שתף קטע נבחר

 

אסון ספינת הילדים: הקפטן נעצר על רשלנות

שעות אחרי הוצאת הצו נגדו עצרה משטרת דרום קוריאה את רב החובל והוא הואשם ברשלנות ובנטישת נוסעיו. הוא היה בין ראשוני הנמלטים מהמעבורת הטובעת. 274 עדיין נעדרים, הצוללנים: "לא מצליחים לראות כלום". בביה"ס כתבו על השולחנות: "מחכה לשובך, לא אמרתי לך שאני אוהבת אותך"

כתב אישום הוגש הערב (יום ו') נגד לי ג'ון סאוק, קפטן המעבורת הדרום-קוריאנית שטבעה באמצע השבוע בדרכה לאי נופש, אירוע שמאות מקורבנותיו עדיין נעדרים, רובם הגדול תלמיד תיכון. רשת CNN דיווחה כי רב החובל של האונייה מואשם בין השאר ברשלנות שהובילה לטביעה של הספינה, בנטישתה, בגרימת פציעה המובילה למוות ובאי בקשת סיוע מספינות שהיו בסמוך למעבורת. סיבת התאונה עדיין לא פורסמה, אולם התובע בדרום קוריאה אמר היום כי רב החובל לא היה על גשר הפיקוד כשהיא התרחשה.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

קרוב לשלושה ימים אחרי אסון המעבורת, כמעט נגוזו התקוות למצוא ניצולים בין 274 הנעדרים שנמצאים בבטן האונייה. 476 איש היו עליה בעת התאונה, אבל רק 174 הצליחו להיחלץ, בהם רב החובל. גופותיהם של 28 בני אדם נמשו מהים. הקפטן בן ה-69 היה בין הראשונים לברוח מהאונייה, אף שמתוקף תפקידו היה אמור להישאר ולנסוע לסייע לאנשים במצוקה. איש צוות בדרג זוטר ממנו הוא שאחז בהגה בעת התאונה. מכריו של רב החובל תיארו אותו כאיש מקצוע ותיק וכ"מומחה".

 

"אל תתפנו". הכאוס על המעבורת    (צילום: רויטרס)

"אל תתפנו". הכאוס על המעבורת    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צוללנים באזור טביעתה של האונייה ממשיכים להיאבק במזג האוויר הקשה ובחשכת המים בניסיון להיכנס לתוך האונייה. בבית הספר אנסן, עיירה ליד סיאול, בני משפחה וחברים רבים של הנעדרים התאספו בדממה, כשמדי פעם קולות בכי קוטעים אותה. "בהתחלה כשקיבלתי את ההודעה על מה שקרה, עדיין קיוויתי", אמרה צ'ו קיונג מי, שמחכה לעדכונים על גורל אחיינה בן ה-16, "אבל עכשיו הכול נגמר".

 

בכיתותיהם של התלמידים הנעדרים, חבריהם לספסל הלימודים השאירו הודעות על שולחנותיהם, על הלוחות ועל החלונות, ובהן הביעו תקווה שישובו. "אם אראה אותך שוב אספר לך שאני אוהבת אותך, כי לא אמרתי לך את זה מספיק", נכתב באחת ההודעות.

 

רב החובל נמלט מהאונייה, כפי שתועד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רב החובל נמלט מהאונייה, כפי שתועד(צילום: EPA)

כיתה של תלמידים הנעדרים בבית הספר (צילום: AP) (צילום: AP)
כיתה של תלמידים הנעדרים בבית הספר(צילום: AP)

הצוללנים הצליחו להגיע במהלך היום לסיפון המעבורת, אולם הוא אינו קרוב לאזורי השהייה של הנוסעים. נסיונותיהם להיכנס פנימה נכשלו. "אנחנו לא יכולים לראות אפילו את הצבע הלבן של הספינה, האנשים שלנו רק נוגעים בגוף האונייה בידיים שלהם", סיפר קים צ'ון-איל, צוללן מקומי. האונייה, נזכיר, נטתה על צדה, התהפכה והחלה לשקוע כשבאזור שררו תנאי מזג טובים ולא הייתה כל סיבה נראית לעין לאסון שכזה. לפי אחת ההשערות הצוות ביצע פנייה חדה, מה שגרם למטען באונייה לזוז ולכלי השיט להתהפך.

האונייה ששקעה כמעט לגמרי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האונייה ששקעה כמעט לגמרי(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מוקדם יותר היום נודע כי סגן מנהל בית הספר שתלמידיו טבעו באסון המעבורת שם קץ לחייו. משטרת דרום קוריאה דיווחה כי סגן המנהל, שהיה אחד

מניצולי הספינה, התאבד בתלייה. גופתו של מין קיו קאנג, בן 53, נמצאה ליד אולם הספורט שבו מחכות משפחות הקורבנות והנעדרים באי ג'ינדו, ליד אזור האסון.

 

אתמול תיאר איש צוות שהיה על סיפון המעבורת שטבעה מול חופיה של דרום קוריאה, את הלך הרוחות בדקות האחרונות שלפני שקיעתה כ"כאוס ובלבול רב". הוא העיד כי קפטן המעבורת ניסה לייצב ללא הועיל את כלי השיט הענק. אולם כשההוראה לפינוי הוכרזה היה זה בלתי אפשרי לסייע לרבים מהנוסעים. אחת התהיות הגדולות בדרום קוריאה היא האם צדק הצוות כשהורה לנוסעים להישאר במקומם ולא לזוז כשהאונייה נקלעה למצוקה. יש הסבורים שהמהלך רק הגדיל את מספר הקורבנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רוב החובל בורח. מואשם גם בגלל זה
צילום: EPA
מומלצים