בהלת האבולה: חשש שהמחלה תצא מאפריקה
כל הטסים מבירת גינאה יעברו מעתה בדיקות רפואיות כדי לוודא שהנגיף שהורג 90% מהנדבקים בו לא מתפשט. חשד למקרה ראשון בגאנה
גינאה הודיעה כי בניסיון למנוע את התפשטות מחלת האבולה הקטלנית, שהתפרצה לראשונה במדינה ושהורגת 90% מהנדבקים בה, כל הנוסעים הממריאים מנמל התעופה של הבירה קונקרי יצטרכו מעתה למלא טופס רפואי ולאפשר למדוד את טמפרטורת הגוף שלהם.
עוד חדשות מהעולם :
- הסיבה ל"המתת חסד" של בת 89: טכנופוביה
- צפו: משחקים טטריס על צדו של גורד שחקים
- השעות האחרונות של הקופסה השחורה
- תיעוד מזעזע: נער רומני מתעלל בזקנה ברחוב
ד"ר סאקובה קייטה, מנהל המחלקה למניעת מחלות במשרד הבריאות של גינאה, אמר כי מעתה כל נוסע שטמפרטורת הגוף שלו תהיה יותר מ-38 מעלות יילקח לבדיקה כדי לוודא שלא נדבק במחלה, שהרגה בגינאה לבדה 86 בני אדם מאז שהתפרצה בפברואר. שני מקרי מוות מאבולה נרשמו גם בליבריה השכנה, וחשד למקרי הידבקות התעורר גם בסיירה לאון ובמאלי.
שרת הבריאות של צרפת הודיעה בסוף השבוע כי רופאים צרפתים יוצבו בנמל התעופה בקונקרי כדי לפקח על הליכי העלייה למטוס.
בינתיים, גאנה הודיעה אמש כי היא בודקת חשד למקרה ראשון של הידבקות בנגיף הקטלני בשטחה. גורמי בריאות במדינה בודקים אם ילדה בת 12 שמתה מקדחת ויראלית תוך שהיא סובלת מדימומים נדבקה באבולה. דגימה נלקחה מגופתה בבית חולים בעיר קומסי, השנייה בגודלה בגאנה, למרכז מחקר רופאי בבירה אקרה.
האבולה, שהרגה כ-1,500 בני אדם מאז שהתגלתה לראשונה ב-1976 בשטח שבו קיימת היום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גורמת
להקאות, התייבשות ודימום חיצוני. כמעט כל הלוקים בה מתים. רבות ממערכות הבריאות באפריקה אינן מסוגלות להתמודד עם מגפה, ועובדי סיוע הזהירו מהסכנה הגדולה במיוחד באזורים צפופי אוכלוסין כמו בירת גינאה, קונקרי. בבירה זוהו עד כה 16 נדבקים, וחמישה מהם מתו.
רשויות הבריאות בצרפת הורו בסוף השבוע לרופאים ולבתי החולים להיות ערוכים למקרה שאנשים שביקרו במדינות באזור נדבקו במחלה. בנוסף מטוס של "אייר פראנס" שהגיע ביום שישי לפריז מגינאה הושם בבידוד למשך שעתיים בעקבות חשדו של הצוות שאחד הנוסעים נדבק במחלה הקטלנית. המטוס נחת בנמל התעופה שארל דה גול ועליו 187 נוסעים ו-11 אנשי צוות.