המסחר בוול סטריט ננעל בירידות
דאו ג'ונס איבד 1%, S&P השיל 1.1%. נאסד"ק איבד 1.2% - והשלים בכך נפילה של 4.7% מאז יום שישי - הירידה החדה ביותר שרשם בשלושה ימי מסחר רצופים מאז נובמבר 2011. ברקע למסחר: חיתוך תחזית הצמיחה של סין על ידי הבנק העולמי
המסחר בוול סטריט ננעל (ב') בירידות שערים, על רקע המגמה השלילית שנרשמה בבורסות המובילות בעולם. זאת, לאחר חיתוך תחזית הצמיחה של סין על ידי הבנק העולמי והגעת הדובים למניות המובילות בסקטור הטכנולוגיה בניו יורק.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.02% ל-16,245.87 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-1.16% ל-4,079.75 נקודות, והשלים בכך ירידה של 4.7% מאז יום שישי - הירידה החדה ביותר שרשם בשלושה ימי מסחר רצופים מאז נובמבר 2011. מדד S&P 500 ירד ב-1.08% ל-1,845.04 נקודות, ועבר בכך לטריטוריה אדומה ב-2014 - עם ירידה של 0.2%.
מחיר הנפט ירד ב-0.7% ונקבע על 100.44 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. זאת, על רקע דיווחים בדבר פתיחה הדרגתית מחודשת של מסופי נפט בלוב, אשר הושבתו למשך כשמונה חודשים בידי מורדים.
מחיר הזהב ננעל בירידה של 0.4% ברמה של 1298.3 דולר לאונקיה, כאשר חלק מהמשקיעים מימשו רווחים לאחר הזינוק שנרשם ביום שישי.
המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל בירידות. פוטסי בלונדון וקאק בפריז איבדו 1.1%, דאקס נפל ב-1.9% והבורסה במילנו נחלשה ב-0.8%.
ברקע המסחר
ביום שישי נפלו בחדות מניות טסלה, נטפליקס ופייסבוק ונכנסו לטריטוריה הדובית (ירידה של 20% ומעלה מרמת השיא השנתית). זאת לאחר ששלושת המניות רשמו עליות חדות בשנת 2013. מניה או שוק יורד נמצא "בטריטוריה הדובית", מאחר ובניגוד לשור אשר מרים את יריבו באוויר באמצעות קרניו, הדוב הודף את יריבו לרצפה.
"מכירת החיסול ביום שישי של המניות שהציגו צמיחה גבוהה, גלשה לשאר השוק וזה מדאיג", אמר צ'אנינג סמית', מנהל בכיר ב-Capital Advisors. "בזמן שהכלכלה עדיין מדשדשת והרווחים צפויים לעלות אך במעט, עולים ספקות לגבי רמות המחירים בשוק המניות, בעיקר בקרב החברות הגדולות בנאסד"ק".
הבנק העולמי חתך את תחזיות הצמיחה של סין ומזרח אסיה ל-2014 אולם ציין כי סביר להניח שכלכלות האזור ירשמו צמיחה יציבה בשנתיים הבאות, בין השאר הודות לעלייה בצמיחה ובמסחר הגלובלי. על פי הבנק, התחזית לסין ל-2014 משקפת את "ההתחלה הבלתי יציבה השנה" של כלכלת המדינה על רקע נתונים חלשים בתעשייה ובייצוא.
מניות במרכז
מלינקרוט האירית חתמה על הסכם לרכישת יצרנית התרופות קווסטקור (QCOR) תמורת כ-5.2 מיליארד דולר בעסקת מזומן ומניות. העסקה צפויה להרחיב את מכלול פעילותה של מלינקרוט בתחום התרופות.
עם הרכישה, יעברו לידי מלינקרוט הזכויות על התרופה אקת'ר ג'ל (Acthar Gel) – תרופה נפוצה לטיפול בעוויתות בפעוטות הלוקים בתסמונת ווסט וכן במבוגרים החולים בטרשת נפוצה וכן לטיפול במחלות אחרות כגון שיגרון, מחלות עור, אלרגיות, בעיות בדרכי הנשימה ועוד. האקת'ר ג'ל, מוצר הדגל של קווסטקור, רשם זינוק של 50% במכירות ל-861.3 מיליון דולר ב-2013 לעומת השנה הקודמת.
רדהיל ביופארמה דיווחה על קיום על פגישה מדעית חיובית עם הרשות הרגולטורית לתרופות ומוצרי בריאות של בריטניה (MHRA) בנוגע לתרופת RHB-102 ומתכננת להגיש, במהלך המחצית השנייה של השנה, בקשה לאישור שיווק באירופה של התרופה המשמשת למניעת בחילות והקאות כתוצאה מטיפולי כימותרפיה והקרנות אצל חולי סרטן. בנוסף, לדברי החברה ה-MHRA סיפק הכוונה אשר עשויה להגדיל באופן משמעותי את השוק הפוטנציאלי של התרופה.
אלוט תקשורת, ספקית בינלאומית של פתרונות אופטימיזציה, ופתרונות מניבי הכנסות עבור מפעילי תקשורת קווית וסלולרית, הודיעה היום על השקת Allot Service Gateway Tera. מוצר השייך לפלטפורמת DPI עתירת ביצועים שמטרתה הטמעת שירותי סגנון חיים דיגיטלי ברשתות תקשורת קוויות וסלולריות, בנתיב רשתות-מנוהלות-תוכנה ושירותים מבוססי ענן. מוצר זה מהווה מסגרת אחידה להטמעת שירותים פיזיים ווירטואליים ברשתות תקשורת, ומשמש נקודת אינטגרציה מרכזית בין שירותים מבוססי רשת לשירותים מבוססי ענן. המערכת מספקת יכולת ניהול תעבורת רשת בזמן-אמת, אופטימיזציית וידאו, אכיפת תוכניות שירות, חיוב מבוסס-אפליקציה, וכן שירותי אבטחת מידע, כמו בקרת הורים וחסימת מתקפות מניעת שירות.
IBM ממשיכה בסבב הקיצוצים בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית המחשוב האמריקאית החלה בשבועות האחרונים בסבב פיטורים וקיצוצי תקנים של עשרות בודדות של עובדים מהמעבדות שלה בחיפה. מעבדות המחקר של חברת יבמ בעיר הצפונית נחשבות למתקן הדגל של החברה בישראל, כאשר היא מעסיקה שם כ־500 חוקרי תוכנה וחומרה, מרביתם בוגרי הטכניון המפתחים טכנולוגיות ממגוון תחומים.
לפיטורים במעבדות יש ככל הנראה שלוש סיבות עיקריות: קיצוץ משמעותי בתקציב העולמי של חטיבת המחקר; ירידה בהיקף ההזמנות של מוצרי המעבדות והתבססות גוברת והולכת על מוצרים שמקורם בחברות הנרכשות על ידי IBM, המקטינה את התלות במוצרים המפותחים במתקנים הקיימים בחברה.