מהו המזון שיוריד לכם את הכולסטרול ב-5%?
חוקרים בקנדה ניתחו 26 ניסויים מבוקרים וגילו שאכילת קטניות מדי יום מפחיתה את רמת הכולסטרול ה"רע" בדם בכ-5%, ובכך תורמת להקטנת הסיכון לסבול ממחלות לב וכלי דם. מה הופך אותן לבריאות כל כך?
מה צריך לאכול כדי להפחית כולסטרול? מחקר חדש שנערך בקנדה מגלה שאכילה של מנה אחת ביום של שעועית, אפונה או עדשים יכולה להפחית משמעותית את רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) בדם - ובכך גם להקטין את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
מנה אחת של קטניות, אומרים החוקרים, יכולה להפחית את הכולסטרול הרע ב-5%-6%. המחקר פורסם בכתב העת Canadian Medical Association Journal.
עוברים לתזונה נבונה:
- ירוק בריא לכל הגוף: 14 סיבות לאכול מלפפון
- לא חייבים בשר: המאכלים שיעלו לכם את רמות הברזל
- כך תדעו: מתי מסתירים מכם במזון שמן מסוכן?
החוקרים בדקו 26 ניסיונות מבוקרים קודמים אשר כללו 1,037 משתתפים בסך הכל, וגילו כי אכילת קטניות מפחיתה את הכולסטרול LDL אצל גברים יותר מאשר אצל נשים, ייתכן בשל העובדה שהתזונה שלהם בדרך כלל פחות טובה ורמות הכולסטרול גבוהות יותר מלכתחילה, כך שהם מרוויחים יותר משינויים בריאותיים.
הקטניות - מזון זול יחסית ונגיש לכולם - הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך (מזון המתפרק לאט בגופנו) ומסוגלות להקטין את השפעתם של שומנים מזיקים כגון שומן טראנס.
אמנם חלק מהנבדקים דיווחו על תופעות לוואי כמו נפיחות, גזים ועצירות הנלוות לאכילת הקטניות, אך אלו חולפות עם הזמן.
אם כן, אומרים החוקרים, כדאי להעלות את כמות הקטניות בתפריט היומי כדי ליהנות מהיתרונות הנוגעים לבריאות הלב שלנו.