שתף קטע נבחר

 

העונש של ברלוסקוני: עבודה במרכז לקשישים

ר"מ איטליה לשעבר הורשע בהונאת מס ונידון ל-4 שנות מאסר. ביהמ"ש המתיק את עונשו והטיל שנת עבודות שירות: "יארח חברה לקשישים, ישעשע אותם וילווה אותם למיסה". אילו מגבלות הוטלו עליו ומה עם הפוליטיקה?

בית משפט במילאנו גזר אתמול (יום ג') על ראש ממשלת איטליה לשעבר סילביו ברלוסקוני עבודות שירות במרכז לקשיש. ברלוסקוני הורשע בשנה שעברה בהונאת מס ברשת הטלוויזיה שבבעלותו, Mediaset, דרכונו נשלל ממנו ונאסר עליו לצאת מהבית בלילה ולהיפגש עם עבריינים מורשעים. אף שהעונש שנגזר על ברלוסקוני מגביל את תנועותיו, הוא לא מחסל את פעילותו הפוליטית - ערב הבחירות החשובות לפרלמנט האירופי בחודש הבא.

 

עוד חדשות בעולם :

ניגריה: מחבלים חטפו 100 תלמידות בית ספר

ספינה עם מאות נוסעים שקעה בדרום קוריאה

למכירה באיטליה: אי נטוש ורדוף רוחות

הווידוי ביום הרצח: "אוסקר, אוהבת אותך"

 

בית המשפט פסק כי ברלוסקוני, אחד האנשים העשירים ביותר באיטליה, חייב להגיע במשך שנה למרכז קתולי לקשישים בפאתי מילאנו ולעבוד בו ארבע שעות בשבוע. מנהל המקום סיפר שראש הממשלה לשעבר יארח חברה לקשישים וילווה אותם למיסה בכנסייה.

 

חייב לחזור לביתו בכל יום חמישי עד 23:00. ברלוסקוני (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חייב לחזור לביתו בכל יום חמישי עד 23:00. ברלוסקוני(צילום: רויטרס)
ברלוסקוני בן ה-77 כיהן ארבע כהונות בתפקיד ראש ממשלת איטליה. בית המשפט אסר עליו לצאת מתחומי לומברדיה, המחוז שבו שוכנת העיר מילאנו (מקום מגוריו העיקרי של ברלוסקוני), למעט לנסיעות מיוחדות לרומא.

 

עדיין הפוליטיקאי המשפיע ביותר בימין

למרות המגבלות שהוטלו עליו, בעלי בריתו של ברלוסקוני אמרו שהוא עדיין יוכל לנהל קמפיין פוליטי לבחירות הקרובות לפרלמנט האירופי ולמלא תפקיד משמעותי בפוליטיקה האיטלקית. בפסיקת בית המשפט לא צוינו מגבלות על קיום עצרות פוליטיות או על מתן ראיונות.

 

בעקבות הרשעתו של ברלוסקוני בהונאת מס, הוא איבד את מקומו בסנאט האיטלקי ונאסר עליו לכהן במשרה ציבורית במשך שנתיים. אולם הוא עדיין נותר הפוליטיקאי המשפיע ביותר על המרכז-ימין השמרני באיטליה ועומד בראש מפלגת "פורצה איטליה" (בעברית: קדימה איטליה).

 

המרכז נוסד ב-1896 ומנוהל על ידי הכנסייה הקתולית. "קרן המשפחה הקדושה" בעיר צ'סאנו בוסקונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המרכז נוסד ב-1896 ומנוהל על ידי הכנסייה הקתולית. "קרן המשפחה הקדושה" בעיר צ'סאנו בוסקונה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בית המשפט קבע כי ברלוסקוני יוכל לנסוע לרומא ולשהות בה בימים שני עד חמישי, אך הוא חייב לחזור ללומברדי עד יום חמישי בשעה 23:00 (שעון מקומי). ראש הממשלה לשעבר צפוי להתחיל את עבודות השירות שלו עד סוף החודש.

 

פרקליטי ברלוסקוני: "פסיקה משביעת רצון"

עורכי דינו של ברלוסקוני, פרנקו קופי וניקולו גדיני, מסרו כי פסיקת בית המשפט "מספקת ומשביעת רצון גם בהתחשב בצרכים של פעילות פוליטית". גם בעלי בריתו הפוליטיים של ראש הממשלה לשעבר אמרו שהם מרוצים מהפסיקה. "ברלוסקוני ייטול חלק בקמפיין הבחירות", אמר עוזרו ג'ובאני טוטי. בעל בריתו של ברלוסקוני, רפאלה פיטו, אמר שהפסיקה היא בכל זאת פצע עמוק בדמוקרטיה האיטלקית".

 

התביעה במילאנו לא התעקשה על מעצר בית ונענתה לבקשת ברלוסקוני לבצע עבודות שירות.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בית המשפט פסק כי איל התקשורת האיטלקי יעבוד ב"קרן למשפחה קדושה", מרכז לקשיש שנמצא בעיר צ'סאנו בוסקונה, פרבר של מילאנו. המרכז נוסד ב-1896, הוא מנוהל על ידי הכנסייה הקתולית, מטפל בכ-2,000 קשישים ונכים, ויש בו בין היתר חדר תפילה ואולם קולנוע.

 

מנהל המרכז, פאולו פיני, אמר שהמרכז הציע להטיל על ברלוסקוני עבודה בצוות הסיוע במקום. "המשמעות היא ללוות אנשים למיסה, לבדר אותם, ללכת איתם לטיולים ורק להיות קרוב אליהם", אמר פיניי לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

ברלוסקוני, שבימים אלה נידון ערעורו על הרשעתו בקיום יחסי מין עם קטינה תמורת תשלום, שלט בפוליטיקה האיטלקית מאז אמצע שנות התשעים. ראש הממשלה לשעבר הצליח פעם אחר פעם לחמוק מעונשים בגין תיקים פליליים שבהם היה מעורב ושלטענתו הומצאו על ידי יריביו הפוליטיים. אלא שבחודש אוגוסט הורשע ברלוסקוני בניהול מתוחכם של הונאת מס ברשת הטלוויזיה שבבעלותו, Mediaset. הוא נידון לארבע שנות מאסר, ועונשו הומתק לשנת מאסר אחת במסגרת חוק שנועד לצמצם את אוכלוסיית האסירים בבתי הסוהר שממילא סובלים מצפיפות יתר.

 

בכל מקרה, ברלוסקוני ממשיך לטעון לחפותו ואומר שהוא נרדף על ידי יריביו מהשמאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הפעם לא הצליח להימלט מעונש. ברלוסקוני
צילום: AFP
מומלצים