"המשטרה הפרה צו והקפיאה חשבונות בנק"
במסגרת חקירת הלבנת הון הקפיאה המשטרה 13 חשבונות, אף ששופטת אישרה רק 8 ומחקה אחרים בבירור בטופס. "לעסקים נגרם נזק בלתי הפיך". המשטרה: פעלנו בהתאם לדין
- עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
ראשית המקרה בחקירה סמויה בחשד להלבנת הון ולעשיית פעולות אסורות ברכוש שבמוקדה עמד שמעון ארזון. ארזון מזוהה במשטרה כמקורב לעבריין שלום דומרני, ולכן על חקירתו הופקדה היחידה הכלכלית בפיקודו של תת-ניצב יועז פנקס.
במסגרת החקירה ב-13 במרס ביקשו חוקרי היחידה הכלכלית מהשופטת שרית זמיר בבית משפט השלום בראשון לציון לנפק צו להמצאת מסמכים ולתפיסת חפצים. המשטרה ביקשה גם "מיד עם קבלת הצו להקפיא את חשבונות הבנק, קופות הגמל וכל חשבון אחר על-פי הנספח". הנספח כלל רשימה של 13 חשבונות של אנשים וגופים שלדעת המשטרה קשורים לארזון וחשודים שעזרו לו בפעילות הפלילית.
השופטת זמיר עיינה ברשימה כולה ואישרה את רובה. אולם, חמישה מהחשבונות שבדקה היא לא אישרה להקפיא, ואף דאגה למחוק אותם בכתב ידה וחתמה ליד. אלא שלמרות האיסור לפלוש לחשבונות בנק אלה של העסקים ולהקפיא אותם, ביחידה הכלכלית פעלו אחרת. הם שלחו את צו ההקפאה לכל הבנקים של בעלי העסקים, גם לאלה שהשופטת לא אישרה.
סנגורו של ארזון, עו"ד מוטי בניטה, שהבחין בדבר, טוען כי בעקבות האירוע נגרמו נזקים בסך מיליוני שקלים לעסקים שכלל לא קשורים לפרשה. "איפה נשמע דבר כזה, שהמשטרה פועלת בניגוד לצו שופטת? הם ממש ביזו את הצו. הפעולה שלהם גרמה לעסקים נזק בלתי הפיך, של שיקים שחזרו וספקים שלא רוצים לעבוד עם העסקים", אמר.
הוא הוסיף: "אני לא מדבר על זה שיותר מ-50 עובדים לא יכלו לקבל משכורת בגלל המעשה של המשטרה. אני רוצה לראות שאזרח היה פועל בניגוד לצו של שופטת. מה הייתה עושה אז המשטרה? אני מאוד מקווה שבמחלקה לחקירות שוטרים תספק המשטרה תשובות".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען תפיסת החשבונות נעשתה כדין ובהתאם לצו בית משפט. שחרור החשבונות המוזכרים נעשה משיקולי היחידה החוקרת".