זה שלא נלקח בחשבון
כשכריסטיאן קאנגור רואה נציגות ישראלית מול העיניים - הוא פורח. תשאלו את אריק שיבק ושחקניו שספגו את אחת ההשפלות הגדולות ביותר בתולדות הנבחרת עם הפסד ביתי לאסטוניה במוקדמות יורובאסקט 2012 או את דיוויד בלאט שחוטף ממנו על בסיס קבוע זו השנה השנייה ברציפות. הערב (ב', 21:15, ישיר בynet ספורט) פורוורד מילאנו מול מכבי ת"א
ynet ספורט ברשתות החברתיות:
הפורוורד שבכלל החל את העונה עם פציעה קשה בגבו שגרמה לו לשבת בחוץ למשך חודשיים, שיחק רק משחק אחד בשלב הראשון של היורוליג ולאורך כל הטופ 16 היה גורם שולי ברוטציה של לוקה באנקי, אבל זה בדיוק הפרופיל של קאנגור.
בגיל 21 הוא יצא לראשונה ממדינתנו במטרה לפתח קריירה בינלאומית בגרמניה, אולם שנתיים בינוניות למדי בלברקוזן עם ממוצע של קצת יותר
מ-5 נקודות ופחות מ-3 ריבאונדים החזיר אותו בחזרה לאסטוניה. הוא המשיך לגלות שאין כמו בבית כשזכה כמעט בכל תואר קבוצתי ואישי אפשרי יחד עם קבוצת בי.סי קאלאב המקומית.
בגיל 27 קאנגור ניסה שוב להחיות את הקריירה שלו מחוץ לאסטוניה כשחתם בוילרבאן שזכתה עונה קודם לכן באליפות צרפת. זו הייתה אמורה להיות עונת הפריצה שלו, אבל הציפיות היו גבוהות מדי כאשר וילרבאן כלל לא הצליחה להעפיל לפלייאוף המקומי, וביורוליג כשלה כבר בשלב הראשון. מבחינה אישית היו לקאנגור ממוצעים לא מרשימים של 5.9 נקודות ו-2 ריבאונדים ביורוליג, אך הוא סיים כקלעי השלשות המצטיין במפעל עם 66.7%.
הגיחה לאיטליה שסידרה לו את הקריירה
מכיוון שוילרבאן סיימה את דרכה מוקדם מהצפוי קאנגור מצא את עצמו מחוסר עבודה כבר בסוף חודש אפריל 2010. במקביל קבוצות בליגה האיטלקית הראשונה באיטליה ניסו להתחזק לקראת הפלייאוף. בולוניה שסיימה במקום החמישי החליטה להחתים את האסטוני על חוזה לפלייאוף במטרה שזה יעזור לה בסדרת רבע הגמר מול קאנטו.
ההתחלה לא הייתה טובה מבחינת הבולונזים. קנאטו עלתה ל-0:2 קליל והייתה בדרך לסגור את הסיפור (סדרות רבע הגמר נערכו בשיטת הטוב מחמישה משחקים). קאמבק ענק של בולוניה תודות ליכולת נהדרת של קאנגור שעלה מהספסל של המאמן לארדו לינו סייע לקבוצתו להשוות את הסדרה ל-2:2.
בסופו של דבר קאנטו ניצלה את יתרון הביתיות שלה וניצחה במשחק המכריע 65:72 למרות 11 נקודות ב-20 דקות של קאנגור. בסה"כ ניפק הפורוורד האסטוני ממוצע של 7.6 נקודות במהלך סדרת הפלייאוף ללא החטאה מחוץ לקשת ועם 90% ל-2. הנתונים הללו זיכו אותו בהתעניינות רבה מצד הקבוצות האיטלקיות מה שסידר לו חוזה בוארזה שבדיוק עלתה בחזרה מהליגה השנייה.
בקבוצה האיטלקית האגדית שזכתה בשנות ה-70 בחמישה גביעי אירופה שימש קאנגור כשחקן חמישייה לגיטימי ועזר לקבוצתו לסיים במקום השביעי ולהתברג בפלייאוף. שוב הייתה זו קאנטו שעמדה בדרכו לחצי הגמר אחרי שגברה על וארזה 0:3. מבחינה אישית קאנגור שיחק מצוין קלע קרוב ל-10 נקודות יחד עם 5.4 ריבאונדים.
בסיינה שגרפה את רוב התארים מתחילת המילניום הנוכחי באיטליה ראו את ההתקדמות הגדולה שלו והחליטו להחתימו על חוזה ארוך טווח של שלוש שנים. העומק בעמדות 3-4 בסגל של המאמן סימונה פיאניג'יאני גרם לסיינה להחזירו לוארזה לשנת השאלה, רק כדי לחזור מהדלת הקדמית עונה לאחר מכן ולזכות עימה בדאבל מקומי.
האיש למשימות מיוחדות
בגיל 31 וכשאחריו כבר ניסיון של קרוב לארבע שנים באיטליה, שנתיים בגרמניה ועוד עונה בצרפת, כריסטאן קאנגור נמצא במקום בקריירה בו הוא כבר לא צריך להוכיח לאף אחד שום דבר.
באנקי שעבר מסיינה למילאנו לקח איתו כנדוניה את דיוויד מוס, דניאל האקט וקאנגור. השניים הראשונים משמשים כשחקני מפתח בסגל הנוצץ של המילאנזים, אולם האסטוני קצת נשאר מאחור. הסיבה המרכזית לכך היא ככל הנראה הפציעה הטורדנית בגבו בתחילת העונה שגרמה לו להיעדר מהמגרשים למשך חודשיים.
למעשה משחקו הראשון העונה היה רק ב-16 בדצמבר מול פזארו במסגרת הליגה האטלקית. עד כה קאנגור נאבק מבחינה התקפית ולא הצליח להרשים כפי שעשה בעונותיו הקודמות. המשחק האחרון מול מכבי ת"א היה הטוב ביותר שלו עד כה במדי מילאנו והיווה עבורו שיא עונתי עם 13 נקודות (100% מכל הטווחים) ב-16 דקות.
באנקי משתמש בו בעיקר כדי לתת לפורוורדים שלו דקות מנוחה. הוא מסתמך על הניסיון שלו ועל יכולותיו ההגנתיות ובכך למעשה כשהוא על המגרש ארמאני לא נמצאת בעמדת חסרון מול מכבי (בסיכום שני המשחקים כשקאנגור היה בפרקט מילאנו ניצחה ב-19 נקודות).
מתעלה מול ישראלים
ב-18 באוגוסט 2012 פגש קאנגור לראשונה את נבחרת ישראל וזאת אחרי קריירה של 12 שנים במדי הנבחרת הבוגרת של אסטוניה. הבכורה שלו מול החבורה של אריק שיבק הייתה חלומית. אסטוניה הקטנה הגיעה לבית מכבי בראשל"צ כשהיא בפוזיציה הכי נוחה בספורט - אנדרדוגית מובהקת. עומרי כספי נחת מארה"ב כמושיע הלאומי והכול היה מוכן לניצחון מקומי. מספר ימים קודם לכן הפסידו הכחולים לבנים למונטנגרו ולקראת ו-W על האסטונים היה מאסט.
במשך קרוב ל-40 דקות הישראלים שלטו, במחצית ליאור אליהו וחבריו עוד הוליכו בפער של 13 נקודות. אלא שלקראת דקות ההכרעה הגיע השינוי. קאנגור באחד ממשחקיו הטובים בקריירה תפר על ישראל 21 נקודות יחד עם 7 ריבאונדים והיה אחראי לניצחון הענק של אסטוניה לאחר הארכה 86:88.
גם במפגשים של סיינה מול מכבי ת"א בעונה שעברה האסטוני עשה חיל. האיטלקים התמודדו מול הצהובים ארבע פעמים ב-2012/13. פעמיים בשלב הראשון ופעמיים בטופ 16. המאזן בין הקבוצות עמד על 2:2 כשקאנגור סיפק ממוצע נאה של 11.2 נקודות ו-3.5 ריבאונדים ב-23.5 דקות.
לצד סוללת הכוכבים של מילאנו דיוויד בלאט והצוות המקצועי של מכבי ת"א ככל הנראה לא לקחו בחשבון את קאנגור שמבחינתו הפך לאקס פקטור של משחק מס' 2. לקראת המפגש הקרוב בהיכל נוקיה אין ספק שבלאט כבר ייתן דגש נרחב יותר גם אליו ולא ישאיר אותו לקליעות נוחות כמו במשחק האחרון, אחרת מכבי יכולה למצוא את עצמה במצב מסובך מאוד להמשך הסדרה.
ynet ספורט ברשתות החברתיות: