שתף קטע נבחר

50 שקל בשעה: אנשים שמריחים למחייתם

מעבדת ריח חדשה שנחנכה בבירת הנגב, מבצעת בדיקות למטרדי ריח ממקורות כמו אתרי חקלאות ופסולת. מה הכישורים הנדרשים לעבוד במקום וכיצד בוחנים ריחות בכלל? צפו בסרטון וגלו

יש עובדים שמריחים למחייתם – וזו לא בדיחה: בתחילת החודש נחנכה בבאר שבע מעבדת ריח, שתבצע בדיקות למטרדי ריח הבוקעים ממקורות כמו אתרי חקלאות ופסולת.

 

צפו וגלו: מי אוכל מזון לכלבים בעבודה שלו?

הייתי איש עסקים; היום אני חי מאמנות

אחרי 30 שנה בהיי-טק, עברתי לחווה באיטליה

 

ביקרנו במקום כדי לגלות מה הכישורים הנדרשים כדי להיות בודקי ריח וכיצד בוחנים זאת בקרב המועמדים לעבודה? צפו בסרטון וגלו גם אתם. 

 

 

מדובר במעבדה השלישית במספר בארץ המתמחה באולפקטומטריה (מדידת ריח) ושמטרתה לבדוק האם מטרדי ריח נמצאים בטווח המותר על ידי המשרד להגנת הסביבה. היא הוקמה על ידי החברה לשירותי איכות סביבה בשיתוף מעבדת מינהל המחקר החקלאי שנמצאת במרכז המחקר נווה יער.

 

המעבדה כוללת ציוד מתקדם ופועלת על פי תקן בינלאומי (EN13725). מטרדי הריח נבדקים באמצעות דגימות אוויר הנלקחות מהאתרים השונים ונמדדים בשיטה בינלאומית, על ידי יחידות בשם Ou/m3 (יחידות ריח לנפח אוויר) - ככל שהמספר גבוה יותר, כך מטרד הריח חזק יותר.

 

פאנל המריחים בעבודה (צילום: נטלי קדוש) (צילום: נטלי קדוש)
פאנל המריחים בעבודה(צילום: נטלי קדוש)

 

קביעת ריכוז מטרד הריח מתבצעת על ידי פאנל של שישה מריחים. העובדים מגוסים על ידי חברת כוח אדם (ש.ע.ל) ועוברים עברו הכשרה מיוחדת כדי שיוכלו לבחון באמצעות חוש הריח שלהם את המטרדים, לכמת אותם ואף לזהות את מקורם. 

 

אנשי הפאנל נבחרים כמדגם מייצג של האוכלוסייה, לאחר הליך סינון שבו בוחנים את רגישותם לחומר סטנדרט מוסכם. הביצועים והערכים הסטטיסטיים הנאספים במבחן זה קובעים אם המועמדים מתאימים להיות בפאנל.

 

בסך הכל עומדים לרשות המעבדה כ-30 מריחים, רובם תושבי הדרום, ששכרם עומד על 50 שקל בשעה. בחברה מציינים כי מאגר חברי הפאנל צפוי להתרחב במהלך השנה הקרובה. 


פורסם לראשונה 03/05/2014 18:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נטלי קדוש
מעבדת ריח
צילום: נטלי קדוש
מומלצים