מצווה מתוקה: מתכוני חרוסת
שלישיית מתכוני המטבל שכולם הכי אוהבים - חרוסת עם חמוציות של אבי לוי ("המוציא"), חרוסת בגרסה איטלקית וגם חרוסת חרובים והל בניחוח לבנטיני
חרוסת עם חמוציות
מתכון של אבי לוי ("המוציא")עוד מתכונים בערוץ האוכל:
המרכיבים ל-6-8 מנות:
500 גרם תמרים, ללא גרעין
50 גרם (1/2 כוס) אגוזים
50 גרם (1/2 כוס) שקדים
2 כפות רכז רימונים
1 כוס מיץ תפוז
100 גרם (1 כוס) חמוציות
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למרקם הרצוי.
חרוסת בסגנון איטלקי
מתכון של אמיר שולר ("בליני")
המרכיבים:
3 תפוח עץ, מגוררים בפומפייה
100 גרם אגוזי לוז
50 גרם אגוזי פקאן
1 כפית שטוחה קינמון
60 מ"ל ((שוט) יין מרסלה
2 כפות דבש
100 גרם דבלים
50 גרם דובדבני אמרנה או דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מחית אחידה.
- מוסיפים לתערובת, בעזרת לקקן, את תפוחי העץ המגוררים. מאחסנים בצנצנת במקרר.
חרוסת סירופ חרובים והל
מתכון של עמוס שיאון ("הלנה בנמל")
המרכיבים:
1/2 כוס תמרים מג'הול מגולענים1/2 כוס דבלים מאיכות טובה
4 פרוסות ג׳ינג׳ר מסוכר
1/2 כוס שקדים קלויים
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
1/3 כוס סירופ חרובים
גרעינים מ-3 תרמילי הל או 1/2 כפית הל טחון
1/3 כוס יין מתוק (למשקיעים - ניתן להשתמש בשרי פדרו חימנז מתוק ועשיר בטעם פירות יבשים)
אופן ההכנה:
מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים לקבלת מרקם גס.