שתף קטע נבחר
 

כך תאריכו את חיי סוללת המחשב הנייד

כולנו חווינו על בשרנו את הסיטואציה הזו: אתם נכנסים לישיבה או הרצאה, תופסים מקום ישיבה, מדליקים את הלפטופ ומגלים שהסוללה שלו כבר ריקה למחצה למרות שהטענתם אותה אמש לפני השינה. זהו סימן לכך שחיי הסוללה שלכם קרובים לקיצם והגיע הזמן לקנות אחת חדשה. אבל מה אנחנו כמשתמשים יכולים לעשות כדי לדחות, אפילו במעט, את הקץ הבלתי נמנע?

במקרה הטוב, הלפטופ שלנו יחזיק 4-5 שעות. אם הוא בן יותר משנתיים, ואנחנו מפעילים חיבור לרשת, מנגנים סרטוני וידאו  ומשתמשים בעוד יישומים שותי סוללה, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם לפטופ כבוי אפילו אחרי שעה וקצת של עבודה. ובכל זאת, יש דרכים להוציא מהמחשב הנייד את המיטב.

 

החיים של הסוללה מוגבלים 

טיפה רקע טכני: כל סוללה שיוצאת מהמפעל אל החנויות מאופיינת במספר מוגדר של "מחזורי טעינה", כלומר מספר הפעמים שהסוללה יכולה להיטען מחדש לשיא הקיבולת שלה. רוב המשתמשים אינם מודעים לכך, אבל הזמן פועל לרעת טיב הסוללה – מהרגע שהרכבתה מסתיימת, היא מתחילה לאבד מחזורי טעינה לאור ריאקציות איטיות שמתרחשות בין האלמנטים המרכיבים אותה. נגד השעון המתקתק אין לנו מה לעשות ודינה של כל סוללה להפוך למשקולת נייר תוך 3-5 שנים, אבל ישנם גורמים נוספים שמקצרים את חיי הסוללה. מדריך זה יסביר כיצד בעזרת שינוי הרגלי השימוש שלנו נוכל לחסוך מהסוללה נזקים מיותרים ולהימנע מקיצור חייה בטרם עת.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

תהיו קרירים

חוֹם הוא האויב הגדול ביותר של הסוללה. טמפרטורות גבוהות עלולות לקצר את חייה בצורה חסרת תקנה ולכן השארתה חשופה לשמש או במקום חם, נגיד רכב נעול, הוא רעיון גרוע מאוד.

 

אבל ישנו מקור חום נוסף ממנו צריך להיזהר – הלפטופ שלכם. כן, בדיוק אותו מכשיר שהסוללה מיועדת לו. איך זה קורה? פשוט על ידי הפעלת הלפטופ כשהוא מחובר לשקע החשמל והסוללה עדיין בתוכו. במצב כזה, הסיבה להזדקנות המואצת של הסוללה הינה כפולה: מצד אחד החום שהלפטופ מפיץ פוגע בה ומצד שני היא מבזבזת מחזורי טעינה לשווא, מאחר שהמחשב ממשיך להטעין אותה ללא צורך.

 

אז איך חוסכים מהסוללה נזק מיותר? קודם כל, מפנימים את הכלל שאת הסוללה מטעינים רק כאשר המחשב כבוי. שנית, זוכרים להרחיק את הסוללה מהמחשב כאשר מחברים אותו לשקע בזמן שרוצים להמשיך לעבוד עליו. בדרך זו הסוללה לא תתחמם ולא תיטען ללא סיבה מוצדקת, אבל החיסרון בגישה זו הוא שאין גיבוי למקרה של הפסקת חשמל.

 

 

טיפים שיעזרו לשמור על חיי הסוללה

  • נתקו את הסוללה מהמחשב כשהוא כבוי. גם כשאינו פעיל, המחשב מכלה את הסוללה וניתוקה יעזור בשימור אורך החיים שלה.
  • בזמן העבודה, נסו לחסוך בחשמל: נתקו רכיבים כמו Wi-Fi ו-Bluetooth אם אין בהם צורך והנמיכו את בהירות המסך. את הטיפ הזה אפשר ליישם בקלות על ידי קביעת פרופיל צריכת החשמל לצריכה מינימלית. במערכת ההפעלה של ווינדוס ניתן לקבוע הגדרות אלה באמצעות האייקון בפינה למטה ליד השעון או דרך לוח הבקרה.


 

  • אל תאפשרו לסוללה להתרוקן לחלוטין לעתים קרובות, זה מפעיל עליה מאמץ מיותר. נסו לשמר לפחות 10% מהקיבולת של הסוללה כדי למנוע זאת.
  • כמו שחום גבוה אינו מוסיף לסוללה שמחת חיים, כך גם הקיצוניות השניה. אל תאחסנו את הסוללה במקום קר כמו המקרר שלכם, הקור והלחות עלולים להזיק לה. הטמפרטורה האידיאלית בשבילה היא טמפרטורת החדר.

 

למשתמשים מתקדמים מומלץ לנסות לחקור עוד על הנושא באתר "אוניברסיטת הסוללות". עם תואר כנראה לא תצאו משם, אבל תוכלו להיעזר באתר כמקור ידע לגבי איך סוללות עובדות וכיצד לשמור עליהן במיטבן לאורך זמן.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כך תאריכו את חיי סוללת המחשב הנייד
צילום: shutterstock
מומלצים