מדוושים: לונדון על אופניים
מי שיבחר לטייל בתקופה הזאת על אופניים בלונדון יזכה בכל הטוב שיש לעיר להציע: נועם הליכות, מזג אוויר מעולה ועלויות ידידותיות. לונדון בהישג יד
צפצוף אחד לא שמעתי. גם שעות ארוכות של רכיבה ברחובות לונדון והסתגלות לא תמיד מוצלחת או מנומסת במיוחד לצד הנכון של הכביש, לא הולידו צפירת עצבים אחת.
עוד טיולים בערוץ התיירות:
טביליסי: מדריך עירוני
עלי קראוון: המדריך המלא לטיול קראוונים באמריקה
נסו לעבור עשר דקות של רכיבה בתל אביב בלי שמישהו יחלוק על עצם קיומכם - הסיכוי אפסי. אבל בלונדון, אינספור רוכבים נוסעים בסדר ושקט מופתי.
כשאני רוכב בארץ אני מעדיף להרכיב אוזניות ולנסות להתנתק. בלונדון ויתרתי. להרגיש בלי הפרעות אווירה אחרת, לשמוע את ים השפות שמסביב, אולי בעיר הכי קוסמופוליטית שיש.
הודות למזג האוויר האביבי שרק הולך ומשתפר באנגליה, יוצא שאם נפלו עליכם כך סתם כמה שעות פנויות בודדות בעיר של המלכה, כדי להספיק לחוות אותה כמה שיותר כדאי לחשוב על שני גלגלים, אופציה זולה וספורטיבית לחוות את העיר.
התל אופן הלונדוני עולה 2 ליש"ט ל- 24 שעות שבהן אפשר לקחת ולהחזיר בלי הגבלה תוך חצי שעה באחת מנקודות העגינה הרבות (רק צריך לחכות 5 דקות בין החזרה להשכרה). אם פספסתם, לא נורא – עד שעה זה יעלה רק עוד פאונד אחד. המפות שמפוזרות כמעט בכל פינה הופכות את ההתמצאות לקלה, רק צריך להתרגל לרכיבה בצד שמאל.
מגוון המסלולים האפשריים אינסופי כמעט. אפשר לדלג בין אטרקציות של חובבי כדורגל, קניות, כנסיות, פארקים, נוף עירוני ועוד ועוד. ההתמצאות קלה למדי ואפילו לא חייבים לשלוף כל רגע מפה אולד-פאשנד או סלולרי. כמעט בכל פינת רחוב תמצאו לוח עם שרטוט פשוט ו"אתה נמצא כאן" עם רדיוס שמסמן טווח חמש דקות הליכה. אנחנו חותכים את זה בחצי לפחות, גם אם מחשיבים את העצירות.
האופניים העירוניות של לונדון נוחים מאד. אפשר בקלות להתאים את גובה המושב והנסיעה חלקה. ומה לגבי הרחובות? יש ויש. שבילי אופניים (בצד שמאל!) יש רק בחלק מהצירים, ובאזור מרכזי כמו כיכר טרפלגר ורחוב אוקספורד למשל, תיאלצו לרכוב ליד האוטובוסים האדומים המפורסמים. לא תמיד נעים ולפעמים גם אין ברירה וצריך לעלות על המדרכה שיכולה להיות צפופה (אבל מנומסת).
כשמגיעים לפארקים, במיוחד להייד פארק הגדול, כבר לא תהיה לכם בעיית תנועה - השבילים רחבים וגם כשעמוס, כמו ביום ראשון לדוגמה, הדיווש בין הגנים המטופחים אמור לעבור ללא הפרעה. שימו לב שבסנט ג'יימס פארק הסמוך תיאלצו להיפרד מהאופניים בנקודת עגינה, כי הכניסה להולכי רגל בלבד.
מסלולי האופניים הם נדבך נוסף בהפיכתו של הביקור שלכם לזול יותר באופן משמעותי. בכלל, בשנים האחרונות ההגעה אל העיר והשהות בה הפכו ידידותיות בהרבה לנוכח התחזקות השקל מול הפאונד, בד בבד עם הגברת התחרות בדמות כניסתן של חברות תעופה בטווחי מחירים משתנים.
איזיג'ט היא אופציית הלואו קוסט המשתלמת ביותר ללונדון והיא מפעילה 16 טיסות בשבוע בין בריטניה לתל אביב, 3 מהן בקו חדש והישר לשדה התעופה גטוויק, שנחנך לאחרונה. את הטיסה הראשונה מגטוויק לנתב"ג ליוותה הרמת כוסית בטרמינל החדש שפותח עבור הישראלים עוד שער לאנגליה וללונדון.
ועוד משהו - בניגוד ללוטון, השדה הוותיק יותר שמוכר לנוסעי איזיג'ט ואל על - בגטוויק תוכלו לקבל מיד וביד החזר מס על הקניות שלכם בדרך הביתה. אז מה יש לעשות עם הכסף? הרבה חנויות דיוטי פרי ששווה לבדוק, עם מחירי אלקטרוניקה, בשמים ואלכוהול משתלמים למדי.
מטיילים עם אופניים בלונדון - יעדים מומלצים
מספר חברות אופניים מציעות סיורי דיווש מודרכים בלונדון, במחירים שווים לכל נפש. מי שמעוניין ללכת על האופניים העירוניות ולרכב בין האטרקציות התיירות המובילות של העיר, מוזמן להתחיל את הסיור באיזור מארבל ארץ' ורחוב אוקספורד ולטייל במסלולים היפהפיים שבהייד פארק הסמוך.
משם ניתן לרכב לכיוון פארק סנט ג'יימס וארמון באקינגהם ובהמשך לדווש עד לגדות נהר התמזה, מגשר לאמבת', עבור בווסטמינסטר, בתי הפרלמנט ועד לגשר לונדון. אורך המסלול – כ-20 קילומטרים, דהינו קצת יותר משעת רכיבה נטו.
הכותב היה אורח חברת "איזיג'ט"