שתף קטע נבחר
 

10 דברים שאפשר להכין עם מצה

טיגנו ואפינו, מילאנו וגם טבלנו בשוקולד. 10 מאכלי מצות מענגים להפליא, שילוו אתכם במהלך חול המועד של פסח: בורמליקוס, קראמבל תפוחים וקינמון ועוד

1. בורמוליקוס - חביתת מצות

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים: 

8 מצות שבורות

3 ביצים

מלח, פלפל

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

מעט מיץ לימון

 

הגשה - לא חובה:

ממרח נוטלה - לפי הטעם

שקדים פרוסים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את המצות השבורות בקערה עם מים לכיסוי למשך 10 דקות. מסננים, סוחטים היטב עד שהן מתפוררות ומערבבים בקערה עם 3 ביצים, מעט מלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת עם שמן רדוד, נוטלים מהתערובת בעזרת כף ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  3. מכינים את הסירופ: מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים, מבשלים 3 דקות, מכבים את האש ומוסיפים כמה טיפות מיץ לימון. טובלים את הלביבות בסירופ ל-10 שניות ומגישים מיד. לחילופין טובלים אותן בסוכר או מורחים נוטלה. אפשר להגיש עם שקדים פרוסים וקלויים.

 

(צילום: דן פרץ) (צילום: על השולחן) (צילום: על השולחן)
(צילום: דן פרץ)
 

 

כל מתכוני פסח בערוץ האוכל

 

2. לזניה גבינות עם רוטב עגבניות

 

גיוון:

אפשר להחליף את הפרמזן או הקשקבל ב-70 גרם גבינת גורגונזולה או רוקפור.

 

המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 22*36 ס”מ:

8 מצות

 

לרוטב עגבניות:

קופסה (800 גרם) עגבניות קצוצות

3 כפות שמן זית

1 גבעול בזיליקום

2 שיני שום

מלח, פלפל

 

לרוטב בשאמל:

30 גרם חמאה

2 כפות מחוקות קמח תפוחי אדמה

2 כוסות חלב חם

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגורדת 

3 כפות פרמזן מגורדת או 3 פרוסות פרומעז

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את העגבניות הקצוצות עם 3 כפות שמן זית, גבעול בזיליקום, 2 שיני שום, מלח ופלפל. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 15 דקות.
  3. מכינים את רוטב הבשאמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח וכשהוא נספג בחמאה מוסיפים 2 כוסות חלב חם. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים את הפרמזן או כל סוג גבינה אחרת שאוהבים. 
  4. מרכיבים את השכבות: מורחים שכבה של בשאמל בתבנית הפיירקס, מניחים מעל 2 מצות, מורחים רוטב עגבניות ושוב בשאמל - וממשיכים כך עד שנגמרות המצות. מסיימים בבשאמל, ומפזרים 3 כפות פרמזן מגוררת או פרוסות פרומעז. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 1/2 שעה.  

 

3. בורקס מטוגן במילוי גבינה

 

המרכיבים:

4 מצות

שמן לטיגון

1 ביצה - להברשה 

 

למילוי:

1 גביע גבינה לבנה - אפשר להשתמש במקום בגביע קוטג'

1 ביצה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה: 

  1. מרטיבים 4 מצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים גביע גבינה לבנה או קוטג’ עם ביצה, מלח ופלפל.
  3. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כפית גבינה בקצה הצר של כל רצועה ומקפלים למשולש: פעם אחת ימינה ואז שמאלה עד סוף הרצועה לקבלת כיסן משולש. מכינים כך את כל הרצועות.
  4. טובלים בביצה טרופה, ומטגנים במחבת עם שמן 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.

  

4. קנלוני מצות במילוי ריקוטה ותרד

 

המרכיבים: 

4 מצות

 

למלית ריקוטה ותרד:

1 חבילה (300 גרם) עלי תרד נקיים

מעט חמאה

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

250 גרם ריקוטה

 

לציפוי:

4 עגבניות מגוררות

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

שמן זית לזילוף

 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות.
  2. מכינים את המלית: מקפיצים את עלי התרד בחמאה עם שיני השום הקצוצות כ-5-6 דקות עד שהתרד נובל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם הריקוטה.
  3. חותכים כל מצה ל-2 מלבנים. מניחים כף וחצי מהמלית בקצה הצר של כל מלבן, ומגלגלים. מניחים את גלילי הקנלוני במרווחים בתוך תבנית אפייה.
  4. יוצקים מעל רסק מ-4 עגבניות מגוררות, מפזרים מעל גבינת את גבינת הפרמזן המגוררת ומזלפים שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהגבינה מזהיבה.

 

5. קרוטוני מצה מתובלים - קרוטוני אורגנו   

 

המרכיבים:

6 מצות

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית אורגנו יבש

 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהמצות נעשות גמישות. שוברים לחתיכות די אחידות (3-4 ס”מ) ומערבבים בקערה עם שמן זית, שיני שום כתושות וכפית אורגנו יבש.
  2. מניחים בתבנית אפייה ומייבשים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהקרוטונים יבשים ופריכים (המנעו מחריכה).  
  3. הגשה: מפזרים את הקרוטונים על סלטים או במרק של פסח.

