שתף קטע נבחר
 

האוצר יתערב בשכר הבכירים בבנקים

משרד האוצר מגבש הצעת חוק להגבלת היקף השכר בגופים המנהלים כספי ציבור כמו בנקים, קרנות פנסיה וחברות ביטוח: יוכלו לשלם לבכיריהם עד לסכום של 3.5 מיליון שקל בשנה בשכר, באופציות ובבונוסים. הוצאות שכר שמעבר לתקרה זו לא יוכרו כהוצאה לצורכי מס

משרד האוצר מקדם הצעת חוק שתטיל מגבלות מסוימות על היקף השכר של בכירים בגופים המנהלים כספי ציבור. על פי ההצעה, בנקים, קרנות פנסיה וחברות ביטוח יוכלו לשלם לבכיריהם עד לסכום של 3.5 מיליון שקל בשנה בשכר, באופציות ובבונוסים.

 

 

מעבר לסכום זה, תצטרך מועצת המנהלים של החברה לקבל אישור מאסיפת בעלי המניות על ידי רוב מיוחד של בעלי מניות שאינם בעלי שליטה. כמו כן, הוצאות השכר שמעבר לתקרה של 3.5 מיליון שקל לא יוכרו כהוצאה לצורכי מס.

 

הצעת החוק גובשה על ידי צוות בראשות מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן. הסכום של 3.5 מיליון שקל נקבע על ידי חישוב של רמות השכר הממוצעות בשנים האחרונות בגופים המנהלים כספי ציבור. רשימת הגופים שיפוקחו כוללת את חמשת הבנקים הגדולים, קרנות פנסיה וחברות ביטוח.

 

יתכנו צעדים נוספים בכל החברות הציבוריות

אין זו הפעם הראשונה שעולים לדיון העקרונות הבסיסיים של ההצעה הנוכחית של משרד האוצר. הרעיון להגביל את היקף השכר שיוכר לצורכי מס עלה כבר בהצעת חוק שהגיש במהלך הכנסת הקודמת ח"כ שי חרמש מקדימה. הצעתו של חרמש הייתה להגביל את השכר שיוכר לצורכי מס ל-3 מיליון שקל בשנה, אולם הצעתו נדחתה על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה.

 

העיקרון שלפיו אסיפת בעלי המניות תאשר שכר גבוה במיוחד כבר מגולם במידה רבה בתיקון 20 לחוק החברות, שנכנס לתוקף בסוף שנת 2012. תיקון זה קובע כי חברות הנסחרות בבורסה יציגו מדיניות שקופה לתגמול בכיריהן ויביאו אותה לאישור אסיפת בעלי המניות.

 

כעת, מצטרף גם משרד האוצר עם יוזמה משלו להגבלת שכר הבכירים. באוצר רמזו היום כי יתכנו בעתיד צעדים נוספים כנגד התופעה, ולא רק בבנקים, בחברות הביטוח ובקרנות הפנסיה אלא גם בכלל החברות הנסחרות בבורסה. מדוברות המשרד נמסר הערב, כי "משרד האוצר ימשיך לבחון את התגמול במוסדות אלו ובחברות הציבוריות ואת הצורך לנקוט בצעדים נוספים על מנת להשתית סטנדרטים נאותים של מדיניות תגמול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים