שתף קטע נבחר

בואו נעשה לנו חג: 4 מתכוני מימונה

מופלטה? זה קל! רביעיית מתכוני חג מסורתיים ומתוקים שכולם באווירת מימונה מרוקאית: ספינג', עוגיות פזואלוס מתוקות, ריבת חצילים וכמובן - מופלטה

אחרי כל האוכל החגיגי והרשמי של ערבי החג וחול המועד פסח, המימונה מגיעה כמו רוח ים נעימה ביום חמישי. החג, שנכנס לתוקף מייד בתום חול המועד, כולו פסטיבל של מוזיקה, שמחה ודברי מתיקה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לכבוד המימונה, השף עוזי בן ("מסעדת הדגים בעין גב") מגיש רביעיית מתכונים מסורתיים של הערב הסוער. הנה הם לפניכם.

 

מופלטה

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח מנופה

1 כפית מלח מחוקה

1 כפית סוכר גדושה

1.25 כפית שמרים יבשים

 

להגשה:

חמאה - לפי הטעם

דבש - לפי הטעם

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד (מקפידים שלא יווצר מגע ישיר של המלח עם השמרים) עם 3 כוסות מים פושרים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מניחים בצד במשך 20-30 דקות.
  2. קורצים מתערובת הבצק עיגולים שווים בגודל הרצוי וממלאים קערית בשמן. טובלים כל תחתית של כדור בשמן, ומרדדים לצורת עלה על שיש משומן.
  3. מניחים את עלה הבצק במחבת טפלון משומנת  ומטגנים עד להזהבה. בינתיים, משטחים עלה נוסף על השיש.
  4. הופכים את העלה המוזהב במחבת, ומניחים מעל את העלה החדש. הופכים וחוזרים על הפעולה עד להכנת מחצית מכמות העלים. חוזרים על הפעולה עם העלים שנותרו.
  5. הגשה: מניחים מופלטה על צלחת הגשה, מורחים את חלקה העליון בחמאה ומזלפים מעל דבש. מגישים לצד תה עם נענע.

 

ספינג'

 

גיוון:

כדיי להעשיר את מרקמו וטעמו של הבצק, מומלץ להחליף חצי מכמות המים ביוגורט.

 

המרכיבים:

 

לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1.5 כף שמרים יבשים

1 כף ברנדי

1/2 כפית סוכר

שמן לטיגון עמוק

 

לסירופ סוכר:

800 גרם סוכר

גרידת לימון

2 כפות מי ורדים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים בקערה עמוקה. מוסיפים ליטר מים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד אך נוזלי. מורחים על תערובת הבצק מעט שמן, עוטפים בניילון נצמד (שימו לב שלא להדק את הניילון לבצק), ומניחים במקרר בין שעה וחצי לשעתיים וחצי.
  2. מטגנים את הבצק: טובלים את הידיים בקערה קטנה עם מעט שמן ומים וקורצים מהבצק עיגולים בגודל כדורי פינג פונג. במרכז הבצק יוצרים חור ומרחיבים אותו לצורת טבעת. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בסיר רחב ונמוך, עד להזהבה משני הצדדים. מוצאים ומניחים על גבי נייר סופג.
  3. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל המרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב, ומצמצמים עד לחצי מהכמות.
  4. הגשה: מניחים את הספינג' על צלחת הגשה ויוצקים מעל את סירופ הסוכר. מגישים מייד.

 

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

עוגיות פזואלוס

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

7 ביצים

1/2 כפית אפיה

1/2 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 כוס שמן

שמן לטיגון עמוק

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים לתערובת מים פושרים (עד 3/4 כוס) ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
  3. פורסים סדין חלק על שולחן ארוך, מקמחים היטב ומרדדים עליו את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים בעזרת גלגלת רצועות באורך 35-40 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ.
  4. מחממים בסיר רחב שמן על חום בינוני. אוחזים את רצועות הבצק בין שיני מזלג, ומסובבים חצי סיבוב. טובלים בשמן ומטגנים, תוך כדי סיבוב איטי של המזלג עד להזהבה. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג לצינון.
  5. הגשה: מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. מגישים מייד.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

ריבת החצילים של סבתא מרי

 

טיפ: כדי לבדוק את מידת הסמיכות, מניחים כפית מהסירופ שנוצר על צלוחית קטנה, מכניסים למקרר ל-3 דקות ומוציאים. אם הסירופ עדיין נוזלי - סימן שיש צורך בהרתחה נוספת. 

 

המרכיבים:

1 ק"ג חצילים, מנוקים מהגבעול הירוק

4.25 כוסות  + 2 כוסות סוכר  (850 גרם)

1/2 לימון

1/2 כפית ציפורן

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החצילים בסיר עם מים עד לרתיחה. מוסיפים לימון ו-2 כוסות סוכר ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה עד לרתיחה.
  2. מוציאים את החצילים, מסננים, שוטפים ומניחים בצד לצינון. 
  3. מעבירים את החצילים לסיר נפרד ומבשלים על אש נמוכה עד לרתיחה. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים עד להמסה. מגבירים את האש, ומבשלים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  4. מעט לפני סיום הבישול מתבלים את התערובת בציפורן, קינמון וג'ינג'ר טחון.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

 

  • עוזי בן הוא השף של מסעדת הדגים שבקיבוץ עין גב. 04-6658136

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים