קצב עתר: תנו לערוך את סדר הפסח בבית
הנשיא לשעבר שמרצה 7 שנות מאסר עתר לבית המשפט בבקשה לצאת ל-48 שעות כדי לחגוג עם בני משפחתו. הסיבה לסירוב שב"ס: אסיר יכול לצאת לחופשה 60 יום לאחר החופשה הקודמת
שב"ס סירב, בית המשפט יחליט: נשיא המדינה לשעבר משה קצב המרצה שבע שנות מאסר בגין אונס עתר אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בלוד בבקשה לאפשר לו לצאת לחופשה של 48 שעות כדי לבלות את הליל הסדר עם משפחתו.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
בעתירה שהגיש טען קצב כי שירות בתי הסוהר סירב לאפשר לו לצאת לחופשה. הסיבה? פקודת נציבות בתי הסוהר קובעת שחייב להיות פער של 60 ימים בין חופשה לחופשה.
בעתירה מצוין כי בטרם הגיש קצב בקשה לאישור חופשתו השלישית בחג הפורים ב-16 במרס, הוא ביקש טופס בקשה לאישור חופשה ב-2 במרס. אולם בשיחה עם מפקדת האגף בכלא מעשיהו נמסר לו כי אין דרישה לקיים את הפקודה ולפיכך קיימת אפשרות שייצא גם לחופשת חג הפורים ולאחר מכן זכאותו לחופשה תהיה בתחילת חודש מאי. בנוסף, בידי מפקד בית הסוהר הסמכות להקדים לאסיר את מועד החופשה לחג הפסח.
בעקבות דברי מפקדת האגף, תיקן קצב את בקשתו על גבי הטופס וביקש לצאת לחופשה בחג הפורים ב-16 במרס. לדברי באת כוחו, הטופס המתוקן נמצא בידי קצב והוא מתבקש להמציאו לעיון בפני בית המשפט.
התפנית חלה לאחר שהנשיא המורשע הגיש בקשה נוספת לאישור יציאתו לחופשת חג הפסח ונענה בשלילה בטענה כי על פי פקודת נציבות בתי הסוהר, חלה הדרישה לפרק זמן מינימלי בין חופשה לחופשה של 60 ימים.
באת כוחו כתבה בעתירה כי ישנה אפשרות למרשה להגיש בקשה ליציאתו לחופשה מטעמים מיוחדים וב"נסיבות מיוחדות". לדבריה, קצב לא שקל את מכלול הנסיבות העובדתיות והאישיות, לרבות העובדה כי הוא לא חגג את חג הפסח וגם לא את ראש השנה עם משפחתו מאז כליאתו לפני 28 חודשים.
בעתירה נכתב עוד כי קצב סיים לרצות רבע מתקופת מאסור ושולב בסבב החופשות. מאז יצא הנשיא לשעבר לארבע חופשות, "בהן עמד בכל תנאי החופשה ללא דופי".
זוהי לא הפעם הראשונה שקצב נלחם על יציאה לחופשה. בחודש אוקטובר האחרון פנה קצב לשב"ס בבקשה לאפשר לו לצאת לחופשה בת 24 שעות לרגל בר המצווה של נכדו. עם זאת, הוא קיבל אישור לצאת לשש שעות בלבד משום שחופשתו הקודמת הייתה חודש לפני כן.