שתף קטע נבחר

 

קרי מקדם תוכנית לפטור מוויזות לישראלים

העוזרת המשפטית של מזכיר המדינה האמריקני: לבקשת קרי, וושינגטון וישראל יפעלו יחד לקירוב ישראל לעבר היעד - כניסת ישראלים לארה"ב ללא ויזה

ג'וליה פריפילד, עוזרת מזכיר המדינה האמריקני לחקיקה, שלחה היום (ו') מכתב לחברת בית הנבחרים הדמוקרטית מניו-יורק, ניטה לואי, ובו בישרה לה שעל פי בקשת מזכיר המדינה ג'ון קרי, ארה"ב וישראל יוצרות קבוצת עבודה משותפת, שתקדם את ישראל לעבר היעד - כניסת ישראלים לארה"ב ללא ויזה. "זוהי מטרה משותפת של ארה"ב וישראל שתקל על המסע של אזרחי שתי המדינות". סוכנות הידיעות היהודית JTA מדווחת כי גם המשרד להגנת המולדת שותף בקבוצת העבודה.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

  

מחלקת המדינה האמריקנית התחייבה בפני הקונגרס שתקל על מתן ויזות לצעירים ישראלים ותקטין את מספר המסורבים, דבר שפוגע גם בסיכוי של ישראל להצטרף לקבוצת מדינות מהאיחוד האירופי ואחרות שאזרחיהן נהנים מכניסה לארה"ב ללא הצורך להציג ויזה למשך שלושה חודשים.

 

37 מדינות, ובהן מדינות האיחוד האירופי, אוסטרליה, יפן, סינגפור וטייוואן, נכללות בתוכנית שתייתר את הצורך בוויזה בכניסה לארה"ב. לתוכנית התקבלו מדינות ידידותיות העומדות ברשימת דרישות, ובהן שימוש בדרכונים ביומטריים וסירוב של עד שלושה אחוזים מהבקשות לוויזה ועוד.

 

ישראל נמצאת בדרך לפתור את נושא הדרכון הביומטרי, אבל שתי בעיות מונעות את הצטרפותה: מספר הסירובים שעלה בצורה משמעותית בשנים האחרונות לצעירים ישראלים המגיע לשליש מהבקשות ודרישה אמריקנית מישראל שלא להפלות לרעה בנתב"ג ערבים אזרחי ארה"ב המגיעים לביקור.

 

ישראל פועלת להצטרף לתוכנית הוויתור על ויזה מאז שנת 2005 ובשלב מסוים היא הייתה קרובה ליעד של - שלושה אחוזים סירובי ויזה, אולם בשנים האחרונות עלה הסירוב ל-6 אחוזים ובאחרונה ל-97 אחוזים סירובים בגלל יוצאי צבא היוצאים לטיול בארה"ב ועובדים בצורה לא חוקית בעבודות מזדמנות ובעיקר בקניונים. חברי קונגרס יהודים ובהם סנאטור צ'ארלס שומר, וחברת בית הנבחרים לואי, טענו כי כמות הסירובים היא מלאכותית ודרשו לפעול לצירוף ישראל לתוכנית.

 

בתגובה הודיעה עוזרת מזכיר המדינה פריפילד כי ארה"ב החליטה להקדיש משאבים כדי לאפשר את צירופה של ישראל לתוכנית הוויתור על ויזות. במכתבה של העוזרת המשפטית של קרי לא מוזכר כלל נושא האפליה של אמריקנים ממוצא ערבי בנתב"ג, זאת אף שדוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי ציינה את הסוגיה כמרכיב מרכזי בסירוב לצרף את ישראל לפטור מוויזות. ישראל טוענת שמדובר בצורך ביטחוני ומסרבת להתפשר בנושא.

 

במכתב של פריפילד, שבו נושא האפליה לא נידון כלל, היא כתבה על תוכנית לחינוך הצעירים הישראלים בני 26-21 לגבי המותר והאסור למקבלי ויזת תייר בארה"ב. היא הבהירה שהעלייה בסירובי ויזה לצעירים ישראלים נובעת מהתרבות מקרים של עובדים לא חוקיים. לגבי הטענה של ריבוי סירובים מכוון טענה נציגת הממשל ש"זה אינו המקרה. ישראל היא אחת מהידידות ובעלות הברית הקרובות ביותר".

 

חברת בית הנבחרים לואי הביעה שביעות רצון מההחלטה של הממשל לבצע בחינה של מדיניות הויזה הנוכחית כלפי ישראל ולפעול להקלות ולא להקשות על ישראלים להגיע לארה"ב. קבוצה של סנאטורים וצירי בית הנבחרים ממשיכה ללחוץ על הממשל לצירוף מהיר של ישראל למדינות שאזרחיהן פטורים מוויזה בכניסה למשך 90 יום לארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קרי יקל על הוויזות? שגרירות ארה"ב בתל אביב
צילום: רויטרס
מומלצים