ישראל תקפיא העברת כספי מסים לפלסטינים
גורם ישראלי אמר כי ההחלטה להטיל סנקציות כלכליות על הפלסטינים נבעה בעקבות פנייתם של הפלסטינים לאו"ם. מדובר במאות מיליוני שקלים. כמו כן ישראל תפסיק את פיתוח שדות הגז באזור רצועת עזה. גורם אחר הביע תמיהה מהעונש שהטיל רה"מ
אין הסכם או פריצת דרך וישראל מחריפה את הצעדים שהיא נוקטת נגד רמאללה בעקבות פניית הרשות לאו"ם: ישראל לא תעביר את כספי המסים לרשות הפלסטינית. כך הודיע הערב (יום ה') גורם רשמי ישראלי. מדובר במאות מיליוני שקלים שישראל גובה עבור הפלסטינים.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
הגורם הישראלי אמר כי ההחלטה להטיל סנקציות כלכליות על הפלסטינים נבעה בעקבות פנייתם של הפלסטינים לאו"ם. גורם ישראלי רשמי אמר כי החובות של הפלסטינים לישראל יקוזזו מכספי המסים שישראל גובה עבור הפלסטינים. כמו כן ישראל תפסיק את פיתוח שדות הגז באזור רצועת עזה.
גורם מדיני ישראלי מתח ביקורת על הסנקציות ואמר ל-ynet כי "ראש הממשלה לא מצליח להתאפק והוא חש צורך תמידי להעניש את הפלסטינים. בעת הזו ראוי היה להמשיך הלאה ולהתקדם במשא ומתן ולא להיתקע על נושא הפנייה לאו"ם".
רשת "אל-ערבייה" וכלי תקשורת נוספים דיווחו מוקדם יותר כי הישראלים והפלסטינים הגיעו להסכם שלפיו יאריכו את שיחות המשא-ומתן מעבר למועד שנקבע ל-30 באפריל. לפי הדיווח, ישראל הסכימה לשחרר מספר לא ברור של אסירים פלסטינים ולהקפיא את הבנייה ביהודה ושומרון. בתמורה הפלסטינים החליטו להקפיא את התוכניות להצטרף ל-15 הגופים של האו"ם. ארצות-הברית, על-פי הדיווח, התחייבה לשחרר את מרגל הישראלי ג'ונתן פולארד.
בוושינגטון הכחישו את הדיווחים. "הדיווחים על עסקה אינם מדויקים", אמרה דוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי. "הפערים צומצמו, אבל כל ספקולציה על הסכם מוקדמת". לדבריה, הצוות האמריקני בראשות מרטין אינדיק ממשיך לפעול עם הצדדים לצמצום הפערים. היא הוסיפה כי השליח אינדיק מתכוון לחזור
לוושינגטון לחג הפסח ולאחריו לחזור לישראל להמשך המשא-ומתן.
האמריקנים הבהירו כי "לא התקבלה החלטה לגבי ג'ונתן פולארד. אנחנו באותו מצב כמו בשבוע שעבר. הצוות שלנו בשטח ממשיך בשיחות אינטנסיביות עם הצדדים. הייתה להם היום פגישה נוספת".
במקביל, גורם פלסטיני בכיר אמר כי המשא ומתן נמצא עדיין במשבר וכי אין עוד פריצת דרך למרות המאמצים האמריקנים. הגורם ציין כי עדיין לא נחתם הסכם בנוגע לאסירים תמורת ג׳ונתן פולארד. גם בירושלים הכחישו כי יש פריצת דרך במשא-ומתן. לדברי גורם ישראלי, "לא נרשמה פריצת דרך, המרחק להסכם גדול ויש ויכוחים אפילו על המתווה שיאפשר להגיע להבנות".