שתף קטע נבחר

 

טרנד חדש בארה"ב: מסעדות ללא טיפים

נמאס לכם לדרג את המלצר ולחשב את התשר שמגיע לו? אף פעם לא הבנתם למה אתם צריכים לשלם את משכורתו ולא המעביד שלו? אולי זו תחילת השינוי

האם מנהג בן 500 שנה עומד להיעלם בקרוב מהעולם? כלי תקשורת בארצות הברית מדווחים לאחרונה על עוד ועוד מסעדות שלא רק שאינן מעודדות את הלקוחות להשאיר טיפים לעובדיהן, אלא הן אף אוסרות עליהם לעשות זאת. רשת CBS הקדישה השבוע סקירה לנושא, וקובעת כי אף שלא מדובר עדיין במגמה גורפת, אפשר לראות את ניצניה של תופעה הולכת ומתפשטת.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

כתבי CBS מסבירים שעוד ועוד אמריקנים מבינים שמנהג השארת התשר מבוסס על הטיות לא הוגנות כמו תרגילי התחבבות של מלצרים דוגמת נגיעות בלקוח, וכי מלאכת חישוב התשר פוגעת בחוויה של הסועדים. לפי סקר שפורסם לאחרונה, 46% מהאמריקנים משאירים כיום במסעדות פחות טיפים מכפי שהשאירו לפני חמש שנים.

 

ברשת האמריקנית מציינים כי אחת המסעדות האחרונות שהנהיגו את המדיניות של סעודה ללא טיפים היא מסעדת The Brand 158 בקליפורניה, שבעליה גבריאל פרם הסביר כי הוא רוצה למנוע תחרות בין עובדיו. הוא הסביר ל"לוס אנג'לס טיימס" כי לדעתו חלוקת הטיפים פוגעת באווירה במסעדה וגורמת לעובדים להיות לא בטוחים לגבי המשכורת השבועית שלהם. הוא הבהיר כי למרות האיסור על קבלת טיפים, הוא לא העלה את מחיר המנות.

 

בתי עסק אחרים דווקא בחרו בשיטה של העלאת מחירים כדי לפצות על היעדר הטיפים: ב-CBS מציינים כי פאב בסגנון יפני אסר על טיפים משום שהדבר אינו תואם את המנהגים היפניים, אך במקום זאת ייקר את המזון והשתייה שהוא מגיש. מסעדת הסושי יסודה אפילו רודפת אחרי לקוחות כדי להשיב להם את הטיפ. פאב חדש שייפתח בקרוב בוושינגטון מתכוון לשלם שכר קבוע של 15 דולר לשעה לעובדיו, ולהעביר לצדקה כל סכום כסף מעבר לדרוש שישאירו הלקוחות על השולחן.

 

לפי CBS, גם כמה מהמסעדות המפורסמות ביותר בארה"ב נוקטות כעת מדיניות של אי השארת טיפים. עם זאת, בעלים של בתי עסק קטנים רבים לא רואים את עצמם מאמצים בקרוב את הנוהג הזה, בשל הקושי שאיתו יתמודדו לדבריהם לשלם לעובדים. ומה דעתכם - האם זה יכול להצליח גם בישראל?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מעכירים את האווירה בין העובדים? דולרים עודפים
צילום: shutterstock
מומלצים