שתף קטע נבחר
 

מצווה מתוקה: מתכוני חרוסת

שלישיית מתכוני המטבל שכולם הכי אוהבים - חרוסת עם חמוציות של אבי לוי ("המוציא"), חרוסת בגרסה איטלקית וגם חרוסת חרובים והל בניחוח לבנטיני

חרוסת עם חמוציות

מתכון של אבי לוי ("המוציא")

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-6-8 מנות:

500 גרם תמרים, ללא גרעין

50 גרם (1/2 כוס) אגוזים

50 גרם (1/2 כוס) שקדים

2 כפות רכז רימונים

1 כוס מיץ תפוז

100 גרם (1 כוס) חמוציות

 

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למרקם הרצוי.

 

כל מתכוני פסח בערוץ האוכל  

 (צילום: שני הלוי)
(צילום: שני הלוי)

 

חרוסת בסגנון איטלקי 

מתכון של אמיר שולר ("בליני") 

 

המרכיבים: 

3 תפוח עץ, מגוררים בפומפייה

100 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

1 כפית שטוחה קינמון

60 מ"ל ((שוט) יין מרסלה

2 כפות דבש

100 גרם דבלים

50 גרם דובדבני אמרנה או דובדבנים מסוכרים

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.
  2. מוסיפים לתערובת, בעזרת לקקן, את תפוחי העץ המגוררים. מאחסנים בצנצנת במקרר.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

חרוסת סירופ חרובים והל

מתכון של עמוס שיאון ("הלנה בנמל")

 

המרכיבים: 

1/2 כוס תמרים מג'הול מגולענים

1/2 כוס דבלים מאיכות טובה

4 פרוסות ג׳ינג׳ר מסוכר

1/2 כוס שקדים קלויים

1/2 כוס אגוזי לוז קלויים

1/3 כוס סירופ חרובים

גרעינים מ-3 תרמילי הל או 1/2 כפית הל טחון

1/3 כוס יין מתוק (למשקיעים - ניתן להשתמש בשרי פדרו חימנז מתוק ועשיר בטעם פירות יבשים)

 

אופן ההכנה:

מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים לקבלת מרקם גס.  

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני הלוי
עם חמוציות. חרוסת
צילום: שני הלוי
מומלצים