שתף קטע נבחר

 

מנתח לשינוי מין: "אני מתקן את טעויות האל"

בשנות ה-80 הגיעו למרפאה של ד"ר קים גברים בבגדי נשים וביקשו לעבור ניתוח לשינוי מין. בהתחלה, הרופא הדרום קוריאני הפרוטסטנטי דחה אותם, אך אז הבין שהוא מציל את חייהם והפך לחלוץ בתחום. ומה חושבים השמרנים?

כשד"ר קים סוק-קוון מתחיל ניתוח שבו הוא יוצר איבר איבר מין גברי מתפקד עבור נזיר בודהיסטי שנולד כנקבה, הוא מודע לאי-הנוחות הגדולה שגורמת עבודתו במדינה השמרנית. הפרוטסטנטי האדוק שנודע בכינוי "אבי הקהילה הטרנסג'נדרית של דרום קוריאה" נאבק בעצמו עם תחושות דומות בתחילת הדרך.

 

עלה ביוקר. הניתוח הפלסטי הזול הרג צעירה

 

עוד חדשות בעולם:

פריחת הדובדבן מוציאה ליפנים את העיניים

במרס: אף הרוג אמריקני בעיראק ואפגניסטן

צרו קשר: המאפיה ביפן פתחה אתר ומגייסת

צרפת: האקסית של הנשיא מונתה לשרה

 

"החלטתי לקרוא תגר על רצונו של האל", אמר קים בן ה-61 בראיון לפני הניתוח המוצלח שביצע לנזיר שהפך לגבר. "בתחילה, התלבטתי אם אני צריך לבצע את הפעולות האלה משום שתהיתי אם אני קורא תגר על אלוהים. תחושה של בושה הציפה אותי. אולם הפציינטים שלי רצו נואשות את הניתוחים האלה. בלעדי הניתוחים האלה, הם היו הורגים את עצמם".

 

"החלטתי לקרוא תגר על אלוהים". ד"ר קים במרפאתו (צילום: AP) (צילום: AP)
"החלטתי לקרוא תגר על אלוהים". ד"ר קים במרפאתו(צילום: AP)
קים נחשב לחלוץ בחברה הקוריאנית, שבה העמדות לגבי מין ומגדר משתנות בקצב איטי וששיחות על מיניות נחשבו במשך שנים רבות לטאבו. הרופא הדרום קוריאני ביצע כ-320 ניתוחים לשינוי מין ב-28 השנים האחרונות, ככל הנראה המספר הגבוה ביותר של ניתוחים מסוג זה שבוצעו על ידי רופא יחיד במדינה.

 

11 שעות ניתוח והנזיר שנולד נקבה הפך לגבר

קים סיפר שהנזיר, שעבר ניתוח שנמשך 11 שעות, לא רצה להתראיין לתקשורת מחשש לפגיעה במאמינים בודהיסטים במקדש שלו.

הוא סיפר גם שהנזיר עבר טיפול הורמונלי וחי כגבר במשך תקופה ארוכה.

 

כשקים החל לבצע לראשונה ניתוחים לשינוי מין בשנות השמונים, הכומר שלו התנגד. חברים ורופאים עמיתים התלוצצו ואמרו שהוא יילך לגיהנום אם לא יפסיק. כיום הוא חי עם תחושה גדולה של הישג משום שסייע לאנשים שנלכדו בגוף הלא נכון. הרופא הדרום קוריאני מאמין שהוא מתקן את מה שהוא מכנה "הטעויות של אלוהים".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"האם אלוהים לא טועה". קים בעת אחד מניתוחיו (צילום: AP) (צילום: AP)
"האם אלוהים לא טועה". קים בעת אחד מניתוחיו(צילום: AP)
"יש אנשים שנולדים ללא אברי מין, או עם שפות שסועות, או בלי אוזניים, או עם אצבעות מחוברות זו לזו. מדוע אלוהים יוצר את האנשים בצורה כזו? האם אין אלה טעויות של האל?", תהה קים. "והאם זהות מינית מוטעית איננה גם טעות?".

 

השמרנים: "זהו חילול שם האלוהים"

בדרום קוריאה, הדעות הקדומות על מיעוטים מיניים עדיין נפוצות - תוצאה של אמונות קונפוציאניות לפיהן לילדים אסור לעולם להזיק לגוף שהם קיבלו מההורים שלהם, של קהילה נוצרית שמרנית גדולה וקולנית ודיקטטורות שזכו לגיבוי הצבא שהתעלמו מקולות המיעוטים.

 

ניתוחים לשינוי מין "הם חילול שם האל והופכים את העולם למקום אומלל יותר", אמר הכומר הונג ג'ה צ'ול, נשיא "המועצה הנוצרית של קוריאה", ארגון שבסיסו בסיאול. את דבריו של הרופא קים הוא כינה "מקוללים ומצערים".

