שתף קטע נבחר

 

יוצאים לחופש? כך תצליחו ליהנות בלי להיפגע

עונת הטיולים והטיסות לחו"ל כבר החלה, ויחד עם ההנאה וההתרגשות כדאי שנתכונן לכל מצב שעלול להשפיע על בריאותנו. מאכלים חדשים, מזג אוויר שאנחנו לא מכירים ואפילו היפוך שעות השינה והערות. מדריך לנסיעה בריאה

חג הפסח נתן את האות לתחילת עונת הטיסות והטיולים. מזג האוויר כבר חם יותר וזה בדיוק הזמן לצאת ולתור אחר עולמות חדשים. אבל לצד ההנאה וההתרגשות שבנסיעה, טיול הוא בעצם שיבוש של השגרה שעלול להוביל לבעיות שינה, לאלרגיה לאוכל שאנחנו לא מכירים ולתגובות עוריות למג אוויר שאנחנו לא רגילים אליו. איך מומלץ להתכונן לכל הדברים הלא צפויים ולהצליח ליהנות?

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

החגים מלחיצים אתכם? כל השיטות להירגע

צפו: לעבור את החג בלי צרבות ועלייה במשקל

אלרגיה של אביב: מה הטיפול שיעלים?

 

קובי כהן, רוקח סופר-פארם, מסביר כי אפשר ליהנות עם הכנה פשוטה מבעוד מועד. "יש כמה דברים שכדאי לקחת איתנו ורצוי בתיק היד, כדי שיהיה זמין לנו בכל עת".

 

נגד אלרגיה: תכשירים המכילים חומר אנטי-היסטמיני: כמו פניסטיל ג'ל וטיודנטול ג'ל. הם מרגיעים ויכולים לסייע מלגרד כוויה או עקיצה. הפורמולה של הג'ל במקרה זה עוזרת גם לקרר את המקום. פניסטיל ג'ל, למשל, אינו מכיל קורטיזון או סטרואידים ולכן בטוח לשימוש בקרב ילדים ותינוקות.

 

נגד גירויים ופציעות בעור: תכשירים המכילים חומרי חיטוי: כגון ויטה-מרפן, מרפן ספריי, בפאנטן פלוס, טריפלדרם פלוס של לייף וסביעור של טבע. תכשירים אלו עוזרים לחיטוי האיזור עם כוויה ובדרך כלל מכילים חומר פעיל שנועד להרגיע את המקום ולעזור בתהליך הריפוי ושיקום העור הפגוע.

  

תכשירים המכילים אלוורה: ד"ר פישר, לייף פרופשיונל, לייף, ד"ר מלומד, סקין-גארד, אתוש, זר הייטק, ד"ר סטורז. חלק מתכשירי האלוורה מכילים ריכוז גבוה יותר של אלוורה כגון ג'ל אלוורה פורטה של לייף פרופשיונל, ג'ל אלוורה 97.5% של ד'"ר סטורז ושל זר הייטק.

  

תכשירים המכילים קלנדולה: הקלנדולה (או בשמה העברי, ציפורני החתול) היא מתנה נוספת מהטבע, ויכולה לסייע בהרגעת המקום וגם מסייעת לריפוי ואיחוי העור. מוצרים של קלנדולה יש לחברות שונות כגון לייף פרופשיונל, וולדה וחברת היל.

  

נגד כוויות ופציעות: סקין סייבר של מורז - משחה על בסיס צמחי מרפא שהוכחו כיעילים לטיפול בפגיעות בעור מפציעה, נפילה, כוויה, עקצוץ , גרד, צריבת מדוזה ועוד. מכילה לענה, הדס, מרווה וצמח הפולוגונום. ברנשילד BURN SHIELD של אלטמן וקלו -קוט של חברת רפא. 

 

לא לשכוח קרם הגנה כדי למנוע כוויות וכאבים (צילום: Jupiter) (צילום: Jupiter)
לא לשכוח קרם הגנה כדי למנוע כוויות וכאבים(צילום: Jupiter)

 

הכנה כבר בדרך ליעד

טיסות ארוכות יכולות להיות תחילת הדרך ליעד אקזוטי ומרגש, אבל גם הן עלולות להשפיע על הבריאות ולגרום לטיול להיהרס כבר בתחילתו. אז איך תבטיחו שהטיסה תהיה גם נעימה וגם מועילה? תכנון מראש יכול להיות הפתרון לרוב הבעיות.

 

1. הזמינו מושב נוח

המושב שליד החלון הוא נוח במיוחד: ניתן להשעין עליו את הראש ואין הפרעות מצד ה"שכנים" במקרה שהם קמים ממקום מושבם. מומלץ להימנע ממושבים שלעיתים אינם ניתנים להשכבה: המושב האחורי, המושב שלפני היציאה. ככל שיושבים בקדמת המטוס מתרחקים מרעש המנועים. במושבים ליד היציאה יש יותר מקום לרגליים אולם הידיות אינן ניתנות להרמה במקרה שמהמושב הסמוך ריק.

 

2. לבוש מתאים

לבשו בגדים נוחים, זכרו שאתם לא בדרך לנשף, אלא בסך הכל מדובר באוטובוס מעופף, צריך שיהיה נוח. לבשו שכבות שניתן להוריד או ללבוש בהתאם לטמפרטורה, לפעמים נורא קר במטוס. הימנעו משתיית קפה ואלכוהול לפחות ארבע שעות לפני הטיסה.

 

3. הטיסה

השתמשו באביזרים להגברת הנוחות כדוגמת מסכה לכיסוי העיניים לחסימת אור, אטמי אוזניים לצמצום רעשים, כרית לצוואר (נוח במיוחד לשים את החלק הגדול של הכרית מתחת לסנטר לתמיכה בראש). מפעם לפעם מומלץ לקום, להסתובב ולמתוח רגליים במהלך הטיסה, במיוחד בטיסות ארוכות. במקרה ויש לכם נטייה לפתח קרישיות יתר, מומלץ לרכוש גרביים מיוחדות המסייעות בהזרמת דם ברגליים (בכל חנויות המטיילים).

 

4. תרופות שיעזרו להירדם

ישנם כדורים שאינם ממכרים, הניתנים לרכישה ללא מרשם רופא ומיועדים לטיפול בהפרעות שינה זמניות, כמו למשל, טונייט, דורמי פרו, רגיעון, איזי דיי או נייט (לפי שעות הטיסה), איזדרופס, רלקסין ואחרים. חובה לזכור כי אין לשלב תרופות שינה עם אלכוהול.

 

תכנון מראש

כמו שכולנו יודעים, סוף טיול מהנה במחשבה תחלה, ותכנון מראש גם של המסלולים, גם של עונות השנה וגם של מה שיעזור לנו לחזור לתפקוד מלא, גם אם הנסיעה ערערה את האיזון הטבעי שלנו.

 

שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, ממליצה לא לשכוח קרמים אנטי פטרייתיים, המרגיעים גירודים למיניהם כמעט מיידית. "מומלץ להשתמש בהם כטיפול משלים לקרמים הטיפוליים ולשינוי בהרגלי ההיגיינה והלבוש".

 

נגד כאבים: היא מוסיפה כי לא כדאי לשכוח גם תרופות משככות כאבים ולהורדת חום כמו למשל, פארצטמול, אקמול דומיהן. או על בסיס איבופרופן (נורופן, אדוויל ודומיהן). היא מסבירה כי אם יוצאים לטיול עם הילדים כדאי לקחת את התרופות המתאימות לילדים, במינונים המתאימים.

  

מניעת שלשולים וכאבי בטן: חשוב לקחת תרופות נגד שלשול ונגד כאבי בטן שיכולים להתרחש בעיקר בגלל אכילה של אוכל שאנחנו לא מורגלים אליו. כמו למשל: קלבטן (ללא מרשם מגיל 3 ) או אימודיום או לופריד, שעוצרים את השלשול. "לעתים נוצר דווקא מצב של עצירות בנסיעה למדינה אחרת וכדאי להיערך בהתאם".

  

הצטננות ושיעול: לא לשכוח כי חילופי מזג אוויר יכולים לגרום להצטננות ולשיעול. "כדאי להצטייד בתרסיסים לאף ותכשירים להקלת השיעול וליחה בגרון", קטרון אומרת.

  

בנוסף, חשוב להיערך מבחינת המסלולים שתעשו. "למי שמתכנן ללכת הרבה לא לשכוח תחבושות אלסטיות, פלסטרים ופלסטרים למניעת יבלות", היא אומרת ומוסיפה, "חשוב לא לשכוח, תכשירי הגנה מהשמש, תכשירים דוחי חרקים ותכשירי חיטוי לידיים".

 

קטרון מסכמת ואומרת כי בכל מקרה, הכנה בריאותית מוקדמת לטיול הכוללת איסוף מידע על כללי ההיגיינה המומלצים, קבלת החיסונים המומלצים במועד המתאים והצטיידות תרופתית ייחודית, עשויים לעשות את ההבדל בין עוגמת נפש או סכנת חיים לבין טיול מהנה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לטיול יצאנו. לחזור ממנו בריאים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים