מבצעים פיננסיים: סימולטור ו-GPS למשכנתא
"הנחיות ניווט" בנטילת משכנתא, בדיקת היתרה בחשבון הבנק בסמארטפון ללא צורך בסיסמא וכספת להפקדות פדיון בית העסק - חדש על המדף הפיננסי
ניווט למשכנתא
מזרחי-טפחות מציע שירות חדש - GPS למשכנתא. בקשה לקבלת משכנתא עלולה לקחת זמן רב, לעיתים מספר שבועות. במשך תקופה זו נמצאים הלקוחות במצב של חוסר ודאות בנוגע לסטטוס הבקשה למשכנתא.
במזרחי טפחות מציעים שירות ייחודי המציג ללקוח את סטטוס הבקשה על ידי סרגל התקדמות פשוט ונוח ומעניק הסבר על משמעות כל שלב ומה צפוי בשלב הבא בהליך הבקשה. כך למשל האם כל המסמכים התקבלו, מהו סטטוס אישור בקשת המשכנתא, מה נדרש להשלמת ביצוע ההלוואה וכן אלו פעולות עליהם לבצע להמשך. כמו כן, הלקוח גם יקבל מידע כללי על פרטי ההלוואה, פרטי הלווים וכו'.
הבנק משיק גם סימולטור המאפשר לבחור את התמהיל המשכנתא ואת המשמעויות העומדות בפני הלקוח בכל מרכיב ומרכיב במשכנתא, את היתרונות והחסרונות של צעד זה או אחר ואת השינוי לאורך זמן.
לא ממהרים למחזר משכנתא
אקסלנס ייעוץ משכנתאות משיקה מערכת לניהול ומעקב אחר המשכנתא, "משכנתא live". המערכת תבדוק עבור הלקוח את כדאיות תמהיל המשכנתא ואת הריביות, תעריך את גובה ההחזרים בעתיד ותשלח התרעות על הזדמנויות למיחזור ועל שינויים מהותיים בהלוואה.
המערכת פתוחה בחינם לכל בעלי המשכנתאות. בנוסף, באתר ניתן למצוא מחשבונים משכנתא מתקדמים הן ללקוחות הנמצאים בשלב שלפני לקיחת המשכנתא והן ללקוחות בעלי משכנתא.
סקר שביצעה אקסלנס ייעוץ משכנתאות, מעלה כי כשליש מקרב נוטלי המשכנתא בישראל (32%) מעולם לא בדקו האם כדאי לשנות את תנאי ההלוואה שלקחו ולא בחנו את נושא המחזור מעולם. 59% מקרב נוטלי המשכנתא לא בדקו בשנה האחרונה אפשרות למיחזור ו-45% מקרב נוטלי המשכנתא לא בדקו האם כדאי לשנות את תנאי ההלוואה בחמש השנים האחרונות או יותר מכך.
יתרה בחשבון, ללא סיסמא
לקוחות לאומי המשתמשים באפליקציית לאומי בסלולר, יכולים לקבל מידע עדכני על יתרת החשבון שלהם בקלות ובמהירות, מבלי שיצטרכו להזין את פרטי הגישה לחשבון. "יתרה ברגע" מאפשרת ללקוחות לצפות ביתרת החשבון שלהם מייד עם כניסתם לאפליקציה.
בנוסף, יבצע לאומי שינוי בתהליך ההזדהות באתרי לאומי באינטרנט ובאפליקציות לאומי בסלולר, כך שיהיה קצר יותר ובאמצעות שני שדות זיהוי בלבד, במקום שלושה – כפי שהיה נהוג עד כה.
קרנות נאמנות על "תל בונד -מאגר"
לאור השקת מדד הבורסה החדש "תל בונד –מאגר", שיורכב מכלל האג"ח הקונצרניות המדורגות בדירוג השקעה (BBB- ומעלה), החלו להשיק בתי ההשקעות קרנות נאמנות העוקבות אחר המדד החדש.
בית ההשקעות פסגות, משיק קרן נאמנות "פסגות (A1) תל בונד מאגר מנגנון חכם" שתתמקד בהשקעה במדד החדש. הקרן במדיניות ההשקעות החדשה מאפשרת למשקיעים לנצל ההזדמנות ולהיחשף לאג"חים מתוך המדד החדש. הקרן תתמקד בהשקעה מתוך מעל 230 אגרות חוב שונות הנכללות במדד תל בונד–מאגר ובכוונתה לעשות שימוש במנגנון חכם במטרה לנסות ליצור תוספת תשואה ביחס למדד. מדובר במנגנון, המנצל את עיוותי המסחר הקיימים מעת לעת באג"ח הקשורות למדדי תל בונד. דמי הניהול בקרן יעמדו על 0.4% .
גם בית ההשקעות מנורה מבטחים פיננסים, השיק קרן אג"ח תל בונד מאגר. הקרן של מנורה תחזיק לפחות 75% מהניירות הנכללים במדד (כ- 230 סדרות) ודמי הניהול של הקרן עומדים על 0.3%.
כספת לבית העסק
חברת ברינקס, השיקה לאחרונה את שירות "ברינקס קומפיוסייף" - מערכת המיועדת לאחסון, ניהול והפקדת מזומנים, לבתי עסק קמעונאיים.
הקופאים המורשים לכך יכולים לגשת בכל עת לכספת שמוצבת במקום העסק, להזדהות מולה באמצעות כרטיס מגנטי או קוד סודי אישי ולהפקיד את המזומנים בהתאם להנחיות. ההפקדה נעשית כמו במכשיר ATM, רק בפעולה הפוכה, והמערכת מושכת את השטרות פנימה ומשדרת את נתוני הזנת המזומנים ישירות לבנק, כך שהחשבון מזוכה בסכום ההפקדה, עוד בטרם העברתו בצורה מאובטחת אל הבנק. עם זאת, מדובר ביתרה "על תנאי" בחשבון, עד שהכסף מגיע פיסית לבנק.
לדברי החברה, השירות, שכבר פועל כיום ברחבי העולם, חוסך מבית העסק תהליכים ידניים של "סגירת קופה" ואת הצורך להעביר את המזומנים לסניף הבנק.
רוב ההלוואות הצרכניות: לסגירת המינוס
סקר של חברת מימון ישיר, מעלה כי במהלך שלוש השנים האחרונות, 64% מהאוכלוסייה נטלו הלוואה מגורם כלשהו, כאשר סכום ההלוואה הממוצע עומד על כ-37.8 אלף שקל. זאת לעומת סכום הלוואה ממוצע של כ-28.7 אלף שקל בתוצאות הסקר של מימון ישיר במאי 2012.
לפי תוצאות הסקר הנוכחי חלה עלייה במודעות לגובה הריבית על המינוס של הצרכנים: 40% לא ידעו מהו גובה הריבית על המינוס בהשוואה לסקר שערכה מימון ישיר במאי 2012 לפיו 61% מהנשאלים לא ידעו מהו גובה הריבית על המינוס בחשבון העו"ש שלהם.
עוד עולה מתוצאות הסקר כי המטרה המרכזית של לקיחת הלוואות בישראל, שאינן משכנתאות, היא סגירת המינוס בבנק: 38%, החזר חובות (29%), רכישת רכב (21%), הלוואה משלימה לדירה (12%), לימודים (12%), שיפוץ (10%) ואירוע משפחתי (9%).