יציבות בבורסה; מזרחי טפחות איבד 1.4%
מדד הביומד בלט בירידה של 2%. אי.די.בי קפצה ב-13.6% במחזור ענק. אלקו ירדה ב-1.7%, אלקטרה צריכה ב-3%. דורי בנייה טפסה ב-6.5% לאחר שהחברה האם הודיעה על הצעת רכש של מניותיה
יציבות נרשמה בתום יום המסחר (ב') בבורסה לניירות ערך בתל אביב, לאחר שבמהלך רוב שעות המסחר המדדים נסחרו בצד השלילי. הירידות התמתנו עם פתיחת המסחר בניו יורק - שם המדדים נפתחו בירידות קלות. ממד ביומד בלט בירידה של 2%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.26 מיליארד שקל.
מניות במרכז
מדד ת"א 25 עלה ב-0.08% ל-1,422.39 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.09% ל-1,298.25 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.12% ל-1,343.39 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.34% ל-400.89 נקודות.
ברקע המסחר
הנתונים הכלכליים המעודכנים מצביעים על כך שברבעון האחרון של 2013 ובתחילת 2014 חלה התאוששות מסוימת בפעילות הריאלית במשק, בעיקר ביצוא, ובפרט בתעשיות ההייטק, וזאת על רקע השיפור בסחר העולמי. כך העריכו חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בדיון הריבית האחרון שנערך בבנק בסוף החודש שעבר.
מניות במרכז
ליאורה עופר הכחישה את הדיווחים על מכירת אחזקותיה במזרחי טפחות (ירד ב-1.4%): "אינני מוכרת את בנק המזרחי. נקודה. הבנק הוא אחד הנכסים המשובחים ביותר של עופר השקעות, ,אני מציעה לכולם שלא לעסוק בספקולציות בלתי מבוססות כאלה ואחרות".
בהמשך להכחשתה של עופר, גם הבנק עצמו פרסם במהלך היום הודעה "בשם קבוצת עופר", בעלת השליטה בבנק, לפיה "נושא מכירת הבנק לא נדון, לא עומד על הפרק, ומטבע הדברים, לא התקבלה כל החלטה בעניין. הקבוצה רואה באחזקותיה בבנק אחד מנכסיה האסטרטגיים, החשובים והטובים ביותר".
"למרות שחלק ממנהלי החברה נחקרו על ידי רשות ניירות ערך, החברה עצמה היא לא הנושא של החקירה ואין הגבלות של הרשות על המשך פעילותה של דיקלה כסמנכ"לית הכספים של קומפיוג'ן". כך אמר מרטין גרצל, יו"ר קומפיוג'ן בתגובה לחקירת בעלה של סמנכ"לית הכספים בחברה, דקלה צ'צקס, בחשד להעברת מידע פנים לחברים ומקורבים.
המגמה השלילית בחברות מקבוצת אלקו נמשכת כבר כמה ימים, והיום החברות בקבוצה נסחרו בירידות משמעותיות. בעלת השליטה אלקו ירדה ב-1.7%, אלקטרה צריכה ירדה ב-3%.
מניית אי.די.בי אחזקות חזרה להפתיע עם זינוק של 13.6% במחזור ענק. האירוע המהותי היחיד שאירע בתאגיד ביממה האחרונה הוא האישור שהתקבל ממשרד התקשורת לשליטה של מוטי בן משה בסלקום (לאדוארדו אלשטיין כבר ניתן אישור) - אישור שמאפשר את העברת השליטה באי.די.בי לבן משה ולאלשטיין, ואת רישומה של אי.די.בי פתוח למסחר. עם זאת, אין בהתפתחות זו כדי להעיד על שינוי כלשהו באי.די.בי אחזקות, הצפויה להתרוקן מנכנסיה במסגרת ההסדר.
קבוצת דורי (טיפסה ב-6.5%) בוחנת אפשרות לביצוע הצעת רכש חליפין מלאה למניותיה הרגילות של החברה הבת דורי בניה, שבה היא מחזיקה כ-59.7%. במסגרת הצעת הרכשת הנבחנת תציע קבצת דורי לכל בעלי המניות של דורי בניה (למעט החברה), לרכוש את כל המניות שיוחזקו על-ידיהם במועד הקובע בתמורה למניות רגילות של קבוצת דורי. בכוונת דורי לקבוע יחס החלפה של 1.95 (בגין כל מניה רגילה אחת של דורי בניה תציע החברה 1.95 מניות רגילות של קבוצת דורי).
בונוס ביוגרופ הודיעה כי החלה בניסוי הקליני להשלמה של חסר באחת מעצמות הפנים של בני אדם, ובכלל זה, חסר עצם בלסת העליונה או התחתונה, באמצעות שתל חי של עצם אנושית, המיוצר במרכז הייצור של בונוס ביוגרופ בחיפה. בונוס ביוגרופ מייצרת שתלים חיים של עצם אנושית, בהתבסס על תאים המופקים מרקמת שומן של המטופל. השלבים הראשונים של הניסוי במטופל הראשון הסתיימו בהצלחה, והם כללו הוצאת דגימה של רקמת שומן, העברת רקמת השומן אל מרכז הייצור של בונוס ביוגרופ והפקת התאים הדרושים לבניית שתל חי של עצם אנושית.
חלל תקשורת התקשרה בעדכון להסכם למתן שירותי תקשורת באמצעות הלוויינים עמוס 3 ועמוס 6 (לאחר שיגורו ותחילת פעילותו המסחרית) עם לקוח קיים המפיץ שידורי טלוויזיה רב ערוצית באירופה. העדכון מרחיב את היקף השירות הניתן לו כיום ומאריך את תקופת ההתקשרות עמו עד שנת 2022. תוספת ההכנסות הרב שנתיות, שלהערכת החברה ינבעו מהרחבת היקף השירות והארכת תקופת ההסכם כאמור, יסתכמו ב-29 מיליון דולר במצטבר. צבר ההזמנות של הלקוח כולל הרחבת העסקה כאמור מסתכם בכ-78 מיליון דולר.
חמש שנים אחרי אובדן השליטה בקבוצת אנגל, שנקלעה לקשיים ולהקפאת הליכים וכינוס, מנהלת אזורים מגעים ראשוניים לרכישה של החברה־הבת אנגל משאבים. אזורים, שבשליטת הרשי פרידמן ובניהול דרור נגל, קיימה מגעים עם כונסי הנכסים של אנגל משאבים, יורי נחושתן ואייל נייגר, שהעמידו את השליטה בחברה למכירה.
מנהל רשות המסים משה אשר נפגש אתמול עם נציגי וודסייד במטרה לסכם מתווה מס לעסקת לווייתן. במסגרת העסקה ענקית האנרגיה האוסטרלית מבקשת לרכוש מקבוצת דלק, נובל אנרג'י ורציו 25% ממאגר לווייתן תמורת כ־2.7 מיליארד שקל. הפגישה בין הצדדים נערכה על רקע ביטול טקס החתימה על העסקה ברגע האחרון לפני כשבועיים בשל חוסר הסכמה על היקף המס שתשלם וודסייד למדינת ישראל על חלקה בבעלות המאגר.