שתף קטע נבחר
 

משרד הכלכלה יסבסד שכר עובדים בפריפריה

המשרד יסייע לחברות ומפעלים מאזורי עדיפות לאומית וישקיע 60 מיליון שקל בסבסוד חלקי של שכר העובדים. התנאי: רוב העובדים גרים באזור ומחזור מכירות של יותר מ-100 אלף שקל

משרד הכלכלה ישקיע 60 מיליון שקל בשני מסלולי סיוע למפעלים וחברות באזורי עדיפות לאומית, שישמשו לסבסוד חלקי של עלות השכר של עובדים בשכר גבוה. כך קובעת הוראה עליה חתם בימים האחרונים מנכ"ל המשרד, עמית לנג.

 

צפו: בנט בסדרת סרטונים חדשה לעידוד יזמות

רק 1% מהגיוסים ב-2013 - בני 45 ומעלה

42% מהמעסיקים לא יבחרו בעובדים ערבים 

 

הוראת המנכ"ל נועדה לקדם ולפתח אזורי עדיפות לאומית ולסייע בקליטת עובדים נוספים בעסקים בישראל, בהתאם להחלטות ממשלה מספר 1,272 ו-546. במסלול אחד יושקעו 33 מיליון שקל בסבסוד שכר עובדים בשכר גבוה, ובשני יושקעו 27 מיליון שקל בקידום תעסוקת עובדים בשכר גבוה בתחום הסייבר.

 

התוכנית מיועדת לחברות ומפעלים בעלי מחזור מכירות שנתי כולל (בשנה שקדמה להגשת הבקשה) העולה על 100 מיליון שקל, המתחייבים להקים מיזם או עסק, להרחיב מפעל קיים באזורי העדיפות הלאומית או להעתיק את המפעל לאזורי עדיפות לאומית. ההוראה תפורסם בימים הקרובים במסגרת הוראת מנכ"ל 4.18 והסיוע יוענק לזכאים באמצעות מרכז ההשקעות במשרד.

 

התנאי לקבלת הסיוע - מקום המגורים של לפחות 60% מהעובדים החדשים באזורי עדיפות לאומית. המבקשים סיוע בסבסוד שכר העובדים במסגרת המסלולים, נדרשים להעסיקם בשכר הגבוה לפחות פי 2.5 מהשכר הממוצע במשק. במסלול חברות סייבר, נדרשת החברה לענות גם על התנאים המפורטים בהגדרת המונח "חברת סייבר" ולהקים או להרחיב את פעילותה באחד או יותר מבין "יישובי המטרה" המוגדרים בהוראת המנכ"ל.

 

סבסוד שכר העובדים יתבצע במדרג שנתי יורד: בשנה הראשונה יעמוד הסבסוד בשיעור של עד 40% בתחום הסייבר ועד 35% במסלול הכללי, ובשנה הרביעית הוא יעמוד על 25% במסלול הסייבר ו-10% סבסוד שכר בלבד במסלול הכללי.

 

במשרד הכלכלה צופים כי מסלולים אלו יספקו תעסוקה לבוגרי מוסדות אקדמאים באזורי העדיפות הממוקמים ברובם בפריפריה, בדגש על מקצועות ההייטק, ההנדסה, התכנות ומקצועות נוספים בשכר גבוה. מנהל מרכז ההשקעות, נחום איצקוביץ', הסביר כי המסלולים הללו נועדו לסייע למשקיעים באזורי עדיפות לאומית, המעוניינים להקים, להרחיב או להעתיק את פעילותם לאזור.

 

שר הכלכלה, נפתלי בנט, אמר כי "אני לא מאמין גדול בהתערבויות ממשלתיות, אך בהקשר הזה יש חשיבות גדולה להתערבות, על מנת ליצור את האקוסיסטם הנדרש למשיכת חברות רב לאומיות וישראליות מובילות. אני מאמין כי מפעלים וחברות שיתפתו להגיע בשל התמיכה הממשלתית, יגלו את הפוטנציאל העצום המצוי באזורים אלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים