שתף קטע נבחר

 

עריקאת: המו"מ יימשך, אך אין לנו מה להפסיד

ראש צוות המשא ומתן הבהיר שהפלסטינים מעוניינים למנוע קריסת השיחות, אחרי שבכיר פתח שלח מסר פייסני לקרי: "לא התכוונו להכעיס אותו". לצד זאת, עריקאת איים: אם לא ישוחררו אסירים, נפנה לעוד עשרות גופים באו"ם

אחרי המסר החריף של מזכיר המדינה האמריקני והחשש שירים ידיים מהתהליך המדיני, שולחים הפלסטינים מסר פייסני כלפי ארה"ב - ומאיימים על ישראל. ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני סאיב עריקאת הדגיש היום (ו') כי עוד יש הזדמנות להציל את המשא ומתן, אך הבהיר כי הפלסטינים לא יוותרו על הפעימה הרביעית. במקביל, בכיר פתח נביל שעת' הצהיר כי הנשיא הפלסטיני אבו מאזן לא התכוון לעצבן את המזכיר קרי: "אני מקווה שלשם שינוי ארצות הברית תאבד סבלנותה ביחס לישראל ולא לפלסטינים".

 

מו"מ בכותרות - כתבות נוספות

הפלסטינים שיכורי כוח, אסור להמשיך במו"מ / פרשנות

הפלסטינים: שנתניהו יתחייב בכתב שמזרח י-ם בירתנו

ארה"ב: ישראל והפלסטינים אחראים למשבר

קרי לא מוותר: שוחח עם נתניהו ואבו-מאזן

 

"אנחנו רוצים למנוע קריסה, אנחנו לא רוצים לערער את המאמצים האמריקניים", הצהיר עריקאת שנפגש מוקדם יותר עם השליח האמריקני המיוחד מרטין אינדיק. הגורם האמריקני גם עם השרה הממונה על המו"מ ציפי לבני. בדבריו לעיתונאים לאחר הפגישה, התייחס עריקאת למהלך של אבו מאזן, שחתם על 15 אמנות בינלאומיות, והבהיר: "יש עוד 48 הסכמים, ועידות וגופים שאליהם טרם הצטרפנו. אם הישראלים ישחררו את 30 האסירים, נעמוד בהתחייבות לא להצטרף אליהם, אך אם לא - תהיה לנו יד חופשית. אין לנו מה להפסיד".

 

הלילה (שבת) דיווח מקור אמריקני יודע דבר כי אינדיק צפוי להיפגש מחר שוב עם לבני ועם עריקאת.

 

מוקדם יותר ציין גם שעת', ששוחח עם סוכנות הידיעות רויטרס מרמאללה, כי המהלך נועד להפנות זרקור על הסירוב הישראלי לשחרר אסירים, ולא להכעיס את המזכיר האמריקני. גם הוא הבהיר שהפלסטינים לא מתכוונים לנטוש את המשא ומתן עד המועד המתוכנן לסיומו, 29 באפריל. "אנחנו נמשיך במשא ומתן כפי שהוסכם", אמר ואף הביע אופטימיות ביחס למעורבות של קרי: "אני סבור שהוא יחזור כי לא נטשנו את התהליך".

אבו מאזן חותם על אמנות בינלאומיות    (צילום: רויטרס)

אבו מאזן חותם על אמנות בינלאומיות    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קרי מוקדם יותר, בבריסל: מוקדם להספיד את המו"מ    (צילום: רויטרס)

קרי מוקדם יותר, בבריסל: מוקדם להספיד את המו"מ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מוקדם יותר אמר קרי כי על ארצות הברית לבחון את תפקידה בתהליך השלום במזרח התיכון, לאור הצעדים השליליים שנקטו ישראל והפלסטינים. קרי, המבקר במרוקו, הוסיף כי "הגיע הזמן לבחינת המציאות". בסוכנויות הידיעות דווח כי קרי הדגיש שמאמצי וושינגטון לקדם את תהליך השלום "אינם מאמצים בלתי מוגבלים".

 

לדברי מזכיר המדינה האמריקני, קיים גבול לתפקיד של ארה"ב בתהליך השלום במזרח התיכון אם הצדדים בעצמם אינם מחויבים לנקוט צעדים שיקדמו את השיחות. קרי ציין עם זאת כי הפלסטינים או ישראל לא הכריזו על סיום השיחות, אך האמריקנים "לא מתכוונים להיות שם לעד".

 

עוד קודם לכן עיתון ה"וושינגטון פוסט" ציטט גורמים בממשל האמריקני שאמרו כי למרות שנשיא ארצות הברית ברק אובמה מעריך את ההתמדה של קרי במו"מ ואת החשיבות של הנושא, הוא סבור שייתכן שהמאמצים הגיעו לקצה גבול היכולת. אחד הגורמים שדיבר על קרי אמר כי "אם הוא ילך יותר מדי רחוק קיים סיכון שהוא ייראה נואש".

 

בסביבתו של שר החוץ ובבית הלבן יש מי שמאמינים כי הוא צריך לומר: "די". "תגיע נקודה שבה הוא יצטרך לצאת ולקחת בעלות על הכישלון", אמר אחד הגורמים. "עכשיו קרי צריך להנמיך את הווליום ולראות כיצד דברים יתפתחו".

 

המשא ומתן יימשך עד הרגע האחרון

סוכנות הידיעות הצרפתית ציטטה קודם גורם פלסטיני שמסר כי בשיחתו עם קרי אבו מאזן סירב לבטל

את בקשת ההצטרפות הפלסטינית ל-15 ארגונים ואמנות בינלאומיות, למרות האיומים הישראליים. לפי הגורם הפלסטיני, קרי ביקש מאבו מאזן לחזור בו מהפניות כדי ששיחות השלום יוכלו להימשך אחרי תאריך היעד שנקבע לסוף אפריל.

 

אבו מאזן הסביר ביום שלישי את החלטתו ואמר: "זוהי זכותנו. לא הסכמנו לבטל את הזכות הזו. כל מה שאנחנו רואים זה סחבת, סחבת ועוד סחבת. לא היה לנו מנוס מכך". לדבריו, "הממשלה הישראלית הייתה אמורה להתכנס כדי להכריע על הפעימה הרביעית, אך היא לא עשתה זאת. ההנהגה הפלסטינית קיבלה החלטה פה אחד להצטרף למוסדות המדוברים".

 

עם זאת, הנשיא הפלסטיני הבהיר כי למרות זאת הפלסטינים ימשיכו לשאוף להגיע לפתרון בדרכי שלום באמצעות המשא ומתן. "אנחנו רוצים מדינה פלסטינית שתחיה לצד מדינת ישראל". הוא הוסיף כי "אנו לא נגד ארה"ב. היא מסייעת לנו ואנחנו לא משתמשים בזכות לפנות לאו"ם כדי להתעמת. נמשיך במו"מ וננצל כל רגע שנשאר לפני 29 באפריל, מועד סיום השיחות הנוכחי".


פורסם לראשונה 04/04/2014 17:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עריקאת ולבני בפתח המו"מ
צילום: רויטרס
צילום: גיל יוחנן
נביל שעת'
צילום: גיל יוחנן
מומלצים