4 הרוגים, 4 שנים ואבא שמחכה לפסק דין
במרס 2010 יצא נהג צבאי לעקיפה סמוך לצומת הנגב והתנגש במכונית פרטית שעלתה באש. אפרת אטינסקי, ילדיה נועם (5) ויערי (9 חודשים), ואמה אסתר נשרפו למוות. האבא בריאן טוען שהפרקליטות הצבאית גוררת את התיק: "הם מעכבים את המשפט". צה"ל: "מדובר בתיק יוצא דופן, התהליכים התארכו"
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
המשפחה התגוררה בארה"ב ולפני התאונה הגיעו אפרת וילדיה לחופשה בישראל. בעלה בריאן אטינסקי קיבל אז את ההודעה בשיחה טרנס-אטלנטית. אטינסקי, שעדיין מתגורר בארה"ב, מוחה כעת על משך הזמן הבלתי סביר לדבריו שהוא נאלץ להמתין לפני שיראה את הצדק יוצא לאור. ל-ynet הוא אומר שהמערכת גוררת את התיק והדיונים מתנהלים בהפרשי זמן ארוכים מדי: "עברו ארבע שנים מבלי שקיבלתי הודעה על הרשעה של החייל שהרג את משפחתי. ובינתיים המשפט מתעכב ומתעכב ומתעכב".
לטענת אטינסקי, הפרקליטות מנותקת מהמשפחה של הקורבנות: "אני מצפה שהצבא ייטול אחריות על מותה של המשפחה שלי, להרס חיי עד יום מותי. אני כבר לא ישן בלילות. יש לי סיוטים שבהם אני שומע אותם צועקים שעה שהם נשרפים למוות. גם ברגעים שבהם אני 'שמח', השמחה הזו מוכתמת בזוועה שאירעה. זה אף פעם לא עוזב אותי לחלוטין.
"משפט של הרג ארבעה אזרחים ישראלים לא אמור להתנהל בהפרשים של חודשים מדיון לדיון. זה עינוי להמתין שנים לאחר שמשפחתך נהרגה, כאילו התיק שלך לא מספיק חשוב להם כדי שיקדישו לו את הזמן הראוי. איך אנחנו, כישראלים, יכולים להרשות לבית דין צבאי לנהוג כך?".
בזמנו הפעילה משפחת אטינסקי מכבש לחצים על הצבא והמשטרה כדי שיסיימו במהרה את החקירה ויגישו כתב אישום. הוא גם פנה לקונסול הכללי של ארה"ב, וזה ענה לו שעיכוב ההליכים הובא לידיעת ממשלת ישראל. אטינסקי: "צה"ל בכלל לא רצה לפתוח בהליכים משפטיים נגד החייל. נדרשו לי 11 חודשים כדי לגרום להם לסיים את החקירה וההליכים".
בצה"ל דוחים את הטענות: "לאחר שנעשתה בחינה עניינית של הדברים על ידי התביעה הצבאית הוגש כתב האישום בתיק על רקע העובדה שקיימות ראיות שבהן סיכוי סביר להרשעה. נדגיש כי הגשת כתב האישום לא נבעה מלחצים, בניגוד לטענות המועלות שאינן מוכרות. הפרקליטות הצבאית נמצאת בקשר ישיר עם בני המשפחה ומעדכנת אותם באופן שוטף בהתקדמות התהליך".
אטינסקי טוען אחרת: "הצבא לא היה איתי ממש בקשר. רק אחרי שהתקשרתי אליהם כמה פעמים חזרו אליי, אבל איש לא מצליח להסביר לי מדוע המשפט הזה נגרר כמעט נצח. אני לא חושב שצריך לוותר לצה"ל על זה. הדרך היחידה לגרום להם להקשיב ולשנות את התנהלותם היא להתעמת איתם דרך התקשורת. כל עוד הנושא לא נמצא בחדשות, זה כאילו לא קיים. במהלך המשפט עלה נושא העבר התעבורתי שלו. אבל בית המשפט קבע שזה לא רלוונטי לתיק".
בצה"ל מסרבים לחשוף את עברו התעבורתי של הנהג הפוגע. "מאחר שמדובר בהליך תלוי ועומד ובמידע הכרוך בצנעת הפרט, לא ניתן לפרט מעבר לכך", נמסר. עורך דינו של הנאשם ציין כי מדובר בעבר "מינורי".
אטינסקי לא מתכנן לשוב לישראל בקרוב: "זאת היא מדינה קטנה. נסעתי לכל מקום עם אפרת ועם בתי נועם. כעת לכל פינה יש זיכרון שמכאיב. זה יכאיב לי יותר מדי לגור כאן. רוחות רפאים, במוחי, נמצאות בכל מקום".
הוא כבר נענש
מדובר צה"ל נמסר: "כתב האישום, שמייחס לנהג ארבע עבירות הריגה ועקיפה שלא כדין, הוגש ב-30 בדצמבר 2012. מדובר בתיק חריג ויוצא דופן מבחינת חומרת העבירות המיוחסות לנהג, היקף הראיות, מורכבותן ומצבו הבריאותי של הנאשם, שגרמו להתארכות ההליכים.
"כחלק משמיעת הראיות בתיק עלתה השאלה אם כשל טכני ברכב גרם לתאונה. ההליך עמד בפני סיום, אולם בעקבות חוות דעת של מומחה ההגנה, הגיעו הצדדים להסכמה משותפת להעמיד חלק מהרכב לבדיקה על ידי מומחה התביעה. בעקבות כך נשמעו שוב עדויות המומחים מטעם הצדדים".
עו"ד רונן רבי, המייצג את הנאשם, מסר בתגובה: "מאחר שמדובר בתיק מאוד מורכב, שבו נשמע מספר עדים לא מבוטל, עלתה שאלה טכנית במהותה לגבי כשל באחד מרכיבי הרכב. הדבר הצריך העמדתם של עדים מומחים הן מטעם הפרקליטות הצבאית והן מטעם ההגנה. ההליך הזה עדיין לא הסתיים. בנוסף, מצבו הפיזי והנפשי של הנאשם הוא בכי רע.
"חשוב לזכור שמשרד הביטחון קבע לו 100 אחוז נכות. הנאשם קטוע רגל מעל הברך בעקבות התאונה, ידו הדומיננטית משותקת לגמרי והוא מתנייד בכיסא גלגלים. יש לו בעיות נפשיות קשות עד כדי כך שבית הדין שלח אותו להסתכלות פסיכיאטרית. האדם שבר כלי. הוא קיבל את עונשו, שהוא מעל ומעבר לשנים שבהן יישב בכלא".