זה רעיון: המתקן שעוזר לחולי פרקינסון לאכול
מתקן חדש מבטיח לבטל אחוז ניכר מהרעד באחיזת סכו"ם אצל החולים, באמצעות תנודות נגדיות. ובישראל - קמה יוזמה המנסה להעלות למודעות את הקשיים של החולים, ובמהלכה מונחות "כפות מחוררות" לבאי מסעדה
עבור חולים הסובלים מפרקינסון אפילו ארוחה פשוטה הופכת למבצע מורכב ומייאש: עכשיו מתקן חדש מבטיח להקל על הקושי בצורה משמעותית.
מדובר במתקן חשמלי, בקצהו ניתן להרכיב כף, כפית, מזלג וסכין. המתקן חש ברעידות של חולה הפרקינסון, ועל פי הן מייצב את הסכו"ם המוצמד באמצעות תנועות נגדיות. התוצאה: התזוזות של הסכו"ם ממוזערות עד למינימום ומאפשרות לחולה לאכול בעצמו.
עוד על פרקינסון:
- מחקר: קפאין מפחית רעד ונוקשות בחולי פרקינסון
- מש' הבריאות אישר: קנאביס גם לפרקינסון וטורט
- התמודדות מנצחת: בגיל 33 גילה גיא שחלה בפרקינסון
חודש המודעות לפרקינסון
במהלך אפריל, בו מציינים בעולם את חודש המודעות לפרקינסון, יוצאת לדרך יוזמה משותפת של משרד הפרסום שמעוני פינקלשטיין ברקי ועמותת הפרקינסון, במהלכו הם יצרו כפות מחוררות שמדגימות עד כמה קשה ללגום מרק ביד רועדת.
הכפות המחוררות חיכו לבאי מסעדה על מפית, ליד קערת מרק צח שהוגשה לכל סועד. לצד הזמנה להעביר תרומות לעמותת הפרקינסון בישראל, הודפס על המפית הטקסט: "אלפי חולי פרקינסון בישראל מתקשים בפעולות יומיומיות פשוטות, אפילו באכילת מרק".
היוזמה יוצרת לדרך במהלך אפריל, בו מציין העולם את חודש המודעות לפרקינסון, מחלה ממנה סובלים כ-5,000 ישראלים.
התסמינים: נוקשות, רעד וקושי בשיווי משקל
מחלה נגרמת עקב חוסר במעביר העצבי דופמין, בשל התנוונות אזור במוח הנקרא "החומר השחור". המחלה מתאפיינת בנוקשות של שרירים, רעד, תנועות איטיות, וקשיים בשיווי משקל ויציבה. תסמינים נוספים כוללים דיכאון ופגיעה בתפקוד המיני.
המחלה מתקדמת בחמישה שלבים, כאשר אחד הראשונים שבה הוא שינוי עדין במבנה הקול שלרוב אינו מובחן ביומיום. תסמיני המחלה הבולטים נוטים להופיע כשהמחלה נמצאת כבר בתהליך מתקדם, לכן גם האבחון מתבצע כשכ-60% מתאי העצב באזור במוח השולט על הפעילויות המוטוריות כבר הרוסים. לכן, יכולת הטיפול והשיקום נמוכות.
הטיפול במחלה כולל בין היתר את התרופה לבודופה המאזנת את רמת הדופמין במוח, פיזיותרפיה ובמקרים קשים ניתוח או טיפולים בגירוי חשמלי למוח.