זעם ודמעות בדרום קוריאה: "אין בכלל חילוץ"
עטופים בשמיכות התקבצו על החוף קרובי משפחות הנעדרים מאסון המעבורת ומחכים לבשורות: "הדמעות כבר יבשו". כמה מהם שכרו סירה ושטו עצמאית לאזור הטביעה. כשחזרו סיפרו בכעס: "אין שם שום מבצע הצלה, זה שקר"
- עוד סיפורים ועדכונים - בפייסבוק שלנו
שעות ארוכות חלפו מאז ששקעה המעבורת אל המצולות, ומוקדם יותר אמר איש צוות חילוץ ששוחח עם סוכנויות הידיעות כי קיים סיכוי קטן בלבד שהלכודים עדיין בחיים. לקבוצה של 11 הורים נמאס להמתין: הם שילמו סכום של כ-650 דולר עבור סירה והגיעו באופן עצמאי לזירת האסון, יחד עם צוללן ועיתונאי מקומי. כשחזרו לג'ינדו, הביע אחד מהם זעם כלפי הרשויות: "לא התנהל שם שום מבצע הצלה. ראינו את זה בבירור. מה שהם עשו זה למנוע מהשמן לזלוג. אני כועס מאוד. בתקשורת טוענים שמבצע ההצלה נמשך אבל זה שקר. זה מרתיח אותי".
אם לתלמיד שהיה על סיפון המעבורת ועדיין לא אותר אמרה לרויטרס: "הדמעות שלי כבר יבשו ואני נאחזת בתקווה. אני מקווה שהממשלה עושה הכול כדי להחזיר את הילדים לאמהות שלהם". רשת BBC הבריטית ציטטה את סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ", שלפיה הורים מודאגים וזועמים של תלמידים שהיו על המעבורת מפעילים לחץ על הממשלה במדינה, שלטענתם לא מדווחת להם את האמת על המתרחש. סגן שר הבטיחות והמינהל הציבורי בקוריאה, לי ג'יונג-אוג, אישר שעדיין לא ברור מה עלה בגורלם של הנעדרים.
המעבורת, שמשקלה 6,825 טון, התהפכה סמוך לחוף הדרום-מערבי של דרום קוריאה ועליה 462 אנשי צוות ונוסעים. רובם תלמידים מבית הספר התיכון "דאנוון" באנסן שבסיאול, שהיו בדרכם לטיול שנתי בעיר הנופש ג'גו, הנחשבת ל"הוואי של דרום קוריאה". נכון לאמש (שעון ישראל) דווח רשמית רק על שישה הרוגים ועל 174 נוסעים ואנשי צוות שניצלו. עד כה לא ברור מה גרם לתקלה שהביאה לאסון. על פי ממשלת דרום קוריאה, צוותי צוללנים מיחידת "אריות הים" של הצבא ממשיכים לסרוק את המים הקפואים והחשוכים, אך כאמור קרובי משפחה של הנוסעים טוענים אחרת.
חלקם הגיעו כבר בשעות הבוקר לבית הספר התיכון "דאנוון" שבפרבר אנסן בסיאול במטרה להתעדכן. משם הם נלקחו ברכבים שסופקו להם לג'ינדו. פארק סונג-הו, אב לתלמיד בן 17 שהיה על המעבורת וטרם יצר קשר, אמר: "אני חייב ללכת (לשם). אני מרגיש שהעולם מתמוטט. אני רוצה ללכת לראות את הבן שלי".
ג'ונג קיונג-מי הייתה בת מזל: בנה שלח לה מסרון והודיע לה שהוא ניצל והוא הגיע לחוף בבטחה. "כששמעתי את החדשות הרגשתי שהלב שלי הפסיק לפעום".
אחת הנוסעים ששרדו את התהפכות המעבורת הייתה צ'ה און-אוק, שחולצה לעיר ג'ינדו הסמוכה למקום האירוע. מאוחר יותר היא סיפרה לסוכנות הידיעות רויטרס שהטביעה החלה כשהיא עמדה על הסיפון וצילמה, ולפתע שמעה קול נפץ: "שמענו בום ואז רעש של מטען נופל. בכריזה קראו לנוסעים לא לזוז. אנשים שנשארו נלכדו".
נשיאת דרום קוריאה, פארק גן-הייאה, שהגיעה לחדר המצב שמפקח על פעולות ההצלה מסיאול, אמרה: "אני חשה כאב לראות שתלמידים בדרך לטיול מעורבים בתאונה כל כך טרגית. אני רוצה שתשקיעו את כל האנרגיה שלכם במשימה הזאת".