שתף קטע נבחר

הופעות חיות ומצחיקות

האריה של MGM, החזרזיר בייב וחבריו לחווה, וגם להקת הכלבים בראשותם של רין טין טין ולאסי - מועדון הסרט המופרע מצדיע לבעלי החיים המוכשרים שלוהקו על ידי חבריהם בני האדם כדי להופיע על המסך הגדול, וכבשו את לב הצופים. בתמורה הם קיבלו פיצוחים - או בונזו

במדור הזה אנחנו נוהגים לעסוק בבני אדם ששינו את העולם בעזרת חוש ההומור שלהם. אבל מלאכת ההצחקה היא לא נחלתה הבלעדית של האנושות. לאורך השנים גרמו לנו לחייך מול המסך שחקנים ששילמו להם בין השאר בדגים, בוטנים או סטייק. לכבוד האביב, "מועדון הסרט המופרע" פותח בסדרת מפגשים מיוחדים לילדים ולכל המשפחה. האירוע הקרוב יוקדש לחיות כוכבות קולנוע. קבלו אותן בצירוף הסרט זוכה האוסקר "בייב".

 

  

ראש לאריות

נפתח בחיה שמחזיקה בשיא ההופעות הקולנועיות והגיע הזמן לתת לה את הכבוד הראוי, האריה המפורסם ששואג שלוש פעמים בתחילת הסרטים של חברת MGM. זה הזמן לחשוף שלא מדובר באריה אחד אלא בשורה ארוכה של אריות שניסו את מזלם בתוך הטבעת המפורסמת עד שנתגלתה הנוסחה המנצחת.

 

בשנת 1916 חברת סרטי גולדווין חיפשה סמל חדש לחברה שיוקרן לפני סרט בשם "פולי מהקרקס". הועלו כל מיני הצעות לגבי חיות שונות ואחרי סיור בגן החיות של דאבלין נמצא אריה בשם סלייטס. טבעת מאויירת עוצבה סביב ראשו והיא קיימת עד היום. האריה ישב שם ופשוט הביט לצדדים ולא עשה כלום. אבל למה הוא לא שואג? כי זה היה סרט אילם.

 

קבלו את סלייטס מ-1916

 

בעצם עד 1924, האריה ישב ובהה בקהל. גם כשנוצר תאגיד מטרו גולדווין מאייר, סלייטס המשיך להביט לצדדים באדישות. ב-1936 הוא הלך לעולמו, אך גופו השתמר כפוחלץ המוצג עד היום במוזיאון בקנזס.

 

עם הופעת הסרט המדבר הראשון היו צריכים אריה שיראה את העליונות הטכנולוגית של החברה, כך אותר ג'קי, הוא כבר שאג שאגה משולשת, אבל עדיין בשחור לבן (חוץ מבקוסם מארץ עוץ, בו היה לו גוון מוזהב):

 

 

כניסת הצבע לקולנוע דרשה אריה שלישי. שמו היה טלי, ובשביל הסרטים המצויירים של תום וג'רי הפופולריים הוחלט גם לאייר אריה:

 

 

בהמשך הצטרף אריה בשם טאנר, שצולם בטכנולוגיית תלת-ממד. אבל החברה החלה להתדרדר מבחינה כלכלית. הפתרון כמובן היה אריה חדש, גדול וחזק, שיראה לכולם מי זה MGM. כך נבחר ג'ורג' ב-1956, האריה הגדול והכבד ביותר שהופיע בקולנוע. שנתיים אחרי, הוא פוטר כי הפחיד את הילדים:

 

 

ב-MGM הבינו שבמקום שהאולפנים יזוהו עם קלאסיקות, הם מזוהים עם זיקנה. כך מצאו את ליאו, האריה הצעיר מכולם. הוא מופיע בקולנוע מ-1957 ועד היום. בדרך היו איתו כמה תקלות. כמו למשל בסרט "סלח לי אתה נושך את צווארי" הוא הפך לערפד ובחגיגות 40 לחברה הוא אכל ליצן. אבל סך הכל הוא מתפקד יפה, ואפילו זכה לגרסת תלת ממד בסרטי ג'יימס בונד האחרונים. הוא גם זכה להתארח בסדרה "פמילי גאי":

 

 

חזיר זה כשר

למפיק והתסריטאי האוסטרלי ג'ורג' מילר היה חלום: ליצור סרט בכיכובו של חזיר מדבר. הוא רצה שהחזיר ושאר שחקני המשנה יהיו בעלי חיים שידברו כמו בני אדם. מילר חיכה עשר שנים כדי שהטכנולוגיה הממוחשבת תבשיל, וכך, עם המון אהבה לחיות ולקולנוע, נולד הסרט "בייב".

 

ג'יימס קרומוול ב"בייב" עם החזרזיר הכוכב - אחד מהם ()
ג'יימס קרומוול ב"בייב" עם החזרזיר הכוכב - אחד מהם

 

כשג'יימס קרומוול ("היום השלישי", "מסע בין כוכבים") קיבל לידיו את התסריט, הוא עשה מה שעושה כל שחקן - לעבור על הטקסט, כדי להבין כמה שורות יש לו. הוא גילה שיש לו רק 171 מילים ושיר קצר. הוא שמח לדעת שמדובר בסרט קל ופשוט. הוא לא ידע שזו הולכת להיות ההפקה המסובכת ביותר שהשתתף בה אי פעם.

 

כבר כשהתחילו הצילומים התעוררה בעיה עם הכוכב הראשי - חזירים גדלים מהר מידי. בגלל שהשחקן הראשי היה חזרזיר והצילומים נמשכו חצי שנה, ההפקה נאלצה להחליף את השחקן הראשי 48 פעם. מחלקת האיפור הוסיפה לחזירים השונים קווצת שיער כדי שיהיו דומים זה לזה. סך הכל השתתפו בהפקת הסרט יותר מאלף בעלי חיים ו-56 מאלפי חיות.

 

"בייב" - וגר כלב עם חזיר ()
"בייב" - וגר כלב עם חזיר

הסרט בישר על עידן החיות המדברות באופן דיגיטלי, אבל חשוב יותר: שנה אחר כך נרשמה ירידה חדה בביקוש לבשר חזיר בארצות הברית, בגלל ילדים שהחליטו להסיר את בייב מהתפריט. אפילו השחקן האנושי הכמעט יחיד בסרט, ג'יימס קרומוול, החליט להפוך לצמחוני עד עצם היום הזה.

 

כלבי אשמורת

כשמדובר בכוכבי קולנוע, לכלבים יש מסורת ארוכה על המסך. כלבים מוכרים כרטיסים יותר מכל חיה הוליוודית אחרת. פעמים רבות מפיקים מבקשים להוסיף כלב לרבע השעה הראשונה של הסרט, כדי ללכת על בטוח (סיפור ידוע הוא שבתסריט המקורי של "בחזרה לעתיד", היה צריך להצטלם קוף, אבל הוחלף בכלב בשם "איינשטיין").

 

המסורת התחילה בשנת 1908, כשאדם בשם לארי טרימבל גידל כלבת קולי, וביקר איתה באולפני ויטאגרף כדי להכין מאמר על סרטים אילמים. הוא הופתע לגלות חבורה של אנשים שחיפשו נואשות אחר כלב שישתתף בסרט הרפתקאות ראשון מסוגו. לארי והכלבה ג'ין הוזמנו להופיע בסרט. ג'ין הפכה לכוכבת קולנוע והופיע בסרטים אילמים רבים, כולם בויימו על ידי הבעלים שלה.

 

 

רין טין טין - שיאן הכלבים

בשלהי מלחמת העולם הראשונה, חייל אמריקני מצא במכלאת כלבים בצרפת גור כלבים מסוג רועה גרמני. הוא אסף אותו ולקח אותו הביתה לארצות הברית. רין טין טין אולף וגילה כשרון לפעלולים. הוא ידע לזנק לגובה שלושה מטרים באוויר ובתצוגת כלבים קיבל את ההצעה הראשונה להשתתף בסרט.

 

רין טין טין בפעולה

 

רין טין טין שיחק ב-28 סרטים בין השנים 1922-1931 ופעמים רבות לוהק כזאב למרות שלא נראה כזה. הוא הגיע פעמים רבות כדי לנבוח בסדרת תסכיתי רדיו, וילדים בכל העולם קראו לכלביהם על שמו. אחרי מותו, צצו עוד רין טין טינים ששיחקו בסרטים וסדרות, ולמרות שלא דמו לו בכלל, זה לא הפריע לילדי העולם לאהוב גם אותם. הכלב המקורי נחשב עד היום לשחקן המוכשר והטבעי מכולם.

 

לאסי שובי הביתה, אבל מיד

הכלב הזכור ביותר בקולנוע היא הכלבה לאסי, שגולמה דווקא על ידי כלב ממין זכר בשם פאל. הסרט הראשון בו כיכב היה "לאסי שובי הביתה" מ-1943. הסרט היה שובר קופות, וראשון בסדרה של 14 סרטים וסדרת טלוויזיה מצליחים. לצדו של פאל, שיחקה אליזבת' טיילור (אז בת 11), והוא "הרוויח" 250 דולר לשבוע שזה 150 דולר יותר משכרה של טיילור הילדה. אבל בעוד פאל פרש מעסקי השעשועים בגיל חמש, טיילור המשיכה בקריירה והדביקה את הפער. 

 

הטריילר של "לאסי שובי הביתה"

 

בעקבות הסרטים פרץ גל אימוץ כלבים ברחבי העולם, ובשנים הבאות מספר הכלבים שהיו רשומים בארצות הברית תחת השם "לאסי" עלה מ-3,000 ל-18,400.

 

עוד על החיות המפורסמות בעולם - מהלווייתן ב"לשחרר את ווילי", דרך גוזל הפינגווינים ב"משפחת הקיסרים",

ועד חיפושית זבל בתפקידי אורח ב"עולם גדול מופלא" - במפגש "חיות בקולנוע" בסינמטקים.

 

אלון גור אריה הוא במאי קומדיות ומרצה ב"מועדון הסרט המופרע " ברחבי הארץ. מפגש מיוחדים לילדים וכל המשפחה על חיות כוכבות קולנוע, יערך בשבת (12.4) בסינמטק ירושלים   ובשבת (26.4) בסינמטק תל אביב עם הקרנת הסרט "בייב" בדיבוב עברית.

 

מפגש לכל המשפחה שיעסוק ב"עולמו המופלא של צ'רלי צ'פלין" יערך בסינמטק שדרות ביום ה' (17.4) עם הקרנת הסרט זוכה האוסקר, "הקרקס". הקרנת הסרט "הנער" של צ'רלי צ'פלין ומפגש על מהפכות חברתיות וקומדיה יערך ביום ג' (8.4) בבית ציוני אמריקה . אירוע מחווה להרולד לויד יערך בשבת (12.4) בסינמטק תל אביב עם הסרט "האח הקטן", האירוע יגיע לסינמטק ירושלים ביום ה' (17.4) ולסינמטק חיפה במוצ"ש (19.4).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים