שתף קטע נבחר

 

פאדיחה: בוש "העתיק" את ציוריו מגוגל?

בדיקה מעלה שחלק מדיוקנאות המנהיגים שהציג נשיא ארה"ב לשעבר בתערוכת ציוריו, דומים להפליא לתמונות הראשונות בגוגל ובוויקיפדיה

חמש שנים אחרי שסיים את כהונתו כנשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש הבן זכה בשבוע שעבר לכבוד בכל רחבי העולם כשהציג את תערוכת האמנות שלו "אמנות ההנהגה: דיפלומטיה אישית של נשיא", ובה דיוקנאות של מנהיגי תבל שצייר בעצמו מאז שעזב את הבית הלבן.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

התגובות על יצירותיו של בוש נעו בין הערכה לכישורים הדי מרשימים שלו בהתחשב בכך שהוא צייר חובב בלבד, לבין לעג בשל איכותם האמנותית הירודה לכאורה של הדיוקנאות בעיני מבקרי אמנות מקצועיים. אבל ביממה האחרונה הולכת ונוצרת מבוכה חדשה סביב ציורי הנשיא: מתעורר החשד המביך כי בוש הקליד את שמות המנהיגים שאותם צייר לתוך מנוע חיפוש התמונות של גוגל Google Images, ובחלק מהמקרים פשוט בחר את אחת התמונות הראשונות שמציע דף התוצאות.

פוטין של בוש, פוטין של גוגל. מה אתם אומרים? (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פוטין של בוש, פוטין של גוגל. מה אתם אומרים?(צילום: EPA)

הראשון לזהות את שיטת העבודה (לכאורה, כן?) של בוש היה גרג אלן, שהציג בבלוג שלו צילומי מסך מ"גוגל תמונות" ולצדם את הדיוקנאות הדומים למדי שצייר בוש. "לא רק שבוש צייר את הדיוקנאות שלו בעזרת תמונות, הוא אף השתמש לשם כך בתוצאות הראשונות בחיפוש של גוגל אימג'ס", כתב אלן. "תמונות רבות נלקחו מהערך המוקדש לאותם אישים בוויקיפדיה. בוש התבסס בציוריו על התמונות הראשונות שיצאו בחיפוש, התמונות הכי קלות למציאה של מושא ציוריו".

 

לפי הבדיקה שערך אלן, בשיטה זו פעל בוש כדי לצייר את הדיוקנאות של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר וראש ממשלת אוסטרליה בעבר ג'ון הווארד. "האם יש לזה משמעות כלשהי? אם יש לו עוזר סטודיו, פירוש הדבר שמדובר בעוזר מאוד מאוד עצלן", כתב אלן.

אנגלה שלי. מרקל בדיוקן של בוש, לצד אחת מתמונותיה הראשונות בגוגל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנגלה שלי. מרקל בדיוקן של בוש, לצד אחת מתמונותיה הראשונות בגוגל(צילום: EPA)

חלק מהמבקרים לועגים כעת לבוש על מלאכת מיון התמונות העצלה, ועל העובדה שבמקום לנבור בתמונות שצילמו האנשים ששירתו אותו במשך שנים ארוכות שבהן נפגש עם אותם מנהיגים, הוא בחר ליצור גרסה מצוירת דווקא של תמונות שצילמו אנשי מקצוע אחרים.

 

הגילוי גם מעמיד באור חדש ומביך את הבסיס שעליו נכתבו הביקורות על התערוכה של בוש: רבים מהמבקרים קיבלו מבוש את הרושם שצייר את הדיוקנאות עם בחירת אלמנטים אומנותיים מסוימים שבהם הוא משלב אמירה משלו לגבי אופיים של המנהיגים שאותם צייר ויחסו כלפיהם. יש כעת מי שמגחכים גם על העובדה שאפילו את דיוקן אביו, הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש האב, הוא צייר על סמך תמונה של סוכנות הידיעות AP

במקום פשוט לבקש ממנו לשבת מולו.

 

ב"אינדיפנדנט" הבריטי ציינו כי בסקירה בגלריה בשבוע שעבר הסביר בוש כיצד צייר את אביו בצורה "אוהבת" וב"מחווה של חמלה". הוא סיפר כי את טוני בלייר צייר כ"בחור טוב" עם "פנים נחושות" וכי ניסה ליצור "דיוקן סימפתי" של הקנצלרית מרקל. בעיתון ציינו כי ה"וושינגטון פוסט" למשל כתב בביקורתו כי הדיוקן של פוטין "נהדר": "הדיוקן של פוטין אינו יוצא מהכלל בגלל הערך האמנותי שלו, אלא מה שבאמת מרתק הוא לראות את בוש נאבק עם הזהות של פוטין, אדם שבעבר הוא טען כי הוא מבין אותו היטב", כתבו ב"פוסט". לא בטוח שהעיתון היה מייחס חשיבות רבה כל-כך לטקטיקת הציור של בוש לו ידע שמדובר בהעתק מצויר של תמונה מוויקיפדיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מרקל ככה ומרקל ככה. העוזר התעצל?
צילום: EPA
מומלצים