שתף קטע נבחר

 

אישום: עו"ד סייע למתכנן הפיגוע במלון פארק

הותר לפרסום כי מחמד אחמד עאבד נעצר לפני כחודש וחצי והואשם כי העביר מסרים בין אסירי חמאס. הוא מכחיש, בני משפחתו מחאו לו כפיים בביהמ"ש

הבוקר (יום ב') הגישה פרקליטות מחוז חיפה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד עורך הדין מחמד אחמד עאבד, בן 42. הוא הואשם במגע עם סוכן חוץ, בסיוע להתארגנות טרור ובהחזקת הכספים השייכים לארגוני הטרור. היום הותר לפרסום כי השב"כ והיחידה המרכזית במחוז חוף במשטרה עצרו את עאבד, תושב בענה שבגליל המערבי, לקראת סוף חודש פברואר.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

אישום: עו"ד סייע למתכנן הפיגוע במלון פארק    (צילום: מוחמד שינאווי)

אישום: עו"ד סייע למתכנן הפיגוע במלון פארק    (צילום: מוחמד שינאווי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היום בני משפחתו קיבלו אותו באולם המשפט במחיאות כפיים ואמרו לו: "אנחנו גאים בך" ו"אללה הוא אכבר". עו"ד עאבד עצמו אמר בתגובה לכתב האישום: "עשיתי את עבודתי כעורך דין ותו לא. כל הטענות האחרות פשוט לא נכונות. לא העברתי מסרים ולא עשיתי שום דבר ממה שמייחסים לי".

עו"ד עאבד בבית המשפט, היום (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
עו"ד עאבד בבית המשפט, היום(צילום: מוחמד שינאווי)
 

בשנים האחרונות פעל הנאשם כסנגורם של אסירים חברי הארגון. במהלך המפגשים עמם, כך עולה מכתב האישום, הוא נהג להעביר מסרים מהאסירים ואליהם בינם לבין עצמם וכן מסרים מהאסירים אל הנהגת הארגון בעזה. את המסרים הוא העביר באמצעות עורכי דין פלסטינים, בעיקר משכם.

 

בין האסירים אותם ייצג הנאשם נמצא עבאס אל סייד שמרצה 35 מאסרי עולם על חלקו בפיגוע במלון פארק בנתניה בליל הסדר בשנת 2002. בנוסף לפעילות זו החזיק הנאשם בביתו כספת ובה התגלו כמיליון וחצי שקלים, ששימשו, כך עולה מהחקירה והאישומים, למימון פעילויות של האסירים ושל הארגון.

אל סייד בבית המשפט, 2005 (צילום: ג'רמי פלדמן) (צילום: ג'רמי פלדמן)
אל סייד בבית המשפט, 2005(צילום: ג'רמי פלדמן)
 

במקביל להגשת כתב האישום מבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרו של עאבד עד תום ההליכים המשפטיים. בכתב האישום נטען, בין השאר, כי הנאשם היה בקשר עם אנשי ארגון אל-נור שהיא אגודת תמיכה באסירי החמאס שהוצאה מחוץ לחוק ובאמצעותה בוצעו העברות הכספים. באישום המרכזי מפורטת רשימה של עשרות מסרים אותם העביר הנאשם בין האסירים ובין עצמם וכן בין האסירים לבין הנהגת הארגון.

 

המסרים עסקו ב"דבר תיאום צעדי מחאה והזדהות בין הנהגות החמאס וכלואי החמאס בבתי הכלא השונים, לרבות שביתות רעב והחרמת בתי משפט, בין היתר במטרה להביע הזדהות עם כלואים מסוימים ובמטרה לגרום לשינוי החלטות שונות של הנהלת שב"ס הנוגעות לתנאי כליאה והפרדת כלואים".

 

במסרים אחרים הייתה פניה לבכירי הנהגת החמאס בבתי הכלא השונים בשביל לקבל ייעוץ והנחיות בנוגע ליישום צעדי מחאה, הזדהות ושביתות. בין השאר נטען כי באחד המסרים פנה עבדאללה ברגותי לעבאס אל סייד, המחבל ממלון פארק, "במטרה שישפיע על כלואי החמאס במגידו להסכים להקצות לו זמן שיחה בפלאפון למטרות ארגוניות, זאת לאחר תיאום מוקדם שהיה לו מול אבו אל וואליד (כינויו של חאלד משעל), ראש הזרוע המדינית של חמאס, תוך שימוש במילים מקודדות ובניגוד לנהלי השב"ס".

 

מסרים נוספים הועברו ישירות מהפעילים הכלואים לפעילי החמאס בעזה "לרבות מסר מג'מאל אבו אל היג'ה המשבח את פעילותו של אבו אל ואליד (חאלד משעל) והקורא לגירוש הכיבוש. במסר נאמר כי "פלגי ההתנגדות מבקשים פעולה רצינית לסיום עינוי האסירים בבתי הכלא של הכיבוש".

 

חילופי מסרים לקראת עסקת שליט

במקביל לשחרורו של גלעד שליט, הועברו מסרים מבכירי החמאס שלא שוחררו בעסקה, "הכוללים הבעת עמדה ומורת רוח כנגד הנהגת החמאס מחוץ לכתלי הכלא על כך שלא שוחררו לרבות קריאה לפעול לשחרורם וכן מסר מעבאס אל סייד בספטמבר 2012 הכולל הנחיות לכלואים העתידים להשתחרר בעסקה כיצד לפעול בהיבט הסברתי מול התקשורת.

 

הקשר בין הנאשם לארגונים השונים הקשורים לחמאס החל ב-2004 כאשר החל לייצג את אנשיהם. בבקשת המעצר עד תום ההליכים מציינת התביעה כי הנאשם ידע שהמסרים שהוא מעביר משרתים את ארגון החמאס, "המשיב החל בהעברת המסרים כבר בשנת 2010 כאשר בשנת 2012 חלה עליית מדרגה באופן שבו העביר את המסרים", תוך שיתוף פעולה ישיר עם נציגי החמאס.

 

כמו כן, טוענים בתביעה כי בתחילה טען הנאשם כי "הביקורים והעברת המסרים מהווים חלק מייצוג הכלואים". בהמשך הוא אישר כי כלל לא ייצג חלק מהאסירים שביקר וידע שהמסרים שהוא מעביר מועברים לחמאס ומהווים שירות עבורו.

 

עורך דין ג'ואד בולוס, המייצג את עאבד, אמר בתום הדיון כי כתב האישום נופח ויש לו השלכות חמורות על עבודתם של עורכי דין המייצגים אסירים ביטחוניים בישראל. לדבריו, "מה שאומר כתב האישום הזה בתכל'ס, הוא שאנחנו צריכים לסגור את הבסטה וללכת". לדברי הסנגור, הנאשם מכחיש את כל המיוחס לו ופעל במסגרת עבודתו הלגיטימי כעורך דין המייצג אסירים ביטחוניים. "לכתב אישום כזה יש השלכות נרחבות על כל עבודת עורכי הדין בישראל", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד שינאווי
עו"ד עאבד בבית המשפט, היום
צילום: מוחמד שינאווי
צילום: מוחמד שינאווי
עורך דין ג'ואד בולוס המייצג את הנאשם
צילום: מוחמד שינאווי
מומלצים