"יש אנשים שיודעים הכול. ברוך היה כזה"
רפ"ק מאיר חיון עבד בשלוש השנים האחרונות בצמוד לסנ"צ ברוך מזרחי שנרצח בפיגוע. "היינו מתווכחים שעות והוא היה אומר 'מאיר, הכי חשוב שנהיה חברים'. הוא הגיע ליחידה מלא מוטיבציה והיה באטרף של עשייה"
"ממש כשעמדתי לצאת לארוחת החג בליל הסדר קיבלתי בטלפון ידיעה על הפיגוע. אחרי דקה התקשרו אליי חברים מהמחלקה ואמרו לי שברוך נהרג". כך מספר היום (ד') רפ"ק מאיר חיון, מפקד יחידת הסייבר של לה"ב 433, על הרגע שבו נודע לו שחברו, נצ"מ ברוך מזרחי, נהרג בפיגוע הירי ליד תרקומיא, באזור חברון. בשיחה עם ynet הוא מתאר "איש של אנשים, וזה מצרך נדיר כשעוסקים בטכנולוגיה".
- עוד חדשות וסיפורים - בפייסבוק שלנו
רפ"ק חיון היה אחד האנשים הקרובים לסנ"צ מזרחי. הוא משרת בשלוש השנים האחרונות במחלקת הסיגינט (מודיעין אותות) במשטרה וזוכר את מזרחי כחבר וכאיש מקצוע מהשורה הראשונה, וכמי שהיה שותף להצלחות הגדולות ביותר בפענוח פרשיות פשע.
רעייתו הדס, שהצילה את ילדיהם בקור רוח מדהים באותה נסיעת דמים בערב החג, שבה טיפלו בפצועים מתנדבים מארגון הצלה איו"ש, סיפרה: "הוא שירת 25 שנים בצבא ולאחר מכן במשטרה, הוא היה מאוד מוצלח, עילוי בתחומו. עשרים שנה היינו יחד, הוא היה אבא מסור ומקסים, שמצא גם זמן להיות עם הילדים. הטיול האחרון שלנו היה בשבוע שעבר כשהיינו בספארי".
חיון שחזר: "יש אנשים שאומרים עליהם שהם יודעים הכול, וברוך היה כזה. הוא היה חדור מוטיבציה בצורה מדהימה. הוא הגיע כפנסיונר מהצבא, נכנס אלינו למחלקה ופשוט היה באטרף של עשייה. הוא היה נשאר כל יום עד 22:00-21:00 בערב, כמו בחור צעיר שרק הגיע ליחידה ורצה לעשות שינוי, להזיז דברים".
רפ"ק חיון מספר שלא פעם היו ביניהם ויכוחים על רקע מקצועי, אבל מזרחי תמיד ידע איך לשמור על אווירה טובה, למרות הלחץ בעבודה. "הוא היה עומד על דעתו ואם היה מאמין בטכנולוגיה מסוימת אז יכולנו להתווכח שעות.במהלך הדיון יכולנו לעלות לטונים גבוהים, אבל בסוף תמיד היינו מתחבקים. הוא תמיד היה אומר לי: 'מאיר, בסוף הכי חשוב שנהייה חברים, זה הכי חשוב'. אם אפשר להגיד משהו שמאפיין אותו, זו הדבקות במטרה, ויחד עם זאת לדעת שאתה מתעסק עם אנשים. זה מצרך נדיר כשמתעסקים בטכנולוגיה, אבל הוא היה איש של אנשים".
זה לא פשוט להגיע מהצבא אחרי 25 שנים ולהיטמע במשטרה.
"אם אפשר להגיד משהו על ברוך זה שהוא יודע להסתגל לכל מצב. הוא הבין די מהר איך המשטרה עובדת. הוא ידע להשתלב בצורה מדהימה בתוך המערכת. הצוות במחלקת הסיגינט הוא מדהים, וברוך ידע להשתלב מצוין".
היה לו שאיפות בתחום המקצועי?
"מחלקת הסיגינט במשטרה הולכת וצוברת תאוצה בתקופה האחרונה. אני יודע שהוא רצה להשתלב בתפקיד מפתח בחטיבה החדשה שקמה".
"תרומה רבת ערך"
מזרחי, יליד תל אביב, שירת בעבר בצה"ל במשך 25 שנה. הן כחייל סדיר והן כאיש צבא קבע הוא ביצע תפקידים מבצעיים וטכנולוגיים, שהאחרון שבהם כסגן אלוף ביחידת המודיעין 8200.
ביוני 2011 הוא גויס מצה"ל למשטרת ישראל כסגן ניצב.
על פי המשטרה מזרחי היה שותף משמעותי בעיצוב מחלקת הסיגינט ובבניית מערך כוח האדם בתחום הטכנולוגיה המבצעית. "בצנעה ובחשאיות הוא תרם תרומה ניכרת למאבקה של משטרת ישראל בפשיעה החמורה והמאורגנת ובפשיעת הסייבר על סוגיה", נמסר. "מעבר לכך הוא הוביל פרויקטים רבים בתחום התמחותו, הטביע חותמו במגוון רחב מאוד של תהליכים ותרם תרומה רבת ערך".
מפקדו, ראש מחלקת הסיגינט, מסר: "זאת אבידה בראש ובראשונה למשפחתו ואבידה אישית ומקצועית גדולה לאנשי היחידה והחטיבה, למשטרת ישראל ולמדינת ישראל. מדובר באדם שמעבר להיותו איש מקצוע מהמעלה הראשונה, היה חבר אמיתי. ברוך הקדיש את כל חייו לשתי אהבותיו הגדולות - משפחתו ומדינת ישראל".