שתף קטע נבחר

 

הזעם נהדף: קרובי הרוגי הספינה נבלמו בכוח

בזמן שהגופות נשלפות מלב ים, קרובים של מאות הנעדרים מדרום קוריאה נהדפו ע"י שוטרים כשביקשו לצעוד במחאה לבירה סיאול. תמלול שיחה בין איש צוות לגורם בטיחות על החוף מעיד כי הספינה נטתה על צדה כך שהנוסעים לא יכלו להגיע לסירות ההצלה

מחריפה מחאתם של בני משפחות הקורבנות שעל המעבורת הדרום קוריאנית שטבעה בים הצהוב: משטרת דרום קוריאה בלמה היום (א') כמאה בני אדם שביקשו לעזוב את האי ג'ינדו, הנמצא סמוך למקום האסון. הם התכוונו לעלות על הגשר המחבר את האי ליבשת ולצעוד במחאה לבית הנשיאות בבירה סיאול, הנמצאת במרחק 420 קילומטרים.

 

 

עוד חדשות מהעולם:

  

אסון המעבורת: חילוץ הגופות ומחאת ההורים    (צילום: רויטרס)

אסון המעבורת: חילוץ הגופות ומחאת ההורים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר דרום קוריאני (במרכז) בלב המהומה, עם הקרובים מסביבו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שר דרום קוריאני (במרכז) בלב המהומה, עם הקרובים מסביבו(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
אחרי יותר משלושה ימים, רק היום הצליחו צוללנים להיכנס לבטן המעבורת השקועה Sewol ולמשות 26 גופות נוספות. בכך עלה מספר הקורבנות הרשמי ל-58. עם זאת, 244 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים. מאז האסון ביום רביעי שוהים קרובי המשפחה באולם התעמלות באי ג'ינדו ומחכים לשמוע על גורל יקיריהם.

 

לי וון-גואן, אביו של לי ג'ונג אין בן ה-17 שטרם אותר, אמר לרשת ה-BBC: "אנחנו רוצים תשובה ממי שאחראי למתרחש לגבי העובדה שלא ניתנות פקודות ושום דבר לא מתבצע. ברור שהם משקרים ומעבירים את האחריות מאחד לשני". אישה אחרת צעקה: "הביאו לי את הגופה כדי שאוכל לראות את פניו של בני ולחבק אותו".

קרובי הנעדרים על האי ג'ינדו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרובי הנעדרים על האי ג'ינדו(צילום: רויטרס)
המעבורת בשעות הראשונות של הטביעה  (צילום: AP) (צילום: AP)
המעבורת בשעות הראשונות של הטביעה (צילום: AP)

במקביל פרסמה רשת CNN תמלול של שיחה מרגעי הטביעה בין נציג לא מזוהה על המעבורת Sewol לבין הרשויות באי ג'ינדו. תמלול השיחה עשוי לענות על השאלה הקשה ביותר שמרחפת מעל האסון מאז יום רביעי: מדוע הנוסעים לא נמלטו על סירות ההצלה?

 

איש הצוות על המעבורת: "הספינה שלנו נוטה והיא עלולה להתהפך".

רשות התעבורה בג'ינדו: "מה מצב הנוסעים?".

איש הצוות: "היא נוטה מדי והם לא יכולים לזוז".

 

זמן קצר לאחר מכן חודשה השיחה:

רשות התעבורה בג'ינדו: "האם הנוסעים יכולים להימלט?".

איש הצוות: "המעבורת נוטה יותר מדי, זה בלתי אפשרי".

 

על המעבורת Sewal היו 466 אנשי צוות ונוסעים, רובם תלמידי תיכון מפרבר של סיאול בדרך לטיול שנתי באי ג'גו שנחשב ל"הוואי של דרום קוריאה". 164 נוסעים ואנשי צוות ניצלו בשעות הראשונות אחרי השקיעה. מאז לא נמצא אף נוסע בחיים.

 

אתמול נעצר קפטן המעבורת, לי ג'ון סאוק (69), והואשם בין השאר ברשלנות שהובילה לטביעה, בנטישתה, בגרימת פציעה המובילה למוות ובאי בקשת סיוע מספינות שהיו בסמוך למעבורת. הוא ביקש סליחה ואמר: "אני מתנצל בפני העם הדרום קוריאני על המהומה שגרמתי ואני מרכין את ראשי בהתנצלות מול משפחות הקורבנות.

 

"נתתי הוראות בנוגע לנתיב השיט, הלכתי לזמן קצר לחדר השינה ואז המעבורת טבעה. הזרם היה מאוד חזק והטמפרטורות של מי האוקיינוס היו נמוכות. חשבתי שאם אנשים יישארו במעבורת ללא הידע המתאים, אם הם לא ילבשו חליפות הצלה, ואפילו אם כן, הם ייסחפו וייתקלו בקשיים רבים נוספים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'בנק
פינוי גופות שחולצו מהמעבורת
צילום: גטי אימג'בנק
מומלצים