חוק בצרפת: מייל מהבוס? רק בשעות העבודה
הסכם חדש, שחל על מיליון איש, קובע כי אין להטריד את העובדים אחרי שש בערב: "צריך להפסיק לעבוד כל הזמן". ומה קורה בשבדיה?
עוד חדשות מהעולם :
פאדיחה: בוש "העתיק" את ציוריו מגוגל?
יום בבסיס המסתננים: הלילה נחדור לאירופה
תכירו, שביזות יום א'. שירות חובה גם במפרץ
עכשיו בצרפת יש תקווה חדשה לשוב לשגרה נוחה יותר ומלחיצה פחות, אחרי שהסכם עבודה פורץ דרך מחייב את העובדים "להתנתק" אחרי השעה שש בערב. "הטיימס" דיווח כי פדרציות ואיגודי עובדים חתמו על חוק חדש שמייצג כמיליון איש במגזרי הטכנולוגיה והייעוץ, וקובע כי אין להטריד את מנוחתו של העובד מחוץ לשעות העבודה. בין השאר יחול ההסכם החדש על עובדי פייסבוק וגוגל בצרפת.
העובדים נדרשים לכבות את הטלפונים שקיבלו ממקום העבודה בשעות הערב, ולא לבדוק את המיילים שמגיעים מהמשרד במחשבים ובסלולריים. על מקומות העבודה לוודא שהמעסיקים לא לוחצים על העובדים לבדוק את ההודעות. מחקר שנערך בנושא מראה ש-39% מהעובדים ו-77% מהמנהלים בצרפת משתמשים בטלפונים ובמחשבים לצורכי עבודה במהלך ערבים, סופי שבוע וחגים.
מישל דה לה פורס, יו"ר קונפדרציית המנהלים בצרפת, אמר כי "אנחנו חייבים להחשיב גם שעות עבודה 'דיגיטליות'. אנחנו יכולים להכיר בתוספת שעות בנסיבות יוצאות דופן, אבל חייבים תמיד לחזור למה שמקובל, לניתוק, כדי להפסיק לעבוד כל הזמן".
מבחן בשבדיה: 30 שעות שבועיות בשכר מלא
בתוך כך, עיריית גטבורג בשבדיה הודיעה כי היא החלה לבדוק תוכנית של 30 שעות עבודה שבועיות. במהלכה יקבלו עובדי המגזר הציבורי תשלום מלא על שש שעות עבודה בחמישה ימים. מטס פילהם, סגן ראש העיר, אמר כי התוכנית כבר מיושמת במפעל הרכב בעיר, ומספקת תוצאות חיוביות.
פילהם מקווה שהדבר יגדיל את מקומות העבודה בעיר וישפר את התפוקה. "העובדים ייקחו פחות ימי מחלה וירגישו טוב יותר מנטלית ופיזית", הסביר את המהלך.
לפי נתוני ה-OECD יש קשר ישיר בין שעות עבודה מועטות לתפוקה. ביוון עובדים הכי הרבה בממוצע מבין המדינות החברות בארגון - יותר מאלפיים שעות בשנה, בהשוואה ל-1,400 "בלבד" בגרמניה. עם זאת התפוקה של העובדים בגרמניה גדולה ב-70% מזו שביוון.