מרקל ביוון: נאצות, כרזות ובגדי מלאך המוות
שנואת נפשו של הרחוב היווני, קנצלרית גרמניה שאילצה את יוון להנהיג תוכנית צנע בתמורה לסיוע, שוב זוכה לקבלת פנים קשה באתונה: "חבל שבאה לכאן"
קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, באה היום (ו') לביקור קצר ביוון, אבל בהתחשב בשנאה היוקדת בציבור היווני כלפי האישה החזקה ביותר בעולם - גם ביקור קצר כזה לא יכול לעבור בלי קצת טעם רע. מרקל, שעומדת בראש הכלכלה החזקה באירופה ושארצה היא התורמת הגדולה ביותר ליוון אך גם זו שאילצה אותה לנקוט צעדי צנע קשים שממררים את חיי היוונים, התקבלה בכרזות גנאי שעליהן נכתב "לא נגיד עוד 'תודה לך'" ובהפגנה אחת נגדה אפילו הופיע מפגין לבוש בבגדי מלאך המוות, ועליהם תמונתו של שר הבריאות היווני.
עוד חדשות ב-ynet:
בבואה ליוון זכתה מרקל לאבטחה כבדה. משטרת יוון אסרה לקיים הפגנות ברוב חלקי מרכז אתונה ופרסה בבירה כ-5,000 שוטרים. מרקל נפגשה עם ראש ממשלת יוון, אנטוניס סמאראס, שמתמודד עם מפלגת אופוזיציה שדורשת לערוך בחירות מוקדמות לצד הבחירות לפרלמנט האירופי שייערכו בחודש הבא. מרקל וסמאראס אמורים היו לדון ביוזמה הגרמנית לתמוך בעסקים קטנים ביוון וכן במשא ומתן העתידי על הקלת החוב הלאומי של יוון.
מרקל וסמאראס נפגשו עם קבוצה של יזמים יוונים שהקימו סטרטאפים לאינטרנט. "אני לא יודעת אם החברים שלכם ידברו אתכם אחרי שתספרו להם שנפגשתם עם קנצלרית גרמניה", התבדחה איתם מרקל, אבל הבדיחה שלה משקפת היטב את האיבה שרוחשים לה רבים בציבור היווני.
איגודי עובדים ביוון ומפלגת השמאל המרכזית סיריזה תומכים בהפגנות שנקבעו להיערך מחוץ לשטח שאותו תוחמת המשטרה. "אני לא חושבת שמישהו באמת רוצה שמרקל תבוא", אמרה מרינה קרפאוגלו, תושבת אתונה, שישבה בבית קפה קטן. "מה הטעם? גם אני הייתי מעדיפה שהיא לא תבוא".
כך נראו ההפגנות נגד מרקל ביוון ב-2012:
במהלך ביקור שערכה מרקל ביוון בשנת 2012 היא התקבלה בהפגנות ענק נגד תוכנית הצנע שהאיחוד האירופי אילץ את יוון לערוך כדי לזכות בחבילת סיוע לכלכתה הקורסת, וההפגנות ההן הפכו לאלימות. במהלך ההפגנות הופיעו מתנגדים של תוכנית הצנע כשהם לבושים במדים
ובסמלים נאציים, והצדיעו במועל יד, כאמירה שמרקל כובשת למעשה את יוון ומתנהגת כרודנית. הפעם הודקה האבטחה לקראת בואה של מרקל, במיוחד לאור העובדה שאתמול התפוצצה מכונית תופת בבירה. היא גרמה לנזק אך לא לנפגעים.
מנהיג מפלגת השמאל סיריזה, אלכסיס ציפרס, מתח בעיתון יווני ביקורת על תחימת אזור ביקורה של מרקל, בטענה שכך קנצלרית גרמניה לא תוכל לקבל מושג על השפעת צעדי הצנע שבהם תמכה כל כך על היוונים: "אני קורא לה לבקר בבית חולים ולראות את התנאים שם, ששקולים לתנאים במדינות עולם שלישי, או בבית ספר שבו מורים מנסים להתמודד עם ילדים רעבים".