הגירעון ממשיך לרדת, למרות הגידול בהוצאות
הגירעון בתקציב, המחושב 12 חודשים אחורה, ירד בחודש מרס לרמה של 2.65% מהתוצר. הירידה בגירעון נובעת מעלייה בהכנסות המדינה ממסים בשיעור של 9.1%. במקביל, חלה עלייה משמעותית בהוצאות משרדי הממשלה
הגירעון בתקציב המדינה ממשיך להצטמצם
התקציב יגדל פחות במקום העלאת מסים
תקציב ההתיישבות מוסתר "מחשש לבג"ץ"
בחודש מרס הוציאו משרדי הממשלה קרוב ל-21 מיליארד שקל, עלייה של 9.3% לעומת פברואר. הגידול נרשם בעיקר בשל תשלום של מיליארד שקל לקרנות הפנסיה שבהסדר ופירעון של מספר פרויקטים של משרד התחבורה.
מאז תחילת השנה הוציאו משרדי הממשלה כ-56 מיליארד שקל, עלייה של 8.2% לעומת התקופה המקבילה ב-2013. זאת, כאשר הגידול המתוכנן על פי תקציב המדינה הוא של 3.9% בלבד. הוצאות המשרדים האזרחיים גדלו ב-8%, כאשר תוכנן גידול של 5.5%. הוצאות משרד הביטחון גדלו ב-8.9% כאשר תוכננה ירידה של 7%. עם זאת, ההשוואה בעייתית מכיוון שבתחילת 2013 הוצאות מערכת הביטחון היו נמוכות במיוחד בשל היעדר תקציב לאותה שנה.
הכנסות המדינה ממסים גדלו ב-9.1% כאשר עיקר הגידול (16.9%) נרשם בגביית מסים ישירים (מס כהנסה, מס חברות, מס רווחי הון ומסי נדל"ן). בגביית מס רווחי הון מפדיון ניירות ערך נרשם זינוק של 45% ובגביית מס הכנסה נרשמה עלייה של 15.5%. כמו כן, חל גידול של 16.3% בהיקף הגבייה של מסי מקרקעין.
בהכנסות ממסים עקיפים חלה עלייה מתונה יותר, של 2.6% בלבד. בגביית מע"מ חל גידול של 9.4% לעומת החודש המקביל אשתקד ובגביית מס קנייה על מוצרים מיובאים חלה עלייה של 2.2%.