שתף קטע נבחר

דיוקנאות פוטין ואולמרט: ג'ורג' בוש מצייר

נשיא ארה"ב לשעבר בוש הבן פצח בקריירת ציור, ומציג דיוקנאות של מנהיגים מרחבי העולם שהכיר במהלך כהונתו: "החתימה שלי שווה יותר מהציורים"

נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ורג' בוש הבן מציג בתערוכה ראשונה דיוקנאות של מנהיגים מרחבי העולם שהוא צייר בעצמו. התערוכה בכותרת "אומנות ההנהגה: דיפלומטיה אישית של נשיא" נפתחת היום (שבת) במוזיאון על שמו בדאלאס, ותוצג עד 3 ביוני.

 

 

מופיעים שם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, נשיא צ'כיה וצלב האוול, וגם דיוקן עצמי של בוש. על הדיוקן של פוטין אמר: "הכרתי אותו טוב מאוד. היכרותנו העמיקה עם הזמן. ולדימיר ראה באמריקנים אויב מבחינות רבות. ניסיתי כמובן לשנות תפיסה זאת שלו".

 

דיוקן של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט          (צילום: AP) (צילום: AP)
דיוקן של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט (צילום: AP)

דיוקן עצמי לצד דיוקן האב            (צילום: AP) (צילום: AP)
דיוקן עצמי לצד דיוקן האב (צילום: AP)

עבדאללה מלך סעודיה          (צילום: AP) (צילום: AP)
עבדאללה מלך סעודיה (צילום: AP)

פוטין                  (צילום: AP) (צילום: AP)
פוטין (צילום: AP)

בסרטון המציג את התערוכה אומר בוש: "עסקתי רבות בדיפלומטיה אישית, התחברתי עם מנהיגים ולמדתי על משפחותיהם ועל דברים שהם אוהבים ולא אוהבים עד כדי כך שחשתי נוח לצייר אותם".

 

התערוכה מונה יותר מ-24 דיוקנאות, בהם של הדלאי לאמה, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא אפגניסטן חמיד קרזאי.

 

עם חלקם היו לו מערכות יחסים מורכבות, כמו קרזאי, סילביו ברלוסקוני האיטלקי, ז'ק שיראק הצרפתי, פרבז מושארף הפקיסטני, עבדאללה מלך סעודיה ונורי אל-מליכי העיראקי.

 

בוש מסביר בעצמו: "ציור דיוקנאות של חבריי ושל כאלה שלא בהכרח היו חבריי אפשר לי להעביר רגשות כלפיהם, כיוון שהכרתי אותם היטב כשהייתי נשיא".

 

בוש התחיל לצייר ב-2012, שלוש שנים לאחר שסיים את כהונתו. הוא סיפר שאת ההשראה לתערוכה קיבל ממאמר על ציור שכתב ראש ממשלת בריטניה בעבר וינסטון צ'רצ'יל: "קודם לכן מעולם לא נגעתי במכחול".

 

לצד רבים מהדיוקנאות נמצאות תמונות של בוש עם מושא הציור וכן מתנות שקיבל. לצד ציורו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר נמצא ספר נאומים של צ'רצ'יל שהעניק בלייר לבוש בצירוף ההקדשה "לג'ורג', עמיתי וידידי".

 

בוש, שהיה הנשיא ה-43, צייר גם את אביו, הנשיא ה-41 של ארה"ב. על ציוריו אינו חותם בשמו כי אם ב"43", ואומר: "החתימה שלי שווה יותר מהציורים עצמם".

 

סטיבן הדלי, שהיה יועצו לענייני ביטחון לאומי, אמר ל"ניו יורק טיימס": "לכאורה גם צילום יכול לעשות את העבודה, אולם מה שמעניין בציורים אלה הוא שהם מעידים על מערכות היחסים שלו עם אותם מנהיגים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הדיוקן של אולמרט בתערוכה
צילום: AP
מומלצים