שתף קטע נבחר

 

מיליארד שקלים יוקצו לסיוע לניצולי שואה

הממשלה צפויה להצביע בעוד שבועיים על התוכנית שגיבשו משרדי האוצר והרווחה לסיוע לניצולי השואה. במסגרת התוכנית, תוגדל הקצבה המינימלית בכ-400 שקלים לחודש והניצולים לא יצטרכו לשלם יותר עבור תרופות

מתקנים את העוול: שר האוצר יאיר לפיד ושר הרווחה מאיר כהן יגישו בעוד שבועיים את התוכנית הלאומית לסיוע לניצולי השואה לאישור הממשלה שעלותה נאמדת במיליארד שקלים לשנה.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

במשרד האוצר אמרו כי התקצוב לתוכנית מתווסף לכ-835 מיליון שקלים שהקצה לפיד לחמש השנים הקרובות לטיפול בזכויות הניצולים עם הקמתה של הממשלה. לפיד וכהן יבקשו מהממשלה להסמיכם כדי להביא את תיקוני החוק הנדרשים בתוך 30 יום בשביל שיהיה ניתן לאשרם במושב הכנסת הקרוב.

 

סעיף מרכזי בתוכנית מתייחס להעלאת הקצבה המינימלית המשולמת לכ-90 אלף ניצולים לסכום של 2,200 שקלים לחודש. כיום עומדת הקצבה המינימלית על 1,825 שקלים בלבד והקצבה המירבית תישאר על 5,400 שקלים. עלות הסעיף בתוכנית עומדת על 166 מיליון שקלים.

 

במסגרת התוכנית, 130 מיליון שקלים יוקצו לסעיף שיאפשר לכל ניצולי השואה לא לשלם יותר עבור התרופות שהם צורכים. בנוסף, יקבלו הניצולים 100% הנחה עבור השתתפות עצמית לתרופות שבסל התרופות לעומת 50% הנחה שהם מקבלים כיום.

ניצולי שואה מפגינים בחודש ינואר. יקבלו עכשיו יותר סיוע? (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ניצולי שואה מפגינים בחודש ינואר. יקבלו עכשיו יותר סיוע?(צילום: גיל יוחנן)

"יש למדינת ישראל חוב היסטורי לניצולי השואה והשליחות שלנו היא להקל עליהם בשנים האחרונות לחייהם", אמר שר האוצר לפיד. חברו למפלגה, שר הרווחה מאיר כהן, הוסיף כי "זהו התיקון החשוב והמשמעותי שעשתה מדינת ישראל עם ניצולי השואה. מדובר בתיקון שהמדינה הייתה חייבת לאלפי הניצולים שהיוו את התשתית החשובה להקמת המדינה".

 

בנוסף, כ-80 אלף ניצולים שעלו לישראל לאחר שנת 1953 ואינם יוצאי מחנות ההשמדה והגטאות יקבלו מענק שנתי בסך 3,600 שקלים. עד כה, הניצולים בקבוצה הזו היו זכאים להחזר של 4,000 שקלים אחת לשנתיים על טיפולי שיניים ורכישת משקפיים וזאת רק לאחר שהציגו קבלות ומסמכים. עוד כ-9,000 ניצולי שואה נזקקים יקבלו מענק שנתי בסך 2,000 שקלים.

 

התוכנית כוללת גם סעיף שעליו כבר הכריז משרד האוצר, שלפיו יושוו התנאים לכ-18 אלף יוצאי מחנות ההשמדה והגטאות שעלו אחרי 1953 וקופחו עד כה. עם אישור התוכנית, ניצולים אלו, שעד עתה קיבלו קצבה אחידה של 1,800-1,500 שקלים לחודש, יקבלו קצבה שבין 5,400-1,825 שקלים לחודש.

 

סעיף נוסף בתוכנית הוא סיוע לבני זוג של ניצולי שואה שנפטרו בסך 2,000 שקלים לחודש לבן הזוג החל מהשנה הרביעית לפטירה. במשרד האוצר העריכו כי עלות הסעיף הזה נאמד ב-65 מיליון שקלים לשנה.

 

על פי התוכנית, ייערך שינוי של "מבחן ההכנסה" כך שלא יכלול את הקצבאות המשולמות על ידי השרות לזכויות ניצולי השואה בעלות של 55 מיליון שקלים. קצבת הסיעוד של המוסד לביטוח לאומי משולמת כיום בהתאם למבחן הכנסה שבו עומד הקשיש.

 

לאחר שתאושר התוכנית, כל גמלה המשולמת לניצולי השואה לא תיחשב כהכנסה לצורך זכאות הניצול לקצבת הסיעוד. בנוסף, יוגדלו התקציבים לתוכניות רווחה וסיוע נפשי לניצולים בעלות של 70 מיליון שקלים.

 

בחודש יולי האחרון הצהירו שרי האוצר והרווחה כי הממשלה תעביר את האחריות על הרשות לזכויות ניצולי השואה ממשרד האוצר למשרד הרווחה, שבו יטופלו כל הנושאים תחת קורת גג אחת כדי לייעל את הטיפול בזכויות הניצולים. עם זאת, ההבטחה עדיין לא מומשה בשל התנגדות העובדים והרשות ממשיכה לפעול תחת משרד האוצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
שר האוצר לפיד
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
שר הרווחה מאיר כהן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים