סמל גזענות: מת "הוריקן" משירו של בוב דילן
המתאגרף השחור רובין קרטר, שהפך לסמל בינלאומי לגזענות כשהורשע ברצח משולש, מת בגיל 76. הוא תועד גם בספרים ובסרט עם דנזל וושינגטון
המתאגרף רובין "הוריקן" קרטר, שהרשעתו בשוגג ברצח משולש הפכה לסמל בינלאומי של המאבק ברדיפות משפטיות על רקע גזעני, הלך היום (א') לעולמו בגיל 76.
עוד חדשות ב-ynet:
.
קרטר ישב 19 שנים בכלא בגין שלושה מעשי רצח בפאב בפטרסון, ניו ג'רזי, ב-1966. הוא הורשע לצד חברו ג'ון ארטיס ב-1967 ובמשפט חוזר ב-1976. קרטר שוחרר מהכלא ב-1985 כשזכה בערעור והתביעה החליטה שלא ללכת למשפט נוסף, אחרי שנים של ערעורים וקמפיין ציבורי. במהלך הפרשה הופנו נגד הרשויות טענות קשות. נגד קרטר לא היו ראיות פיזיות של ממש, והמשטרה לא לקחה טביעות אצבע מזירת האירוע.
סיפורו של קרטר והמניעים הגזעניים שעמדו לכאורה מאחורי העמדתו לדין הפכו למפורסמים בזכות שירו של בוב דילן מ-1975 "הוריקן", וכן בזכות כמה ספרים וסרט משנת 1999 בכיכובו של דנזל וושינגטון. קרטר שוחרר מהכלא בעקבות הקביעה שלא זכה למשפט הוגן. הוא נחשב לגיבור תרבות, ובחודשים האחרונים נלחם בסרטן הערמונית. הוא מת בטורונטו, קנדה, שם חי מאז שחרורו מהכלא.
רובין "הוריקן" קרטר היה מתאגרף במשקל בינוני. באוטוביוגרפיה שלו מ-1974 שנקראה "הסיבוב ה-16" כתב קרטר על שנות ילדותו: "הדבר היפה ביותר שיש לי לומר על ילדותי הוא ששרדתי אותה". ב-1961 הוא ניתב את האנרגיות שלו לאגרוף והפך למקצוען ברמה עולמית. הקריירה של קרטר כבר הייתה בדעיכה כשהוא
נעצר ב-1966. הפרשה שלו עלתה לתודעה הלאומית בארה"ב ב-1974, כששני עדי מפתח התכחשו לעדותם והובילו לשורה של פרסומים ב"ניו-יורק טיימס" שהפכו את קרטר לתיק דגל של פעילי זכויות האדם בארה"ב והובילו את דילן לפרסם את שירו עליו.
עם שחרורו ב-1985 קבע השופט הפדרלי כי בהרשעתו היה בסיס גזעני וכי היא התבססה על הסתרה יותר מאשר על חשיפה. התביעה החליטה שלא להמשיך את ההליכים המשפטיים נגדו. למרות שחרורו של קרטר היו מי שהטילו ספק בחפותו, וטענו כי כל העובדות בתיק עדיין מצביעות על כך שהוא האשם. אחרי שחרורו הוא ניהל את "ההתאחדות להגנת המורשעים בשוגג" שמושבה בטורונטו. הוא פרש משם בטונים צורמים בשנות ה-90. בהמשך הוסיף קרטר לפעול למען המורשעים בשוגג, והוא נותר חבר קרוב של ארטיס, שיחד איתו הורשע.