דו"ח: כמה שעות הישראלים ישנים בלילה?
הישראלים לא ישנים מספיק. דו"ח של משרד הבריאות לשנת 2011 מגלה כי 50% מהישראלים ישנים פחות משבע שעות ו-20% ישנים אפילו פחות מזה. חריגה מהזמן המומלץ לשינה, קשורה לסיכון למחלות הסוכרת, השמנה ויתר לחץ דם, ואפילו סיכון מוגבר למוות
לא ישנים מספיק. דו"ח ידע, עמדות והתנהגויות בריאות בישראל שפורסם על ידי משרד הבריאות לקראת יום הבריאות העולמי שחל מחר, מצביע על מגמות מדאיגות בהרגלי הבריאות של הישראלים.
כך למשל, בעוד שזמן השינה המומלץ הוא בין שבע לתשע שעות שינה בלילה, הרי שמשך השינה הממוצע בישראל הוא 6.6 בלבד. 52.6% מהציבור ישן פחות משבע שעות ו-20% ישנים אף פחות משש שעות. חריגה מהזמן המומלץ לשינה קשורה לסיכון למחלות הסוכרת, השמנה ויתר לחץ דם, ולסיכון מוגבר למוות.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
ומה קורה בנוגע למשקל? 5,022 השתתפו בסקר שביצע משרד הבריאות, וכמחציתם דיווחו על משקל גוף לא תקין. 30.2% מהם דיווחו שהם סובלים מעודף משקל, 15.7% על השמנה ו-4.7% מהנשאלים השיבו שהם בתת משקל.
שיעור הנשאלים שמשקל גופם הוא לא תקין עולה עם השנים, ולכן אולי זה לא מפתיע שבמקביל גם שיעור המרואיינים שמדווחים על ביצוע פעילות גופנית עולה. 41% בעלי המשקל התקין מבצעים פעילות גופנית ברמה המומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי - פעילות של לפחות חצי שעה במשך לפחות שלוש פעמים בשבוע.
% 40.8 אחוז מהסובלים מעודף משקל מקיימים זאת, וכך גם 33.6% מהסובלים מהשמנה.
מצב הבריאות של הישראלים
ישראל 2014: מקום ראשון בעולם בתמותה מסוכרת
דו"ח שנתי: בעקבות המאבק - ירידה בעישון בישראל
דו"ח ה-OECD: בתי החולים בישראל הכי צפופים
כמחצית מהאוכלוסייה עוסקים בפעילות גופנית
בסך הכל רק 35%% אחוז מהמרואיינים מקיימים את המלצות ארגון הבריאות העולמי, כש-53.3% מהנשאלים ענו שהם מבצעים פעילות גופנית באופן קבוע. הקשישים מקפידים יותר על הספורט שלהם: בני ה-65 פלוס מקפידים פי 1.8 על פעילות ספורטיבית לעומת בני 21-34.
למה אנחנו לא מבצעים מספיק פעילות גופנית? מעל ל-50% ענו שבגלל חוסר בזמן. עם זאת, המגמה היא חיובית. שיעור האנשים שמבצעים פעילות גופנית כנדרש עלתה מאז שנת 2000 מ-32.5% ל-37.1%. הפעילות הגופנית הפופולרית ביותר בישראל היא הליכה (59.3% ), אחריה שחייה ואופניים עם 22.4%, ריצה עם 18.3% ואילו פעילות בחדר הכושר והרמת משקולות עם 16.6%.
אין פלא שאלה התוצאות, כאשר רבע מהנשאלים, 25.2%, דיווחו שהם אוכלים מזון מוכן כמו מרק משקית או מנה חמה בתדירות כלשהי, אך החדשות הטובות הן שרק 2.8% סיפרו שהם עושים זאת בתדירות גבוהה. 49.6% מהמרואיינים סיפרו שהם אוכלים מזון מעובד בתדירות כלשהי, אבל רק 4.2% עושים זאת בתדירות גבוהה.
גם השתייה היא לא כל כך בריאה. % 22.8 שותים משקאות מתוקים בתדירות גבוהה. 9.7% דיווחו על צריכת משקאות דיאט כל יום או כמעט כל יום. % 2.6 מהנשאלים אמרו שהם שותים מים בטעמים בתדירות גבוהה, וכך גם% 1.7 ששותים משקאות אנרגיה.
נקודת האור היחידה בסקר היא ככל הנראה העישון - 20.6% מהציבור מעשן כיום אך מדובר בירידה משמעותית מאז שנת 2000, אז היו 27.1% מעשנים. גברים מעשנים בשיעור כפול משל נשים, ו %-63.6 מהמעשנים צורכים בין עשר לעשרים סיגריות ביום.