 

המטופלת המפורסמת ביותר של קים. הבדרנית האריסו (צילום: AP) (צילום: AP)
המטופלת המפורסמת ביותר של קים. הבדרנית האריסו(צילום: AP)

קים הוא מנתח פלסטי בבית החולים האוניברסיטאי דונג-איי בעיר בוסאן, ומתמחה בתיקון עיוותים בפנים. הוא התחיל לבצע ניתוחים לשינוי מין ב-1986 אחרי שכמה גברים בבגדי נשים ביקרו אותו בנפרד וביקשו ממנו ליצור עבורם וגינות. לדבריו, האדם הראשון שהגיע אליו כבר הסיר את אבר המין שלו.

 

עברה מהפך כמו "בת הים הקטנה"

בתחילה, קים דחה אותם משום שלא ידע דבר על ניתוח לשינוי מין. אולם, הוא לא הפסיק לחשוב על הבקשות שלהם, למד מפרסומים זרים והתחיל לבצע את הניתוחים שנה לאחר מכן. המטופל הכי מפורסם שלו הוא הטרנסקסואלית הכי מפורסמת בדרום קוריאה, האריסו. האריסו התחתנה בשנת 2007 לזמר, וד"ר קים היה אורח כבוד בחתונה.

 

האריסו, שמשתמשת רק בשם אחד, אמרה בראיון בבית קפה בסיאול שהכאב שהיא חשה אחרי הניתוח שהיא עברה ב-1995 "היה כמו פגיעה של פטיש באברי המין שלך". אלא שכמה ימים לאחר מכן, כשעזבה את בית החולים, היא חשה שנולדה מחדש והשוותה את המהפך שעשתה לסרט של וולט דיסני "בת הים הקטנה", שבו בת הים מוותרת על זנב הדג שלה בתמורה לרגליים אנושיות ובסופו של דבר לאושר.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

רבים מהמטופלים של קים היו בשנות הארבעים והחמישים שלהם. לעתים הופיעו במרפאה, לפני הניתוח, הורים זועמים שאיימו להתכחש לילדים שלהם. כיום, רוב המטופלים שלו שעוברים ניתוח לשינוי מין הם בשנות העשרים לחייהם. ניתוח לשינוי מין של גבר לאישה עולה 11 עד 15 מיליון וון דרום קוריאני (10,210 עד 13,920 דולר).

 

הדרום קוריאנים משנים את עמדותיהם - באטיות

השינוי בלקוחות של קים משקף את השינויים בעמדות הדרום קוריאנים לגבי מיעוטים מיניים. סרטים ותוכניות טלוויזיה שהנושא המרכזי שלהן הוא הומוסקסואלים ולסביות הפכו ללהיטים בדרום קוריאה. שחקן הומוסקסואל שבעבר הושעה מעסקי השעשועים בגלל זהותו המינית שב לעבוד. במאי סרטים מוכר נישא בשנה שעברה לבן זוגו בטקס ראשון מסוגו בדרום קוריאה, שעדיין לא מכירה בחוק נישואי גאים.

 

באותה עת, פעילים אומרים שטרנסקסואלים בדרום קוריאה עדיין סובלים מהצקות, מהתעללויות ומהעלבות, ושרבים שסובלים מדיכאון ניסו לשים קץ לחייהם. ממשלתה השמרנית של הנשיאה פארק ג'ן-הייאה, שנכנסה לתפקיד בתחילת 2013, אמרה שהיא תיזום חוק רחב נגד אפליה, אולם מאז לא חלה כל התקדמות בנושא.

 

בשנת 2012, מחאות חריפות מצד פעילים שמרנים וארגונים נוצריים אילצו ערוץ טלוויזיה להוריד מהאוויר תוכנית טוק שואו שבה הופיעו טרנסג'נדרים לאחר השידור הראשון שלה.

 

טרנסג'נדרים בדרום קוריאה שרוצים לשנות באופן חוקי את המגדר שלהם גם ניצבים בפני מכשולים. בית המשפט העליון הציע ששופטים יתירו שינויים רק למי שעברו ניתוח לשינוי מין, איבדו את יכולת הרבייה, אינם נשואים ושאין להם ילדים קטינים.

 

מטופלים רבים רואים בניתוח לשינוי מין עניין של חיים או מוות. לפני הניתוח שעברה, האריסו חתמה על מסמך שבו היא מודה שהיא יודעת שהיא יכולה למות במהלך הניתוח, אך שקים אמר שאף אחד מהניתוחים שביצע לא השתבשו. "אם הייתי חיה כגבר בלי לעבור ניתוח לשינוי מין, כנראה שכבר הייתי מתה", אמרה האריסו. "הייתי כבר אישה חוץ מאברי המין שלי. לא רציתי לחיות חיים מוזרים עם אברי מין אלה. אני אישה, אז רציתי לחיות כאישה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הטרנסקסואלית המפורסמת ביותר. הבדרנית הדרום קוריאנית האריסו
צילום: AP
מומלצים