 מצליח למלא ללא שום בעיה חדר בינוני עד גדול, ואפילו להפריע ליושבים בחדר הסמוך. הסאונד צלול וברור, גם כשמרימים את הווליום למקסימום (אנטק הוסיפה צליל שמושמע ברמקול ברגע שאנו מגיעים לווליום המקסימלי, כך שהמשתמש יכול לדעת מתי הוא יכול להפסיק ללחוץ על הכפתור), וההבדלים בין הרמקולים של הסמארטפון או הטאבלט מורגשים באופן ברור. אנטק העדיפה צליל נקי (עד כמה שאפשר מיחידה בגודל כזה) על פני באסים עוצמתיים, אבל בסך הכל ה SP1 עושה עבודה טובה עם כל סוג של מוזיקה.
תכונה מעניינת נוספת של ה SP1 היא היכולת שלו לשמש אותנו לשיחות טלפון. בכל הקשור לשמיעה של הצד השני של השיחה, ה SP1 עושה יופי של עבודה, ואנו שומעים את הצד השני באופן ברור ובעוצמה גבוהה במיוחד, כשבואו נגיד שאם תשתמשו בו בקרון הרכבת, אז כל הקרון ישמע את השיחה שלכם (לא מומלץ). בכל הקשור לשמיעה שלנו בצד השני, קיבלנו הערות רבות על רעשי רקע ושהקול שלנו נשמע חלש יחסית, זאת בשל העובדה שהמיקרופון הפנימי ברמקול מגיע ללא סינון רעשים, כשכמובן העובדה שהשתמשנו ב SP1 ממרחק יחסי, משפיעה גם היא על עוצמת השמע שלנו בצד השני.
פחות מאודיופילים, יותר מהגנרי שתמצאו ברשת
חשוב לציין כי אף אחד מצוות הבודקים של ה SP1 אינו אודיופיל, כך שהסקירה כולה מתייחסת ל SP1 מנקודת מבט של משתמש ממוצע, קהל יעד שבהחלט ייהנה מהשיפור המשמעותי בעוצמה ובאיכות שמציע ה SP1 לעומת הרמקול המובנה במכשיר הסמארטפון או הטאבלט שלכם. נכון, לא מדובר ברמקול שיחליף את האוזניות שלכם או את הרמקולים השולחניים או הרצפתיים שלכם.
אבל זאת לא המטרה של ה-SP1. הוא בסופו של דבר משפר קצת את חווית המוזיקה שלכם בדרכים או כשאין לכם רמקולים רציניים להתחבר אליהם. המחיר – 300 שקלים, מחיר סביר למוצר כזה, זול משמעותית לעומת מוצרים מקבילים ממותגים "נחשבים" יותר מעולם האודיו, וקצת יותר יקר ממוצר גנרי שתמצאו ב-eBay.