 

 (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

6. מינה - פשטידת פסח

 

המרכיבים לתבנית פיירקס בגודל 36*22 ס"מ:

300 גרם בשר טחון

4 מצות

2 בצלים קצוצים

4 תפוחי אדמה מבושלים, חתוכים לקוביות

1 שן שום כתושה

1 כפית בהרט או ראס אל-חנות

מלח, פלפל

3 כפו פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס שמן+עוד קצת - לטיגון והברשה

 

למיץ עגבניות:

1 כף רסק עגבניות מהולה ב-1 כוס מים

 

אופן ההכנה: 

  1. מזהיבים 2 בצלים קצוצים בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלים וממשיכים לטגן 2-3 דקות לספיגת טעמים. מתבלים בשן שום כתושה, כפית בהראט או ראס אל-חנות, מלח ופלפל ומצננים. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  2. מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מברישים את המצות בשמן מצד אחד, ומרפדים תבנית פיירקס בגודל 36*22 ס”מ משומנת ב-2 מצות. משטחים את תערובת הבשר, מכסים ב-2 המצות הנותרות ומברישים בשמן.
  3. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מערבבים כף רסק עגבניות עם כוס מים חמים לקבלת מיץ עגבניות דליל. יוצקים על המאפה ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

7. גלילות מצה מטוגנות במילוי בשר 

 

המרכיבים: 

4 מצות

1 בצל קצוץ

300 גרם בשר טחון

1 כפית חרדל - אפשר להוסיף יותר אם רוצים

3 כפות שמן

 

להברשה:

1 ביצה טרופה

שמן  לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות במים, עוטפים במגבת ומשהים כמה דקות עד שהן נעשות גמישות. מטגנים בצל קצוץ ב-3 כפות שמן כ-3 דקות להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתקבלים פירורים שחומים. מורידים מהכיריים, מוסיפים חרדל ומערבבים.
  2. חותכים כל מצה ל-3 רצועות, מניחים כף מלית בקצה הצר של הרצועה ומגלגלים.
  3. טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים מיד.

 

8. קראמבל תפוחים וקינמון

 

המרכיבים:

 

לקראמבל:

50 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

5 מצות, גרוסות לפירורים גסים

 

למילוי:

50 גרם חמאה

5 תפוחי עץ קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

3 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

1 כף ברנדי

מעט תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. לקראמבל: ממיסים 50 גרם חמאה עם 1/4 כוס סוכר ומערבבים עם פירורי המצות. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  2. למילוי: מקפיצים את קוביות תפוחי העץ ב-50 גרם חמאה, מוסיפים 3 כפות סוכר חום, כפית קינמון, כף ברנדי ומעט תמצית וניל ומערבבים. משטחים בתבנית או בכלי הגשה.
  3. מפוררים שוב את משטח המצות לפירורים בגדלים שונים, ומפזרים על התפוחים. מחזירים לתנור ל-15 דקות עד שהפירורים זהובים ופריכים.

 

9. כדורי שוקולד

 

גיוון:

לפני ההגשה - ניתן לגלגל את כדורי השוקולד בקוקוס 

 

המרכיבים:

5 מצות, טחונות במעבד מזון לפירורים דקים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 שוט אספרסו - אפשר להחליף ב-3 כפות קפה חזק

50 גרם חמאה

1 כף ברנדי או ליקר שוקולד

1/2 כוס שקדים קלופים, מולבנים וגרוסים

 

להגשה - לא חובה:

קוקוס טחון

 

אופן ההכנה: 

  1. ממיסים בסיר את השוקולד עם ספלון אספרסו (או 3 כפות קפה חזק) ו-50 גרם חמאה.
  2. מוסיפים כף ברנדי או ליקר שוקולד ומערבבים עם המצות הטחונות ו-1/2 כוס שקדים מצננים שעה במקרר ויוצרים כדורים בגודל הרצוי.

 

10. חיתוכיות מצה במילוי שומשום ואגוזים

 

המרכיבים:

4 מצות

 

למילוי:

2 כוסות שומשום

1 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס סוכר

1 כף קקאו

1 כוס דבש

1 כף פרנג'ליקו או אמרטו

1/4 כוס שערות חלבה - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מבשלים בסיר שומשום, אגוזים קצוצים, 1/2 כוס סוכר, כף קקאו, כוס דבש וכף פרנג’ליקו או אמרטו כ-5 דקות על להבה נמוכה או עד שהתערובת שחומה, מבריקה ומבעבעת. מצננים עד שפושר.
  2. מרכיבים את המנה: מניחים מצה על מגש ומורחים עליה חצי מכמות המלית. מפזרים את שערות החלבה (לא חובה), ומניחים על הצד עם המלית מצה שנייה. מכינים מעין כריך עם עוד זוג מצות ויתרת המלית. מניחים להתמצקות כ-3 שעות בטמפרטורת החדר לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 3-4 ס”מ ומגישים.

 

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
במיוחד לפסח. פשטידת מינה
צילום: דניה ויינר
מומלצים