נגיף האבולה: "ההתפרצות הכי קשה שידענו"
ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני התפרצות הנגיף "המאתגרת ביותר" במערב אפריקה: "4 חודשים עד שנשתלט עליו". מניין ההרוגים עלה ל-112
ארגון הבריאות העולמי מזהיר היום (יום ג') מפני ההתפרצות "המאתגרת ביותר" של נגיף האבולה הקטלני במערב אפריקה ומדווח כי ייקח בין חודשיים לארבעה חודשים עד שתושג שליטה על המגפה. מניין ההרוגים עלה היום ל-112.
עוד חדשות בעולם:
חומרי נפץ בבניין באוקראינה: 60 בני ערובה
'השגריר הפלסטיני נהרג מספר ממולכד' בית אבות שכר חשפנים לקשישים: הבן תובעסוכנות האו"ם מסרה כי הווירוס מתפשט בשלוש "נקודות חמות" באזור הדרום-מזרחי של גינאה, כ-900 קילומטרים מהבירה קונקרי, שם נרשמו 20 מקרי הידבקות. אולם למרות המקרה החמור שמתאר ארגון הבריאות העולמי הוא לא ממליץ על הטלת הגבלות מסע לגינאה, שבה נרשמו עד כה 157 מקרים של הידבקות באבולה, בהם 101 מיתות, או לליבריה, שבה נרשמו 21 מקרים, בהם 10 מיתות.
"אנחנו מתכוננים להיאבק במגפה בחודשיים עד ארבעה החודשים הקרובים, וברק בסופם נוכל להגיע שאנחנו אחרי זה", אמר ד"ר קייג'ה פוקודה, עוזר ראש הארגון במסיבת עיתונאים בז'נבה. "זוהי מגפת ההתפרצות המאתגרת ביותר של הנגיף שנאלצנו להתמודד עמה מעולם".
מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה שהנגיף תוקף במערב אפריקה. חלק מהאנשים
נדבקו בנגיף כתוצאה מהתעסקות בקבורת המתים ממנו, שבמהלכה אירע מגע עם נוזלי גוף מהמנוח. ד"ר סטפן הוגונט, רופא מטעם הארגון הבינלאומי שחזר מגינאה סיפר: "באזור המיוער בגינאה, המגפה עוד לא נגמרה. מדובר במרכז ההתפרצות. כל עוד זה לא נגמר שם, יהיו עוד ועוד מקרים שיתגלו ברחבי המדינה".
הוא הוסיף כי יותר מ-50 מומחים זרים שוגרו כדי לסייע בניסיונות להשתלט על ההתפרצות בבתי החולים וכדי לעקוב אחר 600 מקרים של חולים שכנראה נדבקו. המקרים החדשים קשורים בשרשראות הדבקה שידועות לנו ולכן המצב אינו מלחיץ כפי שחשבו.
האבולה, שהרגה כ-1,500 בני אדם מאז שהתגלתה לראשונה ב-1976 בשטח שבו קיימת היום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גורמת
להקאות, התייבשות ודימום חיצוני. כמעט כל הלוקים בה מתים. רבות ממערכות הבריאות באפריקה אינן מסוגלות להתמודד עם מגפה, ועובדי סיוע הזהירו מהסכנה הגדולה במיוחד באזורים צפופי אוכלוסין כמו בירת גינאה, קונקרי.