שתף קטע נבחר

 

היהודי ממרוקו שמבקש לחבור לאיסלאמיסטים

על רקע ההתנגדות לנורמליזיציה עם ישראל, פנה עו"ד יהודי למפלגת הצדק והפיתוח השלטת במרוקו בבקשת הצטרפות: "אתם מתאימים לאזרח ההגון"

בקשה חוצה דתות: מפלגת הצדק והפיתוח האיסלאמיסטית במרוקו הופתעה לקבל בימים האחרונים בקשת הצטרפות לא שגרתית מצדו של עורך דין יהודי. האיש, יצחק (איסחאק) שרייה, פנה למפלגה המרכזית בממשלה שבראשה עומד עבד אל-אלה בן כיראן, והסביר כי למרות חילוקי הדעות, הוא רואה בתוכה פטריוטיות אמיתית. כמו כן ציין האיש כי המפלגה נקיית כפיים לעומת מפלגות אחרות במדינה הצפון-אפריקנית. עד כה המפלגה לא השיבה באופן רשמי לבקשה.

 

עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

לפי האתר הרשמי של המפלגה, שכבשה את הפרלמנט בבחירות ב-2011, עורך הדין התעקש למסור את הבקשה במה שהוגדר כ"אקט חסר תקדים". במכתב פתוח שפרסם האיש נאמר כי יש לו רצון לשאת יחד עם "לוחמי מפלגת הצדק והפיתוח" באחריות המלחמה בשחיתות והתקוות לגרום למרוקו לעמוד בשורה אחת עם המדינות המתקדמות: "ראיתי שהזירה הפוליטית במרוקו הגיעה לניוון מוחלט ואין לאזרח ההגון הרוצה לקחת חלק בפוליטיקה אלטרנטיבה מלבד המפלגה שלכם".

 

הפרקליט, שבעבר נמנה עם חברי המפלגה המרוקנית הליברלית, סיפר במכתבו על קשריו הענפים בקהילה היהודית במרוקו, וטען כי מעבר לכך הוא גם מגן על אותם יהודים בבתי המשפט במרוקו על מנת להשיב להם את זכויותיהם שנגזלו. "אני רוצה לדעת מהי העמדה שלכם כמפלגה כלפי היהודים במרוקו, ומה העמדה שלכם כלפי הזרים במרוקו - גם אלה שמשקיעים וגם אלה שמתגוררים שם".

לא מבקש להביך את המפלגה השלטת. עו"ד שרייה ()
לא מבקש להביך את המפלגה השלטת. עו"ד שרייה

בראיון לכלי תקשורת מקומיים הסביר שרייה כי מטרתו אינה להביך את המפלגה השלטת, אלא לקרוא לה לקבל אנשים שמאמינים ברעיונות מסוימים שסותרים את רעיונות המפלגה. במכתב שפרסם מתח האיש ביקורת מרומזת על כך שהמפלגה משקיעה את משאביה בסוגיות חיצוניות על פני סוגיות לאומיות.

 

בין היתר תהה שרייה מה המפלגה מרוויחה מכך שהיא תומכת בחמאס על פני תנועת פתח, מה מרוויחה המפלגה מכך שהיא תומכת בסונים על פני השיעים בסוריה ובעיראק. "האם זו לא כניסה למלחמת אחים?", שאל. הוא גם תהה מה מרוויחה המפלגה מכך שהיא תומכת באחים המוסלמים במצרים וחולקת על השקפותיו של הצבא המצרי.

 

"התנאי: לא תומך ברעיון הציוני" 

נכון לעכשיו המפלגה עדיין לא השיבה כאמור באופן רשמי לפנייתו של שרייה, ולפי חלק מהפרסומים אף הובכה מהפנייה. חאלד א-רחמוני, חבר המזכירות הכללית של המפלגה שקיבלה את המכתב, הודה בראיון ל"אל-ערבייה" כי חלק מאנשי המפלגה הגיבו לבקשה בתמיהה, אך אחרים סברו שמדובר באקט שגרתי.

 

לדברי א-רחמוני, "הוא חופשי להגיש בקשה מסוג זה למפלגה. ההשתייכות הדתית של האיש אינה חשובה כיוון שהפילוסופיה של המפלגה מתבססת על עקרון האזרחות מעצם היותה מפלגה פוליטית שאין לה בעיות עם הדתות. המפלגה מבחינה בין הדת היהודית לציונות כתנועה גזענית ולכן זכותו של כל אזרח מרוקני יהודי להשתייך למפלגה בתנאי שהוא לא תומך ברעיון הציוני".

 

סגן מזכ"ל המפלגה, סלימאן אל-עמראני, אמר ל"אל-ג'זירה" כי "הדלתות שלנו פתוחות בפני כל המרוקנים בתנאי שיכבדו את התקנון הפנימי של המפלגה ויסכימו לקבל את העקרונות, המטרות והבחירות שלה". הוא ציין כי הקשר של אנשי המפלגה עם היהודים הוא טוב מאוד ואפילו הזכיר כי מזכ"ל המפלגה וראש הממשלה השתתף בטקס דתי של יהודים בעיר פאס בצפון מזרח מרוקו. למרות הקשרים עם היהודים, עד היום במרוקו פועלת באינטנסיביות התנועה המתנגדת לנורמליזציה עם ישראל בדומה למדינות ערב אחרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים