שתף קטע נבחר
 

וול סטריט: טבע טיפסה לשיא של 5 שנים

המדדים המובילים סיימו בעליות, אך נאסד"ק נעל את החודש הגרוע מאז אוקטובר 2012; הנפט עלה ברבעון האחרון ב-3.2%, והזהב ב-6.8%; ברקע למסחר: דברי יו"ר הפד לגבי המשך התמיכה בכלכלה האמריקאית. מניית טבע זינקה ב-6.8%, וויקס טיפסה ב-9.3%

הבורסות בניו-יורק ננעלו הערב (ב') במגמה חיובית: דאו ג'ונס התחזק ב-0.8%, נאסד"ק טיפס ב-1% ו-S&P 500 עלה ב-0.5%. בסיכום חודשי עלה דאו ג'ונס ב-0.8%, אך בסיכום רבעוני איבד 0.7%. הנאסד"ק ירד בסיכום חודשי ב-2.5% - החודש הגרוע ביותר מאז אוקטובר 2012 - וברבעון הוסיף 0.5%. S&P 500 עלה החודש ב-0.7% ו-1.3% ברבעון. היה זה הרבעון החמישי ברציפות בו ננעל מדד זה בעליות.

 

הנפט ירד היום ב-0.1% ונסגר על 101.6 דולר לחבית - ירידה משיא של כמעט שלושה שבועות. החודש איבד הנפט 1%, ובסיכום רבעוני הוסיף 3.2% על רקע ההערכות כי תתקיים תוכנית תמריצים בסין. "בטווח הקצר, סביר להניח שהשיא במחיר הזהב נמצא מאחורינו", כך לפי סקירתם של Natixis, "זאת מאחר שכלכלת ארה"ב מתאוששת והפד מתחיל להסיר את ההקלות הכמותיות ומתכנן את צעדיו אל עברתחילת העלאות הריבית".

 

קרן הגידור של המשקיע המיליארדר ביל אקמן הגדילה היום את החזקתה במניות פאני מיי (FNMA) ובמניות פרדי מאק (FMCC). קרן הגידור מחזיקה כעת 9.98% ממניות פאני מיי ו-9.77% ממניות פרדי מאק, מה שהופך את המשקיע המיליארדר לבעל ההחזקה הגדול ביותר בפירמות.

 

המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה מעורבת, על רקע התפטרותו של ראש ממשלת צרפת, פרנסואה הולנד, ולאחר פרסום נתוני מדד המחירים לצרכן ביבשת, אשר הגבירו את החששות מפני דפלציה. פוטסי ודאקס ירדו ב-0.3%, קאק נחלש ב-0.5% והבורסה במילנו עלתה ב-1%.

 

המסחר בבורסות המובילות באסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת. ניקיי עלה ב-0.9%, האנג סנג התחזק ב-0.4% והבורסה בשנגחאי ירדה ב-0.4%. החוב החיצוני של סין עמד בסוף 2013 על 863 מיליארד דולר - עלייה של 17% בהשוואה לסוף 2012. כך פרסמו הלילה הרשויות במדינה. גובה החוב משקף 9.4% מהתוצר הלאומי ו-36% מהכנסות היצוא. החובות לטווח קצר (לתקופה של עד שנה לכל היותר) משקפים 78% מסך החוב החיצוני.

 

"מדובר בעלייה מהירה, אך אין בכך כדי ללמד על רמת סיכון בעייתית. המספר החשוב יותר הוא שיעור החוב לטווח קצר מכלל רזרבות המט"ח, שעומד עתה על רמה סבירה לחלוטין של 17%", אמר גואו סונג (Guo Song), סגנו של ראש מחלקת ניהול השקעות ב-SAFE.

 

ביפן נרשמה אכזבה ממדד הייצור, שנפל ב-2.3% מול צפי לעלייה של 0.3%. למרות זאת עלתה הבורסה של טוקיו, על רקע מגמת היחלשות הין בשבוע החולף, מול הרגיעה במצב הגיאופוליטי בחזית אוקראינה רוסיה.

 

לדברי יו"ר הפד, ג'נט ילן, "מבחינת אמריקאים רבים, ההתאוששות עדיין מרגישה כאילו הכלכלה במיתון. מסיבה זו, הבנק המרכזי מתכוון להמשיך בתמיכה יוצאת הדופן בכלכלה לעוד זמן מה". הדברים נאמרו במהלך נאום שהעניקה בכנס בשיקגו. ילן סיפקה גם ראיות לכך ששוק העבודה עדיין סובל מחולשה מסוימת והתייחסה לשאלה מדוע שיעור ההשתתפות בכוח העבודה כל כך נמוך.

 

מאקרו ארה"ב

מניית בלקברי (BBRY) איבדה גובה. החברה דיווחה ביום שישי על הפסד של 423 מיליון דולר או 80 סנט למניה ברבעון הפיסקלי הראשון שלה שהסתיים ב-1 למרס. ההכנסות עמדו על 976 מיליון דולר, מתחת לצפי האנליסטים להכנסות של 1.1 מיליארד דולר ו-64% פחות מהכנסות הרבעון המקביל שנה בשנה הקודמת.

 

אכזבה ממדד מנהלי הרכש של שיקגו לחודש מרס שעמד על 55.9 נקודות. מתחת לצפי בשוק לקריאה של 59.2 נקודות, ולעומת קריאה של 59.8 נקודות שנרשמה בחודש הקודם. ככלל, קריאה של מעל 50 נקודות במדד, מצביעה על התרחבות הכלכלה ולהפך.

 

וויקס (WIX) המספקת פלטפורמה להקמת אתרי אינטרנט, הודיעה היום כי היא מבטלת את ההנפקה המשנית שתכננה בנאסד"ק בשל "תנאי שוק לא מתאימים". החברה הגישה לפני כשבוע תשקיף להנפקה בהיקף של 86 מיליון דולר, כאשר בעלי המניות הקיימים בחברה היו צפויים למכור אף הם חלק מאחזקותיהם.

 

בית המשפט העליון של ארה"ב החליט לדון בערעור שהגישה טבע (TEVA) לדחיית ההשקה הגנרית של הקופקסון. אם יתקבל הערעור של טבע, הגירסה הגנרית על הקופקסון תשווק רק ב-2015 במקום במאי הקרוב.

 

בהמלצת ההשקעה השבועית, כתבו כלכלני הראל פיננסים כי "השבוע החולף היה הגרוע ביותר של הנאסד"ק מתחילת 2014, כאשר מי שהוביל את חולשתו של המדד היו מניות האינטרנט והביוטכנולוגיה. מי שירד בעיקר היו החברות הקטנות יותר, כאשר מי שהונפק בתקופה האחרונה ירד אף יותר. לראשונה מאז תחילת 2014, S&P 500 עבר את הנאסד"ק בתשואה, כאשר הראשון עלה ב-0.5% והשני ירד ב-0.5%. כדאי לזכור כי במהלך רוב הרבעון התמונה היתה הפוכה".

 

מנגד, כתבו בהראל פיננסים כי "בכל השווקים שמחוץ לארה"ב היו עליות, כולל אירופה ויפן. בלטו לטובה במיוחד השווקים המתעוררים שהמטבעות שלהם התחזקו והשווקים שם עלו בשיעורים של 1%-3%. מי שהוביל את המגמה בחזית הזו היה השוק הברזילאי שעלה 5%. מי שמושקע בשוק הזה, הרוויח בשבוע האחרון 8% (כולל התחזקות המטבע)".

 

בהראל פיננסים הסבירו כי "שתי התופעות האלה משולבות, ונראה כי הן מעידות על מעבר מסוים מנכסים שהניבו תשואות נאות מתחילת שנה, לנכסים שתפקדו פחות טוב. להערכתנו, לא מדובר בהגדלת סיכון, אלא פנייה למקומות שבהם התמחור זול יחסית. למשל, בארה"ב כנגד מגמת הירידות בלטו עליות במניות ערך שתפקדו פחות טוב מהשוק מתחילת 2014 (לדוגמה – מיקרוסופט, HP ואחרות).

 

"בחלק החו"לי של תיק המניות שלנו, אנו ממליצים להקצות עדיין את רובו (50%) לארה"ב (זו ירידה מרמה של 55% שעליה המלצנו עד כה) ולהגדיל במתינות חשיפה לשווקים מחוץ לארה"ב, למעזים אפילו בשווקים מתעוררים. בשבועות הקרובים כדאי יהיה לעקוב ולבחון אם חלק ממיליארדי הדולרים שברחו מהשווקים האלה מתחילים לחזור לאור רמות התמחור הנמוכות".

 

מניית פייסבוק צפויה לרכז עניין לאחר שבשבוע החולף איבדה 10.8% מערכה, זאת על רקע עסקת רכישת אוקולוס שאמנם נרכשה בידי פייסבוק (FB) ב-2.2 מיליארד דולר, אבל לצד ערימת המזומנים נאלצים אנשי החברה להתמודד עם השלכות מטרידות של העסקה: ההנהלה הבכירה קיבלה בימים האחרונים שורה של איומי רצח ממשתמשי המוצר שמתנגדים לרכישה.

 

מקור ההתנגדות הוא בהיות אוקולוס חברה שגייסה לא מעט מהונה בקיקסטארטר, מתרומות גולשים. אלו האחרונים מרגישים שהחברה השתמשה באמון שנתנו בה כדי להגיע לתודעת משקיעים גדולים עד לרכישה, שעתידה לשנות את מטרות מוצריה. 

 

שנת 2013 הייתה טובה במיוחד לחברת צ'ק פוינט (CKP), ספקית מערכות אבטחת המידע לארגונים. מניית החברה נסקה ב-40%, וכיום המניה נסחרת במחיר של 66.19 דולר למניה. החברה, בניהולו של גיל שוויד, רשמה הכנסות של 1.39 מיליארד דולר לעומת 1.34 מיליארד דולר ב-2012, והרווח הנקי עמד על 652.8 מיליון דולר לעומת 620 מיליון דולר ב־2012.

 

אטיוניטי (ATTU), ספקית פתרונות תוכנה לזמינות מידע, הודיעה היום על הרחבת פלטפורמת Attunity Replicate של החברה לטעינה ושכפול נתונים, אשר תכלול עתה גם שכפול נתונים עבור סביבת MySQL כמקור ויעד. Attunity Replicate הינו פתרון טעינה ושכפול נתונים קל לשימוש ובעל רמת ביצועים גבוהה, המאפשר לארגונים להאיץ את ביצועי השכפול והטעינה של הנתונים שלהם תוך הפחתת עלויות ההפצה, שיתוף הנתונים, והבטחת זמינותם לצורך ביצוע פעילויות עסקיות קריטיות בארגון.

 

טופ אימאג' (TISA) וחטיבת הפתרונות העסקיים של קוניקה מינולטה ספרד, הודיעו היום על פרויקט משותף שמיני במספר להטמעת מערכות אוטומציית תהליכי ליבה עסקיים בחברות ברחבי ספרד